Snažíme se o miminko, ale...

25
26.7.14 16:24

Snažíme se o miminko, ale...

Ahoj, zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jestli je tady nějaká maminka, která je doktorka. Já jsem doktorka na chirurgii v jedné pražské nemocnici a chtěla bych se zeptat, jestli nemá taky nějaká doktorka miminko, my se teda zatím jen snažíme o miminko, proto se chci zeptat, jak se to všechno dá zvládnout, já totiž přemýšlím o návratu zpět do práce po porodu, tak za 2-3 měsíce. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
26.7.14 16:26

Velmi hezké představy :oops: :oops: :oops: no uvidíš sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
26.7.14 16:28

Dle mého názoru po 6 měsících se to dá zvládnout, ale musíš mít 100% podporu v rodině, která se ti o dítě bude intenzivně, ochotně a s láskou starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.7.14 16:29

@Nina Filipi Ještě jsem zapoměla, vrátila bych se, ale jen na poloviční úvazek a domluvila bych se, abych (ne)měla noční a když už, tak jen minimum a samozřejmě bychom se s přítelem střídali a měli chůvu.
@pepina12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
26.7.14 16:38

@Jůů Ahoj. Nejsem sice doktorka, ale myslím, že se to zvládnout dá. Já plánuji začít pracovat alespoň na pár hodin zhruba měsíc po porodu. Pokud ti zaměstnavatel vytvoří podmínky tak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.7.14 16:49

Mám dvě kamarádky lékařky. Jedna si užívá klasický tříletý rodičák, chtěla to tak. Druhá měla stejně jako ty v plánu vrátit se brzy po porodu do práce, ale nakonec to dopadlo tak, že její syn má teď rok a ona před měsícem začala dělat na velmi zkrácený úvazek (0,2), i když je její maminka v důchodu a hlídá, kdykoliv je to nutné. Chlapeček je totiž dost fixovaný na maminku, takže to prostě nešlo tak, jak si původně představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.7.14 16:59

Znám páry, kde otec nastoupil po šestinedělí na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.7.14 17:00

@blecha72 To by u nás asi nepřipadalo v úvahu, přítel je taky lékař :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.7.14 17:04

@Jůů Osobní zkušenost. Šla jsem do práce v 8 měsících, bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.7.14 17:17

@Jůů Jako pokud budeš mít chůvu, tak to samozřejmě technicky jde. Pohlídá když budeš v práci (případně i někdy mimo, aby sis odpočinula), zaměstnání Tě naplní zase jinými podněty a energií než péče o mimi. Ale záleží podle mě hodně na tom, jaké budeš mít dítě: pokud bude v noci spinkat, budeš žít, ale s brečivým miminem můžeš být jako zombie - to předem nezjistíš.

Problémem by mohlo být kojení: jestli chceš kojit, může odloučení od dítěte na celou směnu být problém - a teda já osobně bych kojení za práci nevyměnila, to bych radši pár měsíců počkala). Peníze (riziko ztráty mateřské) asi pro Tebe není klíčové.

Jinak já si to neumím představit: moje dcera byla celkem hodná, ale byla jsem z toho vyklepaná z mateřství jako takového a flexibilita u muže ani chůva u nás nehrozily, takže mě neměl kdo nahradit jako mámu (a navíc teda já bych musela přejít na UM, při odstříkávání jsem ztrácela mléko). Ale mentální kapacitu bych na to měla a myslím, že by mi to mohlo i pomoct se „odreagovat“.

Každopádně držím palec, aby to vyšlo podle tvých představ, pokud se pro tento přístup rozhodneš :) (V cizině je to celkem běžné, šest neděl mateřské a nazdar…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.7.14 17:25

@Slečna Ferka No kojit rozhodně chci, když bych byla v práci, tak bych odstříkávala. I když jsi psala, že jsi mléko ztrácela, tak snad by to u mě šlo. Ale je pravda, že kdybych neměla hodné mimi, tak bych se přes noc moc nevyspala a ráno bych asi vypadala strašně :-D Uvidím jak to všechno bude probíhat dál a snad se nám poštěstí, abych vůbec těhotná byla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
26.7.14 18:07

Známá je doktorka a zhruba v půl roce šla potomka šla pracovat. Dítě jí hlídala její maminka, která je v důchodu a dopadlo to tak, že toho velmi lituje, protože ačkoli jí dítě říká mami, tak vztah jako k matce má k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.7.14 18:11
@Sany80s píše:
Známá je doktorka a zhruba v půl roce šla potomka šla pracovat. Dítě jí hlídala její maminka, která je v důchodu a dopadlo to tak, že toho velmi lituje, protože ačkoli jí dítě říká mami, tak vztah jako k matce má k babičce.

U nás to tak nedopadlo. Jsem jediná maminka na celém světě. Když jde matka do práce, neznamená to, že přestává být matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
26.7.14 18:30

Já jsem to nechtěla říct takhle, ona neměla jinou možnost, než jít, musela si dodělat nějaké atestace, takže je s tím smířená.
Což ale neznamená, že ji občas nezamrzí, že když se jí dítě bouchne, volá a hledá babičku, když se jí dítě v noci probudí, volá a hledá babičku, když si dítě hraje, hledá babičku, když se chce dítě pomazlit, hledá babičku, separační úzkost mělo na babičku.
Pokud by někdo chtěl podotknout, že to bude něčím jiným a je necitlivá matka, tak není. Jen prostě byla v určité fázi života malého hodně málo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
26.7.14 18:37

@Jůů tak treba tady ve Svycarsku se bezne zenske po 3 mesicich(vyprseni materske) vraceji do prace. Bud plati drahou chuvu, nebo daji ditko do jeslicek, nebo hlidaji babicky :nevim: uvidis asi sama, jak narocneho mrnouse budes mit. pokud budes nekojicka je to lehci, dite neni tak zavisle na matce a zvyka si rychleji byt bez tebe. je to na tobe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí