Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Podle mě snížit ze 150 na 100mg je hodně rychlé. Já snižovala po 25mg a to ještě obden, tzn. Jeden den 125mg druhý ještě 150mg, po týdnu jsem brala už každý den jen 125mg.
U tebe ale bude spíš problém, že ti AD zřejmě ještě pořádně nezabrala. Já vysazovala až po více než 2letech braní AD.
Brala jsem asi čtyři roky, vysazovala jsem přes půl roku. Po 25, vždycky aspoň dva týdny, a tu nejnižší dávku jsem pak vypouštěla tak, že jsem brala ob den, ob dva, až po jednou týdně.
Já si taky myslím, že ze 150 přejít na 100 je celkem skok
ubírala bych pomalu
U toho venlafexinu se nedá jinak. 150 je jedna tobolka, která má sobě 3 kulicky takže z ní se musí ubrat jedna kulicky, ty dvě kulicky nechat v té tobolce a spolknout. Pak se dela balení 75 což je také jedna tobolka a v ní 2 kuličky. Takže
takto jsem i navyšovala jak mi řekl Mudr a stejným způsobem se i snižuje prý. Nehrozí nějaký ten serointinovy syndrom nebo tak něco?
Hezký den přeji,
můžete mi někdo poradit prosím? 7 měsíců beru Ad na generalizovanou úzkostnou poruchu a za těch 7 měsíců jsme s doktorkou stále nenastavili optimální AD a dávku. Na poslední kontrole mi ještě navýšila současná AD ač ví, že mi od posledního navýšení pobolívá nebo bolí každý den hlava, je mi na zvracení, cítím se ospalá, unavená a celkově mi po nich neni dobře. Jako berlu mám neurol 0,25. Beru Velnafexin. Zkoušeli jsme Pragiolu, Tritico, Cipralex, Mirtazapin, Velaxin, Zoloft. Na noc je fajn ten Mirtazapin to beru někdy 3,5 a spí, v pohodě jinak ostatmí ad hodně nú včetně vyrážky atd. Dostala jsem od doktorky volnou ruku, že si mohu tedy snížit ad tzn. ze 150 na 100. Jsem 5 den na snížení a je to docela dost peklo
vůbec nevím co nyní dělat. V pondělí jí zavolám samozřejmě, ale je sobota. Řešil jste někdy něco podobného a s jakým výsledkem? Vím, že se musí snižovat hodně pomalu a postupně. Měli jsme při snižovaní stějné stavy? A jak dlouho? Jsem hodně citlivá na jakákoliv AD. Podařilo se Vám snížit prosím? Prosím adminy o zachování anonymu a moc děkuji.