Sněžka s dětmi - pas/OP?

8112
7.5.15 16:37

Sněžka s dětmi - pas/OP?

Ahoj holky, zrovna premyslim nad tím, jestli musí mít děti na Sněžce ( česká/polska strana ) OP/pas? Vim, ze na cestě českopolskeho přátelství pas nebýval potřeba, ale jak je to ted? Jinak děti OP maji, ale budu je menit a při žádosti je musím odevzdat :zed: a chtěla jsem na Sněžku v červnu a to zrovna budou děti bez OP :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
7.5.15 16:51

A komu by si to chtěla ukazovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.5.15 16:56

@kaja00 : co já vim, jestli tam náhodou nebude pohraniční policie? Sice jsem je tam nikdy nepotkala a to jsem na Sněžce byla už asi 10×, ale nikdy s detma a asi resim blbosti, ale přeci jenom je to už Polsko :think: a chtěla jsem to sejít polskou stranou ke Slezské boudě, tak právě nevím, jestli ještě porad platí ten režim jako býval na cestě česko polského přátelství nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
7.5.15 16:58

Nevím, jak je to správně, ale byli jsme na sněžce bez dokladu pro děti :nevim: faktem ale je, že jsme jeli lanovkou na české straně nahoru i dolu, takže jsme se vůbec na polskou stranu nedostali a taky nahoře bylo zrovna takový počasí, že i kdyby tam byl někdo, kdo by chtěl něco kontrolovat, tak by si to asi v tu chvíli rozmyslel :mrgreen: :mrgreen:

ale vážně - na takových místech - sněžka, cesta čeeskopolského přátelství bych se nebála a šla klidně i bez pasu či OP, i když se fakticky překročí hranice - jen bych z té cesty nikam do Polska neodbočovala.

a když už je tu tohle téma - jaký je rozdíl mezi pasem a OP pro děti - myslím, třeba doba na kterou se vystavují a tak. jde mi o to, co je lepší pořídit, když chceme cestovat jen v rámci EU..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
7.5.15 17:01

@myskalucka a když odevzdáš OP, který mají, tak nedostanou náhradní doklad jako dospělý? vím, že se s náhradním dokladem nedá cestovat, ale v tomhle případě by třeba i při kontrole stačit mohl… nicméně na sněžku bych lanovkou klidně vyjela, míň klidná bych byla při tom sestupu po polské straně, ale popravdě - v létě pojedeme do krkonoš, nejspíš budeme chodit i po hřebenech a nejspíš jen kvůli tomu ty doklady dětem pořizovat nebudeme.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.5.15 17:02

@myskalucka jo tak to pak jo…heleď nevím jestli to jde, ale nešlo by nějak na úřadě poprosit o potvrzení, že tedy OP mají?
Jinak bych se nebála, jsou to děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.15 17:06

Tak proč už jim pro svůj klid nenechas udělat nový doklad teď?

• Citovat
  • Upravit
8112
7.5.15 17:19

@Kauree : pro cesty po EU stačí dětem OP, stejně se musí měnit vždy, když se mění podoba. Pas i OP maji platnost 5 let, pas stoji 100 Kč a OP 50 Kč.
@lucenka : chtěla jsem už včera udělat nové, poprvé, když jsem dceři dělala novou OP, tak mi tu starou nechali, ale to je prý špatně, a musí se odevzdat pri žádosti jako neplatné. Chci jet příští týden do Německa, tak proto je nejdříve mužů udělat 19.5. a maji na to 3 týdny - 30 dni a to ne skoro pres cely červen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
7.5.15 17:20

Pokud budeš na Polské straně tak musíte mít všichni doklad.. narazíš na blbce a je to průser hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.5.15 17:29

@myskalucka a jak staré ty obcanky děti mají? Že bys to nechala až na potom, když stejně s nimi jedeš do německa.
Nebo nech udělat pas.

• Citovat
  • Upravit
8112
7.5.15 17:44

@JaneDoe : přesně tak, narazis na blbce a je to. No kdyby jsme neměli kočárek, tak bych šla na slezskou boudu po české straně, ale tam jsou/ byly desky kameny a to s kočárkem nedame, i když jsem slyšela ze tam prý udělali cestu pro vozíčkáře :think:
@lucenka : ono je to komplikovanejsi. V létě se nebudeme moc vyskytovat doma a v září s dětmi Adi Poletíme, tak proto OP s aktuální formou, a Sněžku jsem chtěla řešit podle počasí, tam zatím žádný pevný termín nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.5.15 19:27

Jdem tam bez občanek, ani mě nenapadlo to řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.5.15 20:02

@Bejbyy : já právě přechody hranic s dětmi strašně řešim a nikdy bych nepřekročila hranici bez dokladu ( děti, za ty problémy to nestojí ). Ale asi jsme to vyřešili. Pokud budeme mít velké bobky, tak chlap půjde s dětmi dolu po české straně ( jedno dítě v krosne a druhé za ruku ) a já s kočárkem po polské straně. A vy pokud pojedete jen lanovkou a budete chodit jen po vršku, tak je to v pohodě. I když do správně když překročís hranice, tak by všichni měli mít doklady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.5.15 20:03

@myskalucka Já běžně jezdim do Německa, Belgie nebo Francii a často si zapomenu sebou vzít doklad kor pro syna doklad nemam nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
7.5.15 20:16
@annaei píše:
@myskalucka Já běžně jezdim do Německa, Belgie nebo Francii a často si zapomenu sebou vzít doklad kor pro syna doklad nemam nikdy

To jsi teda docela,, frajerka,, :think: Že tě nikdo nikdy zatím nekontroloval neznamená, že se to stát nemůže. Nevím, jak pak budeš dokazovat, že dítě které máš v autě je Tvé a ne nějaký unesený Pierre z jižní Francie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí