Snad ne rotaviry? Úpal?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
252
17.6.15 10:11

Snad ne rotaviry?? Úpal??

Maminky, bojuji se sedmimesicni dcerkou, mam strach co ji muze byt, bojim se nejhorsiho. Od vikendu zacala min a min pit a jist, od pondeli nechtela uz vubec. Vikendovou nechut k jidlu a mleko jsem si vysvetlovala horkem, v pondeli se objevila horecka 38 - 39, tak jsem z toho odvodila úpal. Vcera se ale pridal i prujem - ackoliv teda ne nijak casto, vcera rano, pak vecer a trochu v noci kdyz jsem budila na mleko. Rikam si, ze kdyz neji a pije jen mleko, tak treba je to z toho, davam na horecku sirup Nurofen, tam je psano, ze vedlejsi ucinky mohou byt bolesti bricha a prujem… Taky se ji prorezaly prvni dva zoubky… Nejvetsi boj je do ni dostat nejakou tekutinu, musim ji prispat a pak dat flasku (davam odstrikane mleko, takze nastesti muzu i pri tom prujmu, jinou tekutinu bych do ni totiz nedostala uz vubec). Dnes v noci mela teda teploty do 38 a spala uz lepe. Jinak je cila, hraje si, smeje se. Z ceho muzou ty teploty a nechutenstvi + ten slabsi prujem byt? Myslite, ze hrozi rotaviry? Cetla jsem, ze se pri tom i dost zvraci, coz teda u nas neni. Staci, kdyz do ni za den dostanu aspon pul litru tekutin, abychom nemuseli do nemocnice na infuze? Dr nam vcera vyhrozovala, ze by to bylo mozna nejlepsi a pokud se stav nezlepsi jet tam, ale ja absolvovala hospitalizaci uz s mladsi dcerou a hodne dlouho jsme pak napravovali psychiku, tak udelam samozrejme max, abychom se tomu vyhli… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
17.6.15 10:19

Rotavirová infekce by se nejspíš projevila o dost mohutněji, to už byste v tom špitále byly :) Hele úpal, zuby, nějaká virózka, počínající nemoc…cokoli. Dva dny trvající horečka a nechuť k jídlu pro mě není nic strašidelného. Jestli do ní nějaké tekutiny dostaneš a ona normálně čurá, tak bych prostě držela v klidu a vyčkávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
17.6.15 10:21

To všechno může být k těm zoubkům. Aspoň moji kluci to tak mají. Toho dudlíka asi nechce, jak jí to bolí. Kluci začali brzy pít z hrnku, oni dudlíka vůbec nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30744
17.6.15 10:25

No, doktor nejsem, ale zas tak hrozne mi to nepripada :think:. Rotaviry mohou mit ruzny prubeh. Syn mel dost hnusny prujem v 7 mesicich (bez teploty, ale i 20 plinek denne), kojila jsem co nejvic + k tomu klasickou stavici dietu - ryzovy odvar, mrkev - do te jsem mu michala smectu - neublizi. Pak mela obe ditka klasickou strevni chripku o 2 mesice pozdeji - zvraceni, prujmy, horecky - se dcerou jsme nakonec jeli na pohotovost, kdyz uz mela znamky dehydratace, ale nenechali nas tam nakonec - nastesti. Jinak pri strevnich potizich mi taky deti vubec nepiji, tak vzdycky trnu, ale po 2-3 dnech se to vzdy spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.6.15 10:27

@Etcetera78
No ja doufam, kdyby k tomu ten prujem aspon nebyl. A tekutiny do ni nejake dostanu, ale je to sileny boj, fakt jedine v polospanku… Tak snad to bude opravdu jen nejaky mene zavazny virus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.6.15 10:32

@Anny_sn tak třikrát denně řídká stolice, to není žádný závažný průjem :-D Být to můj syn, tak to jsou nejspíš zuby, to měl vždycky teplotu, průjem, rýmu, kašel…pak vylezl zub a byl pár dní klid, než začal lézt další.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.6.15 10:33

Vcera vecer jsem musela nasilim otvirat pusu a davat mleko po lzickach. Kdyz ji chci dat jidlo nebo flasku - pusu jak zed a kdyz uz tam neco dostanu, polovinu vyplivne. Akorat v tom polospanku neco popije, za poslednich 24 hod jsem spocitala zhruba toho pul litru, ale teda s nervama, uz dva dny jsem skoro nespala, furt stojim u postylky s flaskou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
17.6.15 10:35

@Anny_sn průjem může být od čehokoli. Ale takhle nám začala šestá nemoc. Doktorka na nic nepřišla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.6.15 10:38

@Etcetera78
Ano? Diky za uklidneni :-) U prvni dcery jsme totiz ze zoubky vubec zadny takovy problem nemeli, spis jsem to tedy mela za upal, dokud nezacala ta ridkovodnata stolice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.6.15 10:41
@svatecnice píše:
@Anny_sn průjem může být od čehokoli. Ale takhle nám začala šestá nemoc. Doktorka na nic nepřišla?

Varovala prave pred temi rotaviry a rikala, ze musime pockat a vetsinou se z toho po 2-3 dnech teploty neco vyvrbi, sesta nemoc je pry taky mozna, ale zatim se teda neosypala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
17.6.15 11:49

Moje dítě, když nastydne, odmítne pít i mliko, který jinak miluje. Obvykle to netrvá déle nez 2-3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí