Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chystáme se do Ostravy na výlet a potřebuju doporučit zajímavá místa k vidění. Určitě chceme do zoo a na svět miniatur, pak na Slezkoostravský hrad a projít si centrum města. Co dalšího mi doporučíte? Dá se to stihnout za jeden den s tím, že pojedeme z Brna a zase zpátky? Nebo raději přespat a v tom případě můžete napsat i tip na ubytování. Díky všem za odpovědi ![]()
@lucik2011 Ja jsem z Ostravy a reknu ti, ze az tak moc toho k videni neni. Zoo mame krasne tp je fakt, tam urcite jdi. Jako mi jen to zoo vudy zabere minimalne 5h, ale to proto ze tam jdu s malyma detma a nez ti si vsechno obkoukaji, pohrajou, tak to zabere dost casu. A jedete tady o vikendu? Protoze v centru nic moc neuvidite, vse je odpoledne zavrene. Krom teda velkeho nakupniho centra Karolina apod.
Co svět techniky ve Vítkovicích? Pro děti super. Teda aspoň naše to baví. Pokud jste zatížení na techniku, tak Landek (hornictví) je fajn.
Jeden den ti úplně stačí. Počítej tak 4 hodiny na cesty, ZOO se mi moc líbila, je moc pěkná, navíc je dohromady s botanickou zahradou, my tam celkem strávili tak 4 hodiny. Můj přítel je rodilý Ostravák, tak se mi snažil ukázat tam co se dá, ale ono fakt moc není co (to říká i přítel). My když jedeme do Ostravy, tak si ještě zajedene do Těšína v Polsku, je to kousek, a já tam ráda něco nakoupím.
Dinopark, ale ten je mimo Ostravu. Nádražní ulice je rozkopaná, jezdí tam náhradní autobusová doprava. Na Masarykáči je ve Staré radnici muzeum, nevím jaká je tam nyní expozice, dcera miluje přírodu a těch přírodovědných exponátů je tam spoustu a domnívám se, že je to stálá expozice. K tomu dělají menší různé tématické výstavy. Když tak jim mrkni na stránky.
@TynkaPletynka Nejspíš pojedeme o víkendu a s tři a půl letou dcerou, takže ta zoo bude určitě na dlouho. Nikdy jsme tam nebyli, tak si to chceme pořádně prohlídnout. Máte tam i dinopark že? Takže to vidím na ty dva dny. To centrum jsem myslela spíš jenom kouknout na náměstí, nic víc
@lucik2011 Dinopark neni primo v Ostrave. Jako ja nevim, mozna to je tim, ze tady bydlim, ale opravdu tady toho neni moc k videni. Krome teda te zoo, landek je taky fajn a dolni oblast vitkovic take, ale ne pro 3 a pul letou holcicku. To je spise pro starsi a kluky hlavne
Ten Dinopark taky vypadá dobře a určitě to bude na pár hodin, to za jeden den nemůžeme stihnout a navíc dcera by byla unavená
Možná ještě výlet na Haldu Emu - je tam krásný rozhled na celé okolí - a je to kousek od ZOO.
@Blekota neni tam vstup uz zakazan? ja teda nevim, byla jsem tam naposledy pred sesti lety, ale neco jsem pred par lety zaslechla, navic to neni moc pro rodinu s ditetem co ma tri a pul ![]()
@Neff píše:
@Blekota neni tam vstup uz zakazan? ja teda nevim, byla jsem tam naposledy pred sesti lety, ale neco jsem pred par lety zaslechla, navic to neni moc pro rodinu s ditetem co ma tri a pul
Jsem byla 2 měsíce zpátky a nic zakázáno není. Navíc taky záleží, kterou trasou jdeš.
Doporučuju více dnů ![]()
S tak malým dítětem je ZOO ne celý den (aspoň já s dětmi 2,5 roku tam vydržím klidně od 9 rána do 6 večer). Zajímavý je Landek, pak podle počasí vylézt na věž Nové radnice, to panorama má něco do sebe… Ve Světe techniky je i malý svět techniky a ten je přímo pro děti, tam se taky dá vydržet půl dne i více… Dinopark je asi půl hodiny cesty od Ostravy a tam to může být na půl dne i dýl
Když už byste jeli do Dinoparku, tak kousek je Šikmý kostel, to je sice tak na 20 minut, ale zážitek na dlouho (zvlášť pokud se dostanete dovnitř)