Snaha o přetáčení na bříško

42
7.8.25 17:42

Snaha o pretaceni na brisko

Syn bude mít teď 5 měsíců a zatím se nijak aktivně nesnaží přetačet. Na bok umí, ale nějak to mě praktikuje jen zřídka. Většinu času tráví na zadeckach. Snažím se ho motivovat a dávat hračky na stranu snaží se je jednou ručkou vzít, ale na bok se dát nechce. Jinak když ho přetočim tak koníčky pase krásně už i hračky chytá a samozřejmě cpe vše du pusinky. Vím, že má ještě relativně čas, ale čekala bych už aspoň častější pretaceni na ty boky. Kdy se vám mimca začala pretacet nebo se o to aspoň snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
609
7.8.25 18:58

Obě děti se mi na bříško začali přetáčet týden před 4 měsíci. Teď s mladším docházím na fyzio a sama terapeutka mi řekla, že je to brzo. Fakt to nic neznamená, teď bude malému 6 měsíců a umí na břicho a zpátky na záda.
Dcera se v 6 měsících plazila, sedla si kolem 8-9 měsíců a chodit začala přesně v roce. Tím chci říct, že i když to přetáčení bylo brzo, ostatní důležité milníky jako sed a chůze byly v běžném tempu :-) dej miminku čas, ono to fakt přijde z ničeho nic a bude to umět. U nás cvičil tak 2 dny a bylo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3020
7.8.25 19:08

Kolem 4. měsíce, obě děti.
Jinak mi vždy pomohlo spíš než položit na záda a dát hračku vedle, tak přetočit na bok a něco zajímavého dát zhruba na úroveň pasu a těsně na dosah ruky. Aby se jim líbilo být na boku a trénovat ty správné svaly, což je taky důležité :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
7.8.25 20:21

Na brisko se dcerka zacala pretacet kolem toho 3- 4 mesice, dříve nez z briska na zada a v 5. mesici uz urcite válela sudy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.25 22:12

Syn poprvé ve 2 měsících a třech týdnech :lol: Hele každé dítě je jiné… Dej mu čas, dál motivuj. Určitě na to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.25 07:20

Naše malá se začala pretacet víc kolem 5 měsíce, a z briska na záda na začátku 6, ted je v tom nezastavitelna, tak se vůbec neboj :lol: mame 7 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí