Mravenčení 4. a 5. prstu a kompresní návlek

Anonymní
23.6.23 19:51

Mravenčení 4. a 5. prstu a kompresní návlek

Potřebovala bych poradit :oops:
už víc jak týden mi brní malíček a prsteníček levé ruky. Vlastně nebrní, mravenčí. Nonstop. Ty prsty jsou takové jiné na dotek a nemám v té ruce takovou citlivost jako normálně. Trochu jsem googlila (pardon, vždy to dělám :lol: ) a pochopila jsem že je to útlak nějakého nervu na loktu.
V pondělí jdu na chirurgii kvůli druhé ruce. Můžu jim tam říct i o tomhle nebo to není věc na chirurgii? Jinak bych zamířila k obvodní, ale když už na té chirurgii budu. Ale nevím, třeba to je na neurologii? A budu muset k té obvodní :think:

Ale k věci. Na té ruce kde mi mravenčí ty prsty nosím 24/7 kompresní návlek kvůli transplantované kůži po popáleninách. No ale ten návlek (mám ho od lokte po prsty) mi to mravenčení a trpnutí v té ruce zhoršuje a to dost. A já teď nevím co dělat. Když návlek nebudu mít tak mi jizvy dělají neplechu a bolí a mám to nosit opravdu 24/7. Ale já se bojím že tím zase zhoršuju ten útlak nějakých těch nervů :nevim: A teď babo raď co mám dělat do pondělka :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
23.6.23 20:06

Nejspíš máš někde utlačený ulnární nerv. Nejčastěji to bývá v oblasti vedle lokte v takovém kanálku (to místo kterému se říká brňavka - když se tam bouchneš tak to dost bolí a brní). Jestli to zhoršuje návlek, tak je možné že je ten nerv stlačený někde na předloktí. Tak jedině pořídit trochu větší návlek. Jako pomocnou léčbu můžeš zkusit aescin 3× denně a Milgamma N 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.25 20:24

Dobrý den máte někdo zkušenosti s operaci lokte ulnarniho nervu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.25 20:25

Dobrý den máte někdo zkušenosti s operaci lokte ulnarniho nervu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.3.26 03:33

Operace nemám zkušenost ale chci se zeptat na ortézu co se dá na pojišťovnu od neurologa nechat předepsat. Mate jí nekdo?
Já si na noc dělala takovou provizorní omotaný ručník a zalepený průhlednou náplasti aby loket byl rovně. Pomohlo to ale pak mi začlo být strašné horko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí