Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já tu módu snížených stropů moc nechápu, mám ráda vzdušné místnosti. Ale chápu, že na vytápění je to lepší.
@Anonymní píše:
Je to jen o zvyku? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré?
Ne, nebudeš se tam nikdy cítit dobře. Na to se nedá zvyknout.
V panelácích je výška místností 275 cm.
Příspěvek upraven 07.06.23 v 18:54
Pokud bych tam nepotřebovala dát izolaci, světla nebo tak, tak bych to nesnižovala. Vysoké stropy a okna jsou krásné. My máme strop níž než povoluje vyhláška, zvyknout se dá, ale hezké to není.
Standartni vyska stropu je dnes 2,60 m. Takze snizeni na 2,5 m nemusi projit kolaudaci.
My máme v obýváku asi 250, zvykla jsem si, ze začátku se mi to ale fakt nelíbilo. Nazývám ho norou. Orientovaný je navíc na sever, takže tma. Já přišla k hotovému, ale kdybych do toho mohla mluvit, tak to manželovi neprojde. On to dělal kvůli viditelnému překladu.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Opravujeme starší dům a řemeslníci snižují stropy v místnostech. Všude o 15 cm. V ložnici a dětském pokoji byly dříve stropy cca 280, tak místnosti po snížení vypadají příjemně. Ale v obýváku, který měl původně výšku cca 267 cm, je mi to snížení nepříjemné, teď má těch 250 cm na výšku, místnost má cca 4,5×5 metrů, a mně přijde, že tam na mě všechno „padá“. Jaké máte, prosím vás, zkušenosti? Je to jen o zvyku??? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré? Jsem z toho nešťastná, přemýšlím, že bych to ještě nechala předělat
Muž ale nechce ani slyšet…
Děkuju za vaše názory l.
Prosím anonym, nechci aby se příspěvek spojoval s mým Nickem. Děkuju!!
Máme obývák cca 230 a nějak v tom nevidím problem. V bytě máme všude 240 a jen tady podhledy kvůli rozvodu světel - měli jsme na 5×6m dva kabely
at žijí developeri
@Ba412 píše:
Standartni vyska stropu je dnes 2,60 m. Takze snizeni na 2,5 m nemusi projit kolaudaci.
Norma 2,6 je pouze pro bytové domy. 2,5 je běžná norma.
@Cenarius a jak to, prosím tě, vidíš ty? Jsi chlap, napiš svůj pohled na to, co řeším. Není příliš nízko strop 2,5m v místnosti 5×4m? Dá se zvyknout nebo mně to bude vadit stále? Děkuji
Tak ty dělníky tak musel někdo pozvat a ten ukol jim zadat, asi to nebylo tak, že by sli kolem na obed a řekli si “hele chlapi, pojďme, vlezem do tohoto baráku a snížíme tam stropy” ![]()
Nemuzu se nějak odpoutat od myšlenky, ze obkladat sadrokartonem normální zdenou zeď je strasnej šlendrián, fuj. Nechapu, proč má někdo potřebu to dělat
nevidíš vubec, co se děje na zdivu pod tím, zda se objevuje vlhkost, plíseň a podobne, a i kdybys to nějak zjistila, nemáš šanci s tím něco udělat, leda to strhat. Kor ve starém dome toto asi bude celkem relevantní.
Doma bych to nechtěla, max z toho udělat chybějící pricku nebo oblozit tím podkroví. Je to takovy moderní umakart, že ![]()
@hospodki píše:
Máme obývák cca 230 a nějak v tom nevidím problem. V bytě máme všude 240 a jen tady podhledy kvůli rozvodu světel - měli jsme na 5×6m dva kabelyat žijí developeri
Proč kvůli elektřině dělat podhledy, elektrikari neměli drážkovačku, aby ty kabely zadlabali? ![]()
@Semtex píše:
Proč kvůli elektřině dělat podhledy, elektrikari neměli drážkovačku, aby ty kabely zadlabali?
Protože jsme to tak chtěli vc skryté kolejnice na záclony a závěsy. Surprise
navíc máme ledkove bodovky. To mi vysvětli jak by jsi to narvala do stropu ![]()
@hospodki píše:
Protože jsme to tak chtěli vc skryté kolejnice na záclony a závěsy. Surprisenavíc máme ledkove bodovky. To mi vysvětli jak by jsi to narvala do stropu
No, pravděpodobně by mě nutnost instalace sadrokratonu od takových myšlenek odradila a volila bych nějaké klasické svitidlo/svítidla
to bych se bála, aby z těch bodovek neměli sousedi nad nama na podlaze kneippuv chodnicek ![]()
@Semtex píše:
No, pravděpodobně by mě nutnost instalace sadrokratonu od takových myšlenek odradila a volila bych nějaké klasické svitidlo/svítidlato bych se bála, aby z těch bodovek neměli sousedi nad nama na podlaze kneippuv chodnicek
Jako vazne? Ledky, které neprodukuji teplo?
![]()
Dobrý den. Opravujeme starší dům a řemeslníci snižují stropy v místnostech. Všude o 15 cm. V ložnici a dětském pokoji byly dříve stropy cca 280, tak místnosti po snížení vypadají příjemně. Ale v obýváku, který měl původně výšku cca 267 cm, je mi to snížení nepříjemné, teď má těch 250 cm na výšku, místnost má cca 4,5×5 metrů, a mně přijde, že tam na mě všechno „padá“. Jaké máte, prosím vás, zkušenosti? Je to jen o zvyku?
?? Budu se tam časem cítit dobře? Přijde vám takovéto snížení na velikost místnosti vhodné, dobré? Jsem z toho nešťastná, přemýšlím, že bych to ještě nechala předělat
Muž ale nechce ani slyšet… 
Děkuju za vaše názory l.
Prosím anonym, nechci aby se příspěvek spojoval s mým Nickem. Děkuju!!