Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ano, průvodním jevem zvýšeného testosteronu je problém s inzulínovou rezistencí. testosteron umí potlačovat máta a produkty z ní, nejsilnější je máta kadeřavá. Metabolizaci hormonů v játrech podpoří brukvovitá zelenina a nebo úřinná látka z ní indol-3-karbinol a nebo jeho metabolit DIM. Diabetické problémy lze potlačit třeba i bylinami https://www.drmax.cz/…cukru-v-krvi
Aha. Takze i presto, ze nemam cukrovku tak je v pohode ten testosteron timto snizovat? Neni to zbytecna „chemie“? :/
No, ono to není žádná chemie, ale přírodní produkty, včetně indol-3-karbinolu a DIM. Ono nejde jen u cukrovku, která může se zvýšeným testosteronem časem přijít, může přijít i PCOS. Volba je na vás.
A zda je mozne to chvili brat a pak pauza..zda kdyz s tim metforminem zacnu zda to neni na veky..nerozumim tomu:/
No pokud vám to doporučil lékař, tak se dá předpokládat, že ví, co dělá
@LadaSva ale doslova mi do toho neuvrtava. Ja si hodne stezuji na padqni vlasu..mastnotu..poceni..pupinky a chlupy vsude..
No to jsou vše příznatky nadbytku testosteronu
@LadaSva vim..ale nevim zda to je tak hrozny abych jedla nejaky prasky…nevim jak se rozhodnout :/
Já bohužel váš konkrétní zdravotní stav také neznám
Dobry vecer, mam zvyseny testosteron a nemohu brat hormonalni antikoncepci. Bylo mi receno, ze lek druhe volby je metformin (nevim zda pisu spravne)..mate nekdo zkusenost? Neni lepsi nejist zadny? Dekuju. Prosim anonym