Snažit se hned nebo počkat?

Anonymní
20.11.24 17:56

Snazit se hned nebo počkat?

Ahoj, měla bych prosím dotaz. Na začátku měsíce jsem prodělala samovolný potrat v cca 9tt (plod se přestal vyvíjet v 6tt). Potrat proběhl doma, jako silnější ms, bez komplikací. Pred týdnem jsem byla na kontrole u doktora kde mi rekl, ze jsem uplne vyčištěna, vše odešlo a vše je v pořádku. Rikal, at kdyžtak počkáme na jednu ms a muzem se začít snazit. A ted muj dotaz, muzem se začít snazit hned? Psychicky a fyzicky jsem naprosto v pořádku, nechci, at to vyzní blbě ale s potratem jsem se smířila prakticky hned (jsem rada, ze kdyz už, tak to bylo takhle brzo). S manželem se na další snažení moc těšíme ale nevim, jestli je tam nejske větší riziko snažení hned v cyklu po potratu, nebo radši mame počkat tu jednu ms (i kdyz jsem uplne čistá). Od holek ctu 50/50..půlka otehotnela hned po potratu (ani nepočkaly na jednu MS) a druhá půlka čekala na další cyklus. Spis me to zajima ze zdravotnického rizika. Myslim, ze kdyz tělo ještě není připravené, tak neotěhotni, ale nevim..jaky mate názor vy? Cykly mam 32-45dni a dnes mam plodný hlen a příznaky ovulace🙈

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18791
20.11.24 18:02

Vlastni zkušenost? Hned - další potrat, pockala jsem jednu ms a zase potrat. Pockala jsem 9m (dat se dohromady po třech potratech) a vyslo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.24 18:08

Mela jsem to stejne, taky SP (nebo spis ZT) zhruba v 9.tt, taky vse odeslo doma. Pockali jsme jednu MS. A hned dalsi cyklus jsem otehotnela. Bohuzel to bylo mimodelozni… Ale nejspis to s predchozim ZT nijak nesouviselo. I po mimodeloznim nam rekli, ze se muzeme zacit snazit hned, ale pockali jsme cca pul roku, uz presne nevim. Rok od odebrani vejcovodu jsem byla uz tehotna znova a uz vse dopadlo dobre.

• Citovat
  • Upravit
36402
20.11.24 18:27

Určitě počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.24 18:47

Prodělala jsem samovolný potrat v 6tt, otěhotněla hned a následně další potrat v 7tt.
Pak jsem počkala 2 cykly, ale otěhotněla až po 6 měsících a to už vyšlo.

• Citovat
  • Upravit
153
21.11.24 13:56

Měla jsem to podobné. Gynekolog sice nic na kontrolách neříkal, ale bylo vidět, že se mu něco nezdá. Kolem 9 TT přišel samovolný potrat. Domluva s lékařem pak byla, že poctivě dodržím 6ti nedělí, nechám proběhnout jednu MS, aby měl z čeho počítat, že se embryo vyvíjí jak má a pak se můžeme znovu pokusit. Ještě mě uklidnil, že to určitě na po druhé určitě dopadne lépe. A opravdu to tak bylo. Hned na první pokus, po potratu, jsem otěhotněla a malý si tu vedle mě usíná. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí