Snížení stropu v místnosti

Anonymní
7.6.23 18:24

Snížení stropu v místnosti

Dobrý den. Opravujeme starší dům a řemeslníci snižují stropy v místnostech. Všude o 15 cm. V ložnici a dětském pokoji byly dříve stropy cca 280, tak místnosti po snížení vypadají příjemně. Ale v obýváku, který měl původně výšku cca 267 cm, je mi to snížení nepříjemné, teď má těch 250 cm na výšku, místnost má cca 4,5×5 metrů, a mně přijde, že tam na mě všechno „padá“. Jaké máte, prosím vás, zkušenosti? Je to jen o zvyku? :think:?? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré? Jsem z toho nešťastná, přemýšlím, že bych to ještě nechala předělat :oops: Muž ale nechce ani slyšet… :nevim:
Děkuju za vaše názory l.
Prosím anonym, nechci aby se příspěvek spojoval s mým Nickem. Děkuju!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
7.6.23 18:26

Já tu módu snížených stropů moc nechápu, mám ráda vzdušné místnosti. Ale chápu, že na vytápění je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.6.23 18:43
@Anonymní píše:
Je to jen o zvyku? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré?

Ne, nebudeš se tam nikdy cítit dobře. Na to se nedá zvyknout.
V panelácích je výška místností 275 cm.

Příspěvek upraven 07.06.23 v 18:54

• Citovat
  • Upravit
2589
7.6.23 18:46

Pokud bych tam nepotřebovala dát izolaci, světla nebo tak, tak bych to nesnižovala. Vysoké stropy a okna jsou krásné. My máme strop níž než povoluje vyhláška, zvyknout se dá, ale hezké to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
7.6.23 18:47

Standartni vyska stropu je dnes 2,60 m. Takze snizeni na 2,5 m nemusi projit kolaudaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
7.6.23 19:17

My máme v obýváku asi 250, zvykla jsem si, ze začátku se mi to ale fakt nelíbilo. Nazývám ho norou. Orientovaný je navíc na sever, takže tma. Já přišla k hotovému, ale kdybych do toho mohla mluvit, tak to manželovi neprojde. On to dělal kvůli viditelnému překladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18697
7.6.23 19:28
@Anonymní píše:
Dobrý den. Opravujeme starší dům a řemeslníci snižují stropy v místnostech. Všude o 15 cm. V ložnici a dětském pokoji byly dříve stropy cca 280, tak místnosti po snížení vypadají příjemně. Ale v obýváku, který měl původně výšku cca 267 cm, je mi to snížení nepříjemné, teď má těch 250 cm na výšku, místnost má cca 4,5×5 metrů, a mně přijde, že tam na mě všechno „padá“. Jaké máte, prosím vás, zkušenosti? Je to jen o zvyku? :think:?? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré? Jsem z toho nešťastná, přemýšlím, že bych to ještě nechala předělat :oops: Muž ale nechce ani slyšet… :nevim:
Děkuju za vaše názory l.
Prosím anonym, nechci aby se příspěvek spojoval s mým Nickem. Děkuju!!

Máme obývák cca 230 a nějak v tom nevidím problem. V bytě máme všude 240 a jen tady podhledy kvůli rozvodu světel - měli jsme na 5×6m dva kabely :roll: at žijí developeri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
7.6.23 19:50
@Ba412 píše:
Standartni vyska stropu je dnes 2,60 m. Takze snizeni na 2,5 m nemusi projit kolaudaci.

Norma 2,6 je pouze pro bytové domy. 2,5 je běžná norma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 19:59

@Cenarius a jak to, prosím tě, vidíš ty? Jsi chlap, napiš svůj pohled na to, co řeším. Není příliš nízko strop 2,5m v místnosti 5×4m? Dá se zvyknout nebo mně to bude vadit stále? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.23 20:00

Oprava…pokoj 5×4,5 metru

• Citovat
  • Upravit
14651
7.6.23 21:20

Tak ty dělníky tak musel někdo pozvat a ten ukol jim zadat, asi to nebylo tak, že by sli kolem na obed a řekli si “hele chlapi, pojďme, vlezem do tohoto baráku a snížíme tam stropy” :lol:

Nemuzu se nějak odpoutat od myšlenky, ze obkladat sadrokartonem normální zdenou zeď je strasnej šlendrián, fuj. Nechapu, proč má někdo potřebu to dělat :zed: nevidíš vubec, co se děje na zdivu pod tím, zda se objevuje vlhkost, plíseň a podobne, a i kdybys to nějak zjistila, nemáš šanci s tím něco udělat, leda to strhat. Kor ve starém dome toto asi bude celkem relevantní.

Doma bych to nechtěla, max z toho udělat chybějící pricku nebo oblozit tím podkroví. Je to takovy moderní umakart, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
7.6.23 21:23
@hospodki píše:
Máme obývák cca 230 a nějak v tom nevidím problem. V bytě máme všude 240 a jen tady podhledy kvůli rozvodu světel - měli jsme na 5×6m dva kabely :roll: at žijí developeri

Proč kvůli elektřině dělat podhledy, elektrikari neměli drážkovačku, aby ty kabely zadlabali? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18697
7.6.23 21:37
@Semtex píše:
Proč kvůli elektřině dělat podhledy, elektrikari neměli drážkovačku, aby ty kabely zadlabali? :lol:

Protože jsme to tak chtěli vc skryté kolejnice na záclony a závěsy. Surprise :roll: navíc máme ledkove bodovky. To mi vysvětli jak by jsi to narvala do stropu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
7.6.23 21:43
@hospodki píše:
Protože jsme to tak chtěli vc skryté kolejnice na záclony a závěsy. Surprise :roll: navíc máme ledkove bodovky. To mi vysvětli jak by jsi to narvala do stropu :think:

No, pravděpodobně by mě nutnost instalace sadrokratonu od takových myšlenek odradila a volila bych nějaké klasické svitidlo/svítidla :lol: to bych se bála, aby z těch bodovek neměli sousedi nad nama na podlaze kneippuv chodnicek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18697
8.6.23 07:08
@Semtex píše:
No, pravděpodobně by mě nutnost instalace sadrokratonu od takových myšlenek odradila a volila bych nějaké klasické svitidlo/svítidla :lol: to bych se bála, aby z těch bodovek neměli sousedi nad nama na podlaze kneippuv chodnicek :mrgreen:

Jako vazne? Ledky, které neprodukuji teplo? :roll:  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1