Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tím že se budeš bát nic nevyřešíš…
Doba je divná to je pravda ale tím že nebudeš mít další dítě svět nezachráníš… spíš abys zpětně nelitovala žes to dítě neměla ![]()
Na každé době je něco. Kdyby takhle uvažovali všichni lidé, tak tu nikdo není
.
@Anonymní píše:
Holky, mám dvouletého chlapečka a s manželem si přejeme další děťátko. Všechno jsme si tak nějak naplánovali, aby to na sebe pěkně navazovalo, ale teď jsem nešťastná z toho, co se děje ve světě. Mám strach z budoucnosti…
Pokud dítě chcete, tak do toho jděte. Vhodný čas nebude nikdy, vždy se ve světě bude něco dít.
Až budeš v tom protiatomový krytu, tak nebude k dispozici antikoncepce a souložit se bude. Takže i tam budou děti.
My jsme čekali s druhým až budou prvnímu 2 roky, pak se přes rok nedařilo. Takže bych už na nic nečekala a neodkládala.
Příspěvek upraven 14.04.22 v 13:25
Kdybych měla čekat na vhodnou dobu, tak dítě nemám nikdy!.. Vždycky se něco dělo a dít bude.. „dobře, už bylo“
Vždyť za druhé světové války měli lide děti taky a daleko víc než dvě. Taky čekám plánované dítě a neřeším. Ani by to nemělo smysl. Teď už se nic nedá vrátit a já bych ani za mák nechtěla.
Příspěvek upraven 07.03.22 v 17:19
@Anonymní píše:
Holky, mám dvouletého chlapečka a s manželem si přejeme další děťátko. Všechno jsme si tak nějak naplánovali, aby to na sebe pěkně navazovalo, ale teď jsem nešťastná z toho, co se děje ve světě. Mám strach z budoucnosti…
No tak já bych do téhle doby a v téhle chvíli rozhodně dítě aktivně neplánovala. Je sice pravda, že v každé době je něco, ale to „něco“ je zrovna teď hodně mimo běžné věci. Počkat pár týdnů vám nějaké navazování nerozhodí.
@hanka.br. píše:
No tak já bych do téhle doby a v téhle chvíli rozhodně dítě aktivně neplánovala. Je sice pravda, že v každé době je něco, ale to „něco“ je zrovna teď hodně mimo běžné věci. Počkat pár týdnů vám nějaké navazování nerozhodí.
Bude mi 50 a přiznám se, že takové “něco” jako je poslední dobou, nepamatuju
.
@hanka.br. píše:
Vždyť za těch „pár týdnů“ můžeme opravdu žít v těch krytech
a co je pár týdnů oproti 9ti měsícům těhotenství a celoživotním starostem o dítě?
Kdyby „pár let“.. Ale naše rodiče, natož ani ty pra, by nenapadlo, že se teď bude dít něco takového.. (covid, znovu válka..)
Bůh ví, čemu se budeme zase my divit za 5 let a budeme si říkat, Joo to bylo ještě „dobře“ ![]()
@Krista 1 píše:
Vždyť za těch „pár týdnů“ můžeme opravdu žít v těch krytecha co je pár týdnů oproti 9ti měsícům těhotenství a celoživotním starostem o dítě?
Kdyby „pár let“.. Ale naše rodiče, natož ani ty pra, by nenapadlo, že se teď bude dít něco takového.. (covid, znovu válka..)
Bůh ví, čemu se budeme zase my divit za 5 let a budeme si říkat, Joo to bylo ještě „dobře“
A tím chceš říct, že dítě teď fakt ne nebo dítě klidně jo i s těmi kryty? Nerozumím.
@hanka.br. Tím mám na mysli, ze pár týdnů nic nezmění, konkrétně na této situaci, takže ano.
S covidem se bude žít dál a válka tady může být taky, ale za té už se rodilo normálně i dříve, jak už tu někdo psal.. Ceny rostou neskutečně..
Ale na co čekat? Až bude ještě hůř, a na dítě bude už třeba pozdě?
@Krista 1 píše:
@hanka.br. Tím mám na mysli, ze pár týdnů nic nezmění, konkrétně na této situaci, takže ano.
S covidem se bude žít dál a válka tady může být taky, ale za té už se rodilo normálně i dříve, jak už tu někdo psal.. Ceny rostou neskutečně..
Ale na co čekat? Až bude ještě hůř, a na dítě bude už třeba pozdě?
No mě fakt nepřesvědčuj, názor nezměním. Na rozdíl od tebe si opravdu nemyslím, že pár týdnů nic nezmění, ta situace nemůže v téhle podobě trvat dlouho. A máš pravdu, může být i hůř. Byla bych blázen, kdybych ke všem starostem o své blízké přidala záměrně neskutečné břemeno strachu o další miminko. A o sebe, jestli bude vždy po ruce potřebná péče, bezpečné prostředí, mír. Takže abych ti odpověděla, na co čekat? Až tohle skončí. Na to čekat. Ale to je můj názor - je to jen diskuze.