Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
A kolik měří? Velikost oblečení nic neříká. Každá značka to má jinak.
Může být prostě velký.
Náš v 9 měsícich nosí velikost 12-18 měsíců a něco má třeba pro 6 měsíční.
Náš začal sedět v tech 7 měsících. Pak lezt, v 9 obcházet nábytek.
Plazení doktorka určitě neřeší, to není důležité, klidně ať to přeskočí.
Peruje na kolínkách?
Moje obě dcery přeskočily kolínka, stejně jako já, z plazení rovnou chození. Můj děda, pediatr, si dělal srandu, že se budu plazit s aktovkou do školy
Jinak velikost 98 má moje 5 letá dcera a ne a ne z ní vyrůst, nezmůžem s tím nic, dle doktora vše v pořádku, přesně takový střízlík byl můj synovec a teď je z něj téměř 2 metrový ztepilý mladík
v roce ještě ani neseděl…
Vnučka 17 měsíců, deset kilo. Nosí většinou 86
. Ale to oblečení moc neznamená. Až se začne hýbat, bude to lepší, bude přibírat pomaleji.
Tak jsi v kategorii miminko 🤣 ale jinak krásná váha 👍
Ty velikosti. Dvouletak mi nosi jedny kraťasy vel. 3 - 6 měsíců
Ale jsou rozměrově srovnatelné s ostatnimi ![]()
Těžko miminu nasadis dietu. Mám drobné dite, ale jako mimino mel dlouho 3 brady, časem se to tělo změnilo, brada zustala jedna. A oba kluci mi s plazenim zacali kolem 9.mesice, lezení o měsíc později. Plazeni stejne uplne neni potřeba. Důležitá je fáze lezení pro zpevnění svalů. Jenže některým dětem rychlikum to nevysvetlis ![]()
Ja s oběma teda chodila na fyzio a cvičili jsme Vojtovku. Pokud bys měla hodně velké pochybnosti, co se vývoje týče, zkus ho někam vzít. Pro klid duše, kazde dite je jiné ![]()
Měří kolem 80. No, jak je mohutný, tak akorát tak zvedá nožky a snaží se je dostat pod sebe. Ale moc mu to nejde, to už dělá tak měsíc. Jediný, kdo posiluje jsem já s tou jeho váhou. 🤣
@citlivaduse píše: Více
Vojtovku kdysi cvičila chvíli ségra se synem právě, v roce ještě neseděl, pak jí to zatrhli skrz nežádoucí dopady na psychické zdraví nebo tak něco, už nevím, je to strašně dlouho. Ale dost jsme pak o tom četli. Vybavuju si doteď ten jeho řev při tom „mučení“
No, já už na to čekám 🤣 jestli se něco nezačne dít, budeme mit 16 kg v 12 měsících 🤣 (nadsázka)
Ono se to přibirani zpomaluje, jak se začnou více hýbat. U nas zase naopak, slavili jsme, ze ve 2 letech překonal 9 kg. Kolikrat na hřišti je velikostne srovnatelny s rocnimi dětmi.
To je dobře že takhle jí. Můžeš být rada jak krásně papa horší než aby nejedl ta váha mi přijde mi v pořádku tak bude větší třeba. Přeci ho nebudeš trápit hlady kašli na to každé dítě je jiné. Mě taky radili ať dám malému o půlku míň jídla a nechám ho klidně rvát hlady jen aby jeli podle tabulky. Taky jedlík od mála a v 6 měsících kupuji velikost 102 ale to se liši i podle obchodu..
Ma 9 kg
2,5 roku, 12 kg a velikost 98
Ale vážně, k čemu ti to je, tahle informace? Každé dítě je naprosto jiné, nemá cenu tu nic porovnávat. Některé děti jsou prostě větší a těžší (můj syn byl taky pořízek a dnes je stejný s vrstevníky, jen o fous vyšší). Vyroste z toho a jak se začne pohybovat, tak nebude tak rapidně přibírat ![]()
Ty jo tak naše má necelých 12 kg v 2,5 letech. Velikost 98. Ona je drobeček od narození. Narodila se s 2100 g a není od narození moc velký jedlík.
Jak jste na tom vy? Doktorka se na nás vždy špatně dívá a komentuje, že náš chlapeček váží dost. Porodní váha byla 3.6 kg a měřil 52 cm. Přibírame po 1 kg cca od 2/3 měsíce. Je kojeny a od 6. Měsíce na prikrmech. Jídlo nam nikdy neodmitnul, jí vše. Akorát se prostě neplazi ještě a nesedá, jen se otáčí, sudy, couvá.