Snažení o druhé při kojení

Anonymní
17.5.24 07:22

Snažení o druhé při kojení

Hezký den,

Podobné diskuze tu byly, ale hledám někoho, kdo má aktuální zkušenost. Buď mu něco pomohlo, nebo tím teď prochází a chtěl by to vzájemně sdílet.

Dceři je 16 m a snažíme se o druhé, jenže hodně kojím a ještě mi nenabehl cyklus. Celkově tělo s kojením dost bojuje, hodně jsem zhubla, padaly mi vlasy a tak. Takže je jasné, že tělo teď prostě není ready.

Ale jak na to? Jim hrozně moc a docela dobře. Beru vitamíny, drmek na obnovu cyklu a občas nutridrinky, protože prostě pořád nemůžu přibrat., ať jim, co jim. Odstavit ani zásadně omezovat kojení zatím nechci.

Budu ráda za tip, co pomohlo nahodit cyklus vám, ale i za společnost někoho, kdo se podruhé snaží a taky to řeší.

S dovolením nastavuji anonym, ještě to nechci sdílet ani s kontakty tady na emiminu 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35764
17.5.24 08:00

Pokud to máš takto, tak opravdu jedině odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.5.24 08:06

Mě naskočil cyklus po dvou letech a to jsem kojila pořád dost spíš bych řekla, že ještě víc než normálně. Zajímavé že mi naskočil hned pravidelný. Jo a najednou všechno co jsem díky kojeni zhubla jsem přibrala zpět a ještě nějaké kg navíc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11818
17.5.24 08:06

Zjevně patris k těm kterým kojení blokuje cyklus..takže dokud neodstavis nebo výrazné neomezis např jen na uspavani tak smůla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 08:14

Hele, mně taky nenaběhl cyklus, odstavila jsem ve 2letech a 2měsících, efekt žádný, po půl roce vyšetřovací kolečko, měla jsem nízkou sliznici a zavřený čípek, po druhé hysteroskopii se nám to podařilo a po braní spousty hormonů, v 17.týdnu jsem začala krvácet, pak ještě několikrát, placenta mi tou nízkou sliznicí prorostlá až do močového měchýře, 4h mi bojovali o život…ale malá byla nedonošená, vše dohnala a je úžasná. Máme dvě šikovné princezny, které se velmi milují :srdce:

• Citovat
  • Upravit
37131
17.5.24 08:45

Nic, kojila sem 3 děti a dokud sem úplně neodstavila, tak se cyklus nikdy nenahodil a i potom si to chodilo jak chtělo, cyklus nepravidelný ještě tak rok po kojení. Ono ti to nejspíš nenaskoci, zvlášť když je pro tělo kojení tak náročné, ze hubnes a nemuzes to ujist (taky sem to tak mela), tělo proste vi, ze si v tomhle stavu těhotenství nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 08:51

Díky všem za zprávy, obávám se, že to u mě přijde taky až po odstavení. Ale doufala jsem, že kdyz bych nějak dovyzivila tělo, mohlo by to být rychlejší. Tak by mě zajímalo, čím to je, že něco tělo to zvládne a něčí ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35764
17.5.24 09:25
@Anonymní píše: Více

Jj to by mě taky zajímalo. Já jsem se vždycky těšila jak nebudu mít po porodu hodně dlouho menstruaci a vždycky jsem ji dostala za 3-4 měsíce. U druhýho dítěte jsem otěhotněla přesně po roce z přerušovanýho sexu a hodně častého kojení.
V 16m už ten odstav zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
17.5.24 10:00

Dite mam o mesic starsi a MS se dostavila poprve minuly mesic. Prekvapive v momente, kdy jsem zacala kojit zase o fousek vice. Kojim 1× pres den a v noci. Rostly ji zuby a chtela vic a presto prisla MS. Takze nemozne to neni, ale myslim, ze tomu vedome pomoci nejde. Gynekolog mi na jare poradil, ze pokud chceme dalsi dite, tak by to chtelo odstav. To jsem nechtela a nechala tomu volny prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
17.5.24 10:05
@Anonymní píše: Více

Ale to nemusí byt vyzivou, muzes mit vysokou hladinu prolaktinu, ktera ti cyklus blokuje.
Nekdo ma vysoky prolaktin i bez kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
17.5.24 13:11

@Tarena jasně, ale předpokládám, že v momentě, kdy tělo bojuje s udržením váhy, tak prostě asi úplně nemá dostatek toho, co by potřebovalo. Samozřejmě i kdyby výživa byla dostatečná, jsou další faktory, ale tak nějak tuším, že primárně bude problém tady a bez zlepseni v tomhle se dal nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
18.5.24 10:13

No, tak už to nebude anonymní diskuze, nevadí 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie