Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já ne, ale bere je manžel. Měl i silnější a vrátil se po nějaké době ke slabším. Ale bere je už 8 let ![]()
Já to řeším přes homeopatii a zabírá to
Kvůli antidepresivům jsem sice neměla tolik vtíravých myšlenek, ale do našeho života to docela zásah byl. Úplně jsem ztratila chuť k sexu a připadala jsem si taková utlumená - ani ne šťastná, ani ne smutná.
Brala jsem je půl roku a naštěstí potom jsem se zpravila.
Co zkusit jiného psychologa? Třeba ti tento nesedne.
Beru antidepresiva 11 let. Zachránily mi život, doslova. Beru dost silnou kombinaci a nic se mi neděje, žádná ztráta libida, nic, akorát se mi hodněp otí obličej a to už budeme řešit změnou jedněch tablet. Dnes už jsou antidepresina nenávyková, dávky se dají postupně snižovat a podle potřeby vysadit úplně. Neměla bych z nich strach, ale šla bych na psychiatrii, praktická lékařka může napsat jen něco, Neurol, Lexaurin a ty jsou návykové a dají se brát jen krátkodobě. Pohovor s odborníkem určitě není od věci a psychiatr vybere léky, podle potíží a určitě se s ním bude dát domluvit na nějakých lehčích. Prosím nechat anonym, jde o osobní informace a taky nechci vyvoílat nežádoucí reakce od někoho, kdo o tom ví celkem nic.
@Anonymní píše: Více
Je spousta lidí, kterým AD na psychické problémy pomohla. Na druhou stranu mám kolegyni, kterou znám 10 let, již dříve byla na AD, vážné psychické problémy má stále - jednou za měsíc až dva je na týden nepoužitelná - ta tu dobu je u třetího lékaře a vystřídala řadu antidepresiv, no a za těch 10 let co se známe, má o 40 kg více.
Někdo to zvádne bez AD, někdo ne a někomu mohou i zachránit život.
Netvrdím, že je to váš případ, ale řadu i vážných psychických problémů u žen způsobuje nedostatek progesteronu. Nepředpokládám, že znáte hodnoty svých hormonů.
Ahoj, chtěla bych se poradit. Trpím úzkostmi a ničí mi to život i vztah. Chodím na terapii, ale nemám pocit, že by mi to pomáhalo. Začala jsem uvažovat, že bych zkusila antidepresiva, třeba jen nějaká slabší, co by mi napsala praktická lékařka, ale můj přítel mě od toho odrazuje. Jeho bývalá užívala antidepresiva, postupně brala silnější a silnější a nakonec prý byla už tak mimo, že jí bylo vše jedno a přítel se bojí, že skončím stejně. Snažila jsem se mu vysvětlit, že to neznamená, že dopadnu stejně, ale už i mě nasadil brouka do hlavy, jenže už vážně nevím co dělat, chci se těch úzkostí konečně zbavit. Máte někdo zkušenosti s užíváním antidepresiv a museli jste přejít třeba na silnější? Stačilo je vám brát jen nějakou dobu a pak už jste to zvládali bez nich?