Snažit se o druhé dítě v této složité době?

Anonymní
7.3.22 16:25

Snažit se o druhé dítě v této složité době?

Holky, mám dvouletého chlapečka a s manželem si přejeme další děťátko. Všechno jsme si tak nějak naplánovali, aby to na sebe pěkně navazovalo, ale teď jsem nešťastná z toho, co se děje ve světě. Mám strach z budoucnosti…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17321
7.3.22 16:29

Tím že se budeš bát nic nevyřešíš…
Doba je divná to je pravda ale tím že nebudeš mít další dítě svět nezachráníš… spíš abys zpětně nelitovala žes to dítě neměla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
7.3.22 16:34

Na každé době je něco. Kdyby takhle uvažovali všichni lidé, tak tu nikdo není :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
7.3.22 16:38

My taky chceme druhé a nebudu to odsouvat. Co se má stát.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
7.3.22 16:39
@Anonymní píše:
Holky, mám dvouletého chlapečka a s manželem si přejeme další děťátko. Všechno jsme si tak nějak naplánovali, aby to na sebe pěkně navazovalo, ale teď jsem nešťastná z toho, co se děje ve světě. Mám strach z budoucnosti…

Pokud dítě chcete, tak do toho jděte. Vhodný čas nebude nikdy, vždy se ve světě bude něco dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
7.3.22 16:41

Až budeš v tom protiatomový krytu, tak nebude k dispozici antikoncepce a souložit se bude. Takže i tam budou děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
7.3.22 16:53

My jsme čekali s druhým až budou prvnímu 2 roky, pak se přes rok nedařilo. Takže bych už na nic nečekala a neodkládala.

Příspěvek upraven 14.04.22 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
7.3.22 17:00

Kdybych měla čekat na vhodnou dobu, tak dítě nemám nikdy!.. Vždycky se něco dělo a dít bude.. „dobře, už bylo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.3.22 17:18

Vždyť za druhé světové války měli lide děti taky a daleko víc než dvě. Taky čekám plánované dítě a neřeším. Ani by to nemělo smysl. Teď už se nic nedá vrátit a já bych ani za mák nechtěla.

Příspěvek upraven 07.03.22 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.3.22 17:19
@Anonymní píše:

No tak já bych do téhle doby a v téhle chvíli rozhodně dítě aktivně neplánovala. Je sice pravda, že v každé době je něco, ale to „něco“ je zrovna teď hodně mimo běžné věci. Počkat pár týdnů vám nějaké navazování nerozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
7.3.22 17:38
@hanka.br. píše:
No tak já bych do téhle doby a v téhle chvíli rozhodně dítě aktivně neplánovala. Je sice pravda, že v každé době je něco, ale to „něco“ je zrovna teď hodně mimo běžné věci. Počkat pár týdnů vám nějaké navazování nerozhodí.

Bude mi 50 a přiznám se, že takové “něco” jako je poslední dobou, nepamatuju :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
7.3.22 18:51
@hanka.br. píše:

Vždyť za těch „pár týdnů“ můžeme opravdu žít v těch krytech :nevim: a co je pár týdnů oproti 9ti měsícům těhotenství a celoživotním starostem o dítě?
Kdyby „pár let“.. Ale naše rodiče, natož ani ty pra, by nenapadlo, že se teď bude dít něco takového.. (covid, znovu válka..)
Bůh ví, čemu se budeme zase my divit za 5 let a budeme si říkat, Joo to bylo ještě „dobře“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.3.22 18:57
@Krista 1 píše:
Vždyť za těch „pár týdnů“ můžeme opravdu žít v těch krytech :nevim: a co je pár týdnů oproti 9ti měsícům těhotenství a celoživotním starostem o dítě?
Kdyby „pár let“.. Ale naše rodiče, natož ani ty pra, by nenapadlo, že se teď bude dít něco takového.. (covid, znovu válka..)
Bůh ví, čemu se budeme zase my divit za 5 let a budeme si říkat, Joo to bylo ještě „dobře“ :nevim:

A tím chceš říct, že dítě teď fakt ne nebo dítě klidně jo i s těmi kryty? Nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
7.3.22 19:07

@hanka.br. Tím mám na mysli, ze pár týdnů nic nezmění, konkrétně na této situaci, takže ano.
S covidem se bude žít dál a válka tady může být taky, ale za té už se rodilo normálně i dříve, jak už tu někdo psal.. Ceny rostou neskutečně..
Ale na co čekat? Až bude ještě hůř, a na dítě bude už třeba pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.3.22 19:30
@Krista 1 píše:
@hanka.br. Tím mám na mysli, ze pár týdnů nic nezmění, konkrétně na této situaci, takže ano.
S covidem se bude žít dál a válka tady může být taky, ale za té už se rodilo normálně i dříve, jak už tu někdo psal.. Ceny rostou neskutečně..
Ale na co čekat? Až bude ještě hůř, a na dítě bude už třeba pozdě?

No mě fakt nepřesvědčuj, názor nezměním. Na rozdíl od tebe si opravdu nemyslím, že pár týdnů nic nezmění, ta situace nemůže v téhle podobě trvat dlouho. A máš pravdu, může být i hůř. Byla bych blázen, kdybych ke všem starostem o své blízké přidala záměrně neskutečné břemeno strachu o další miminko. A o sebe, jestli bude vždy po ruce potřebná péče, bezpečné prostředí, mír. Takže abych ti odpověděla, na co čekat? Až tohle skončí. Na to čekat. Ale to je můj názor - je to jen diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí