Výlet do Ostravy

1845
5.5.15 09:03

Výlet do Ostravy

Chystáme se do Ostravy na výlet a potřebuju doporučit zajímavá místa k vidění. Určitě chceme do zoo a na svět miniatur, pak na Slezkoostravský hrad a projít si centrum města. Co dalšího mi doporučíte? Dá se to stihnout za jeden den s tím, že pojedeme z Brna a zase zpátky? Nebo raději přespat a v tom případě můžete napsat i tip na ubytování. Díky všem za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.5.15 09:08

@lucik2011 Ja jsem z Ostravy a reknu ti, ze az tak moc toho k videni neni. Zoo mame krasne tp je fakt, tam urcite jdi. Jako mi jen to zoo vudy zabere minimalne 5h, ale to proto ze tam jdu s malyma detma a nez ti si vsechno obkoukaji, pohrajou, tak to zabere dost casu. A jedete tady o vikendu? Protoze v centru nic moc neuvidite, vse je odpoledne zavrene. Krom teda velkeho nakupniho centra Karolina apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.5.15 09:11

Co svět techniky ve Vítkovicích? Pro děti super. Teda aspoň naše to baví. Pokud jste zatížení na techniku, tak Landek (hornictví) je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 09:13

Oblast Dolní Vítkovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
5.5.15 09:14

Jeden den ti úplně stačí. Počítej tak 4 hodiny na cesty, ZOO se mi moc líbila, je moc pěkná, navíc je dohromady s botanickou zahradou, my tam celkem strávili tak 4 hodiny. Můj přítel je rodilý Ostravák, tak se mi snažil ukázat tam co se dá, ale ono fakt moc není co (to říká i přítel). My když jedeme do Ostravy, tak si ještě zajedene do Těšína v Polsku, je to kousek, a já tam ráda něco nakoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.5.15 09:15

Kousek je i Dinopark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
5.5.15 09:16

Dinopark, ale ten je mimo Ostravu. Nádražní ulice je rozkopaná, jezdí tam náhradní autobusová doprava. Na Masarykáči je ve Staré radnici muzeum, nevím jaká je tam nyní expozice, dcera miluje přírodu a těch přírodovědných exponátů je tam spoustu a domnívám se, že je to stálá expozice. K tomu dělají menší různé tématické výstavy. Když tak jim mrkni na stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
5.5.15 09:16

@TynkaPletynka Nejspíš pojedeme o víkendu a s tři a půl letou dcerou, takže ta zoo bude určitě na dlouho. Nikdy jsme tam nebyli, tak si to chceme pořádně prohlídnout. Máte tam i dinopark že? Takže to vidím na ty dva dny. To centrum jsem myslela spíš jenom kouknout na náměstí, nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.15 09:19

@lucik2011 Dinopark neni primo v Ostrave. Jako ja nevim, mozna to je tim, ze tady bydlim, ale opravdu tady toho neni moc k videni. Krome teda te zoo, landek je taky fajn a dolni oblast vitkovic take, ale ne pro 3 a pul letou holcicku. To je spise pro starsi a kluky hlavne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
5.5.15 09:25

Ten Dinopark taky vypadá dobře a určitě to bude na pár hodin, to za jeden den nemůžeme stihnout a navíc dcera by byla unavená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
5.5.15 09:25

Možná ještě výlet na Haldu Emu - je tam krásný rozhled na celé okolí - a je to kousek od ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.5.15 09:43

@Blekota neni tam vstup uz zakazan? ja teda nevim, byla jsem tam naposledy pred sesti lety, ale neco jsem pred par lety zaslechla, navic to neni moc pro rodinu s ditetem co ma tri a pul 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
5.5.15 09:49
@Neff píše:
@Blekota neni tam vstup uz zakazan? ja teda nevim, byla jsem tam naposledy pred sesti lety, ale neco jsem pred par lety zaslechla, navic to neni moc pro rodinu s ditetem co ma tri a pul 8)

Jsem byla 2 měsíce zpátky a nic zakázáno není. Navíc taky záleží, kterou trasou jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.5.15 10:22

Doporučuju více dnů :think:
S tak malým dítětem je ZOO ne celý den (aspoň já s dětmi 2,5 roku tam vydržím klidně od 9 rána do 6 večer). Zajímavý je Landek, pak podle počasí vylézt na věž Nové radnice, to panorama má něco do sebe… Ve Světe techniky je i malý svět techniky a ten je přímo pro děti, tam se taky dá vydržet půl dne i více… Dinopark je asi půl hodiny cesty od Ostravy a tam to může být na půl dne i dýl :think: Když už byste jeli do Dinoparku, tak kousek je Šikmý kostel, to je sice tak na 20 minut, ale zážitek na dlouho (zvlášť pokud se dostanete dovnitř)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
5.5.15 10:26

A doporučíte někdo levnější ubytování na ten víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí