Snažily 35+

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
18.8.23 10:16

Snažily 35+

Zdravím všechny dostala jsem se do situace, kterou bych v životě necekala😤V březnu mi bylo 39,mám krásné dvě zdravé děti syn 18 a dcera 14❤️Po těžkém rozvodu jsem si našla noveho přítele, a tady začíná kamen úrazu😭Jsme spolu 6rokem a řekli jsme si, ze bychom rádi ještě poslední společné mimco🌺(benjeminka rodiny)on děti nemá, jsme oba plný energie, hravý a chybí nám to…se zase o nekoho starat🌸Rozhodli jsme se ze začneme po covidu, jelikož já za covidu byla bez prace a chtěli jsme mimco zabezpečit, tak jsme čekali, byl druhy covid tak se to opět odsunulo, jelikož jsem skončila na UP a hledala novou praci, opět díky covidu😤Před rokem a něco jsme se začali snažit, a neslo to :roll: 🥲Začali jsme to řešit nejprve s gynekologem, ten mi v prosinci 22 nabral hormonální profil a výsledky zněly vysoký prolaktin, jinak vše Ok.Tak návštěva endokrinologie a léky, které po čase snížili hladiny, ale pořad to neslo🥲Tutiz jediná možnost asistovaná reprodukce, spermiogram v pořádku a mě zjistili nízký počet vajíček. Hledám tu nekoho s kdo má podobný problem a navzájem se psychicky podpořit🌸 🌺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5629
18.8.23 14:21

Ja otěhotněla po IVF ve 40 a mám ještě mrazáčky.
Ale neváhej, čím rychleji do toho půjdeš, tím větší šance. Roli může hrát každý měsíc.

Navíc ať toho stihneš co nejvíc na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 14:34

Však já vím, ale v pronatalu řekli ze se to muže povést i normálně, a nebo pak darována vajíčka ale to je finančně nákladné i spojistovnou😤 😭a ta má psychika-zatím si neumím představit, ze bych měla darované vajicko.IVF prý nepujde, ze jich mám málo a nedozravají :,( coz je logické v mem věku, ze jich je už málo. Doporučili mi infolik nebo nosifol a každý měsíc máme jezdit na uz, zda ovuluji. Také premyslime nad změnou centra jelikož pokaždé nás má jiný doktor, ke všemu mě výsledky oznámili jen mě a chudák chlap tam sedel a nevěděl nic. Cekala jsem ze počkají až uz stolu budem spolu, já nebyla schopna slova tak jsem poprosila doktorky ať mu to vysvětlí. Nejhorší na tom je ze jen díky okolnostem jsem tak dlouho čekali….. :roll: 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 14:58

A jaké máš AMH. V 39 letech není logické, že by jich mělo být tak málo, aby nešla provést stimulace a stimulují i ženy s malým počtem vajíček.
A přístup darované, nebo zkoušejte doma, mi přijde dost neobvyklý. Minimálně jednu stimulaci bych zkusila a to co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 15:04

Taky mi to přijde divne proto chceme jinam. AMH-0,02,ale v prosinci úplně v pohodě. Někde jsem četla ze se AMH mění, já už nevím čemu věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 15:34

Určitě bych zkusila jinde. Ale ta hodnota Amh je bohužel hodně špatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 15:40

To já vím ale je divne ze v prosinci2022 mi nabíral můj gynekolog hormony a nic, rikal ze v pořádku jen ten prolaktin.Do toho mi v říjnu vyšel pozitivni tehu test, ale tím prolaktinem to nedopadlo.Je divne ze po 8 měsících by byla hodnota taková😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 15:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 15:53

Ono se toho dá najít spoustu i třeba v angličtině. Já v době snažení toho nastudovat mraky.

V zásadě myslím, že kvalitní vajíčko se najít může, to se nedá nijak vyšetřit.
Ale na stimulaci asi moc reagovat nebudeš, Amh je v tomhle celkem spolehlivý prediktor. Takže nemůžeš čekat nějak moc vajíček. Někdy ale tělo překvapí, takže bych to alespoň jednou zkusila. Pak je ještě minimalka, nativ, iui…bez ohledu na statistiky bych to asi zkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 16:00

Tomu moc nerozumim, co je nativ???A iui??To je inseminace??To mi nabízeli, dle UZ jak dopadne…ale četla jsem zase ze je mala až 15% úspěšnost🥲 🥱fakt uz nevím….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
18.8.23 16:09
@R255 píše:
Tomu moc nerozumim, co je nativ???A iui??To je inseminace??To mi nabízeli, dle UZ jak dopadne…ale četla jsem zase ze je mala až 15% úspěšnost🥲 🥱fakt uz nevím….

Nativ je odběr vajíčka bez stimulace. Iui je inseminace a 15 % je krásných. Ale to je buhuzel jen u mladých. V 39 letech nemá takovou úspěšnost ani ivf.

Ve 40 jsem četla, že ivf má 5% úspěšnost. A vidíš, povedlo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 16:15

No uvidime už jsem psala na kliniku v Praze, měla výborně recenze. Zatím nevolali do pronatalu jedem až to dostanu tak 9-12 den cyklu na ultrazvuk. Máme plno otázek a žádné odpovědi, takže budem připraveny a pockame na tu Prahu.Moc děkuji☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
18.8.23 16:29

Povzbuzení

Řešila jsem velmi podobnou situaci - nedařilo se nám druhé dítě, amh v 39 stejné jako to vaše, také nám nabídli rovnou darovaná vajíčka, ale na tom jsme se shodli že ne. Ale my už teda jedno dítě měli, takže jsme si jen řekli že zůstaneme u jedináčka. A ejhle, ve 41 jsem otěhotněla přirozeně, koukala jsem na ten test jako blázen, dnes máme roční holčičku. Těhotenství, porod atd. vše naprosto bez problémů. Takže budu držet palce 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.8.23 16:40

@prokopa to je krásné číst☺️ 🌸alespoň trocha pozitivity❤️já mám dvě děti a přítel nemá nepotkal tu pravou🤣teď jsme spolu 6 rok máme úžasný vztah, chtěli jsme počkat….chtěla jsem aby miminko bylo zabezpečené, a mělo vše to co měli moje dvě děti❤️doufáme, je to čerstvé 3 dny, co jsem se to dozvěděla a první 2 dny jsem jen brečela😭dam vedet jak to pokračuje🌺také se rika ze na to nesmíme tolik myslet, ale teď to nejde je to čerstvé, i když dnes je zase o něco líp. Jinak gratuluji ❤️a děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
18.8.23 17:43
@R255 píše:
To já vím ale je divne ze v prosinci2022 mi nabíral můj gynekolog hormony a nic, rikal ze v pořádku jen ten prolaktin.Do toho mi v říjnu vyšel pozitivni tehu test, ale tím prolaktinem to nedopadlo.Je divne ze po 8 měsících by byla hodnota taková😞

No, on ti tvůj gynekolog mohl dělat jen základní hormonální profil. Do toho se AMH nezahrnuje. Mě ho dělali taky až na klinice. Měla jsem s kvalitou vajíček problém už ve 32, ale brala jsem myoinositol a spoustu dalších vitamínů a asi to pomohlo. Být tebou, tak kliniku rozhodně donutím do toho, ať alespoň jeden cyklus zkusíte než přejdete k darovaným vajíčkům. Protože AMH je pořád jen jeden z mnoha ukazatelů, který nemusí být 100 % přesný. Moje AMH bylo třeba na můj věk dobré, okolo 3,67, ale vajíčka byla stejně nekvalitní a musela jsem na tom zapracovat. Ve výsledku mi pomohla minimální stimulace, jen 2 vajíčka, ale obě došla do 5. dne, jedno máme v mrazáku a s druhým jsem v 29tt. Někdy je méně, více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí