Snížení teploty u aftů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1258
22.11.11 11:55

snížení teploty u aftů

potřebovala bych poradit. mam 8 mesicu stare mimi. v sobotu jsem mu nasla v puse afty. pak se do toho pridaly horecky. a chci se zeptat kdyz jsem mu dala nurofen, ale za 2 hodiny jsem mu namerila zas 38,6 kdy mu muzu dat dalsi davku nurofenu nebo čípek paralenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
22.11.11 11:58

Paralen(Panadol) se s Nurofenem(Brufenem) může střídat po 4 hodinách, mezitím se může dát vlažná koupel, ledy do třísel, ..... . Jak dlouho teploty máte? Pokud jsou od soboty, tak zajděte k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
22.11.11 12:04

mame je od soboty vecer. nejdriv mel 38,8. dala jsem nurofen a o pul noci skoro 40. tak sem mu ho dala zas + zabaly. u doktorky jsme byli vcera, dala nam atb. chvili je bez teplot ale ted to nejak nejde dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 12:05

já nevim, pokud jsou to afty, může to kor u takového prcka trvat dlouho. Kdysi starší dcera měla první aftozní stomatitidu - pusu plnou aftů, oteklé dásně, že jí málem nebyly vidět zuby, krvácely. CRP měla nízké (přesto jí doktor preventivně narval ATB)

Teploty jsem srážela lékama, priorita byla hlavně dávat pít, to byla alfa omega všeho (o pár let později kvůli jednomu blbému aftu na jazyku skončila na kapačkách pro dehydrataci, takže na to fakt pozor)

A vytírala bych pusu štětičkama (event. bych dávala pít) odvar z řepíku nebo šalvěje

Pokud by byl jeden dva afty, tak jsou dobré gelíky na prořezávání zoubků, znecitliví (kamistad, nechávala jsem si tehdá napsal calgel). Pokud je toho víc, je to vcelku nerealizovatelné

Dr s tim asi moc víc neudělá a tohle je virové, pokud vím, takže ATB ani moc nezaberou

Já se pamatuju, že když to ta holka měla prvně, tak ty horečky měla - no týden a jestli to bylo tim, že je menší, celkově jí to trvalo skoro 2 týdny, než se to dalo dokupy. Jinak afty trvaj tak cca týden

První dny se to jen horšilo, což je normální u aftů, bolelo to a znovu apeluju - pití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 12:05

je vcelku normální, že ty teploty lítají sem a tam. Snaž se zachovat klid, přejde to. Hlavně to pití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.11.11 12:07

A ATB jste dostali na co? Ty teploty můžou trvat dlouho, zvlášť než zaberou antibiotika. Naše malá teplotuje každý měsíc :roll: a nejdéle měla 5 dní teploty kolem 40°C a klesalo jí to jen na 38,1°C a pak opět vylezlo. Hlavně aby to nebylo pořád kolem tý 40, to bych brnkla doktorce, aby vám kdyžtak napsal Diazepam a ať hodně pije :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 12:30

myslim, že ty ATB dostali na ty afty, nebo „preventivně“, že má horečky

Osobně si myslim, že diazepam bych preventivně nedávala. Pokud by byla nějaká neurologická anamnéza, tak asi jo. POkud už by byly křeče, tak taky. Ale preventivně ne

A nejde o to, jestli jsou 40.Křeče může mít i u nízké teploty. Riziko křečí může vzniknout (tzn., že k tomu nemusí dojít), pokud teplota prudce klesne, ale i prudce stoupne

Mmch moje starší dcera když marodí od miminka, vždycky jsou to 40tky (rekord máme 41,2).

Proti tomu mladší horečky ani zvýšený většinou nemá a prej je to známka toho, že imunitní systém nepracuje tak, jak by měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
22.11.11 13:09

ty atb. jsou jakoby penicilin. ma zapalene i horni patrto takze ten gel je zbytecny :( a ty teploty bych rada srazila uz jen proto, ze se bojim tech kreci.. jíst nechce ale snazim se do nej rvat aspon mliko.to je jak na hlad tak na zizen ze.. sice tomu taky moc neda ale zkousim to porad. ja s timhle prave jako decko skoncila taky na kapackach.
jo a jeste se chcu zeptat jestli jsou u toho normalni prujmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 13:36

takhle, srážej, jak chceš, ale opakuju, že riziko křečí je u prudké změny teploty oběma směry. Takže jen tim, že je srazíš (a proti tomu nemam ani ň), tim riziko nesnížíš, může je mít tak jako tak (ale věřím, že je mít nebude)

Jinak ten průjem může bejt uplně v klidu i z těch ATB, bývá to u nich často. Taky se k tomu doporučuje užívat laktobacily (probiotika nebo jak se tomu…se mi to plete :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 13:37

jíst nemusí, pití i po lžičkách a v podstatě bych dovolila pít asi skoro všechno. Taky přednídávky (borůvky jsou na afty dobré), mírně studené (v nemocnici nám doporučili i zmrzlinu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
22.11.11 13:49

Gabinko1 tak to jsi me teda moc neuklidnila :lol: s tim pitim jsem ted taky hodne povolila ze svých naroku a kdyz uz nechce nic pit tak mu dam i sladkou stavu nebo oslazeny caj. zuby stejne jeste nema ani na ceste tak jakypak copak.. :D u nas je problem s jidlem hlavne ten, ze teple ted samo ze nechce ale on mi nesni nikdy nic co je studene, vyjimecne vezne na milost neco vlazneho.. musim mu ohrivat i ovocne presnidavky a i jogurty.. takze to ted resim hlavne tim mlikem a to ostatni jen na „prilepsenou“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 13:55

já tě nechci strašit, naopak to byl pokus o to tě uklidnit s tim plašenim s horečkama. Bohužel k tomu to patří ab ohužel u prcků je to holt složitější, náročnější a o něco delší :(

Ale neboj. Z toho, co jsem pochytila, to prodělalo málem každý dítko. Chce to čas

Já na to jídlo řikam, že v tuhle chvíli neni důležité (ale kdyby vzal na milost něco chladivého :) ). Hlavně to pití a ačkoliv jsem taky pro čistou vodu, tak hydratace má prioritu, takže i kdyby ty zuby byly, pokud by jinak dítě nepilo, dostane klidně sladkou šťávu

Energie se dá dodat glukopurem do vody/čaje.

Zkoušela jsem i rehydratační roztok Kulíšek, ale to moc nešlo. U nás bylo tehdy naprd, že holka ve 3letech odmítala pít. Horečkovala šíleně, čůrala jednou za 24hod trošičku. A rvát do ní pití násilím znamenalo, že to a možná víc vypotila zvýšením teploty a vybrečela. Takže jsem s ní do nemocnice pak jela dobrovolně.

Ale u první stomatitidy v 15m jsme to daly doma. Ale fakt to trvalo snad 2 týdny, z toho ty horečky byly opravdu týden :(

Takže se snaž nepanikařit, aspoň tou štětičkou zkoušej ty dásně potřít tou šalvějí nebo řepíkem. A pijte. A držte se :) Ono to přejde, neboj :)

Posílám pofoukání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
22.11.11 14:17

pusenku vytiram takovou to bilou genicialkou (borax nebo jak) a foukat budem asi casteji protoze se u toho hrozne řezal :lol:

jinak dekuji za rady :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.11.11 16:38

Tak febrilní křeče jsem ještě u snížení teploty nezažila, bylo to vždy když teplota prudce stoupla nad 39,5°C. A Diazepam bych klidně dala. Malý teploty neklesaly a to bylo vždy první na co se nás všude ptali, jestli jsme vybavení Diazepamem. Rozhodně ho dám raději preventivně, než jí najít v křečích a skončit v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.11.11 16:47

jj, jistě, myslím, že to je na zvážení každého rodiče, jak bude postupovat:)

Jinak dodám jeden z mnoha - ne pro nějaké přesvědčování - koneckonců z něj nevyplývá závěr, jestli se má dávat a kdy dávat diazepam nebo naopak vůbec nedávat

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Mmch naše předchozí pediatrička jej radila dávat už nad 37,5…(nedala jsem ani jedné nikdy. Pokud by křeče prodělaly, pak jej podávat budeme…).

Opakuji, nemam pocit, že mam pravdu, názory (koneckonců i mezi doktory) se různí, jen prostě pro info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí