Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vím, že je teď velmi nepříznivá doba a dlouho se nikam nepodíváme. A tak si ráda sním o době, která, klidně za hodně dlouhou dobu, jednou přijde a někam se budu moct s manželem zase na pár dní podívat.
A zjistila jsem, že vlastně ani nevím, kam bychom jeli, neboť všude kde jsme chtěli, už jsme byli.
Dáte tipy? V rámci snění, samozřejmě, že se NIKAM nebudeme minimálně rok chystat!
Ale ráda o tom sním a těším se:)
Nejsme typy co jsou schopní být celý týden jen u moře. Manžel nesnáší válení se na prudkém slunci, ale přeci jen, já bych moře ráda, stačí mi však jen na 1 den. Ostatní dny bych chtěla po památkách.
Líbilo se nám ohromně v Paříži i Římě, Projeli jsme Rkousko i s koupáním v jejích jezerech. Takže určitě ne nějaký resort alá Bibione.
Je tu někdo se stejným zájmem? Líbilo by se nám třeba v Řecku? Tam je památek! Ale co moře, dostali bychom se tam nějak?
Napadlo mě pak Toskánsko, ale abychom mohli střídat moře a památky, museli bychom jet autem a to je dost zdlouhavé…
K Baltu nechci, evokuje mi to zimu a když už moře, tak moře se žlutým pískem, který vám omývá nohy a dělá otisky stop..:)
Kromě Řecka a Itálie mě ale nic nenapadá. Možná Budapešť a místo k moři jet do nějakých těch jejich lázní? Nebo Španělsko, Portugalsko? V Barceloně jsem byla a bylo to pěkné, pláž je přímo ve městě, ale bude to asi dost špinavá pláž…
Pište své tipy, když tam nemůžeme jet, budeme aspoň snít… <3
@Niemeyer jak se nedá cestovat? v létě se cestovat dalo docela dobře ![]()
já jsem byla ve Španělsku Oropesa de Mar, krásná pláž, teplé moře a spousta památek - doporučuji
Letos jsem sjezdila půlku Česka. Vyhýbám se turisticky provařeným lokalitám a objevila jsem pár nových konců světa. Ještě se chystám do Brd, ale až na podzim - to tam prý člověk hodiny nepotká živáčka ![]()
Ze zahraničí plánuji snad na příští některá místa v Severní Americe - půjčit si auto a projezdit to ![]()
My chceme s muzem pristi rok bud Oman, Izrael nebo Jordansko. Byla jsem na dennim vylete v jeruzaleme a pak i v Petre a to rozhodne na denni poznavacku neni. Nejsou to proflakle zeme s rezortem vedle druheho. Tak uvidime jestli se zadari
chceme pul na pul valecku, popijeni a pamatky.
S dětmi jezdíme do Egypta, Marsa Alam, každý rok stejný hotel, pro děti fakt dokonalé, zase se tam vrátíme
s manželem Londýn, Řím, Athény, prostě památky, tak s sebou děti zatím nebereme. Letos jsme teda byli taky jen po Česku, ale nestěžuju si ![]()
Madeira, létá se stále… Jasně, může se to změnit. Krásná destinace na výlety jako stvořená a na vykoupání v oceánu také. Za 14 dní bychom měli letět..
@Niemeyer píše:
Ahoj, vím, že je teď velmi nepříznivá doba a dlouho se nikam nepodíváme. A tak si ráda sním o době, která, klidně za hodně dlouhou dobu, jednou přijde a někam se budu moct s manželem zase na pár dní podívat.A zjistila jsem, že vlastně ani nevím, kam bychom jeli, neboť všude kde jsme chtěli, už jsme byli.
Dáte tipy? V rámci snění, samozřejmě, že se NIKAM nebudeme minimálně rok chystat!
Ale ráda o tom sním a těším se:)Nejsme typy co jsou schopní být celý týden jen u moře. Manžel nesnáší válení se na prudkém slunci, ale přeci jen, já bych moře ráda, stačí mi však jen na 1 den. Ostatní dny bych chtěla po památkách.
Líbilo se nám ohromně v Paříži i Římě, Projeli jsme Rkousko i s koupáním v jejích jezerech. Takže určitě ne nějaký resort alá Bibione.
Je tu někdo se stejným zájmem? Líbilo by se nám třeba v Řecku? Tam je památek! Ale co moře, dostali bychom se tam nějak?
Napadlo mě pak Toskánsko, ale abychom mohli střídat moře a památky, museli bychom jet autem a to je dost zdlouhavé…
K Baltu nechci, evokuje mi to zimu a když už moře, tak moře se žlutým pískem, který vám omývá nohy a dělá otisky stop..:)
Kromě Řecka a Itálie mě ale nic nenapadá. Možná Budapešť a místo k moři jet do nějakých těch jejich lázní? Nebo Španělsko, Portugalsko? V Barceloně jsem byla a bylo to pěkné, pláž je přímo ve městě, ale bude to asi dost špinavá pláž…
Na řecké ostrovy lítáme pravidelně. Střídáme to, máme to tam moc rádi. Krásné moře, příjemní lidé, výborné jídlo, památky, klid a pohoda… Evropu máme dost projetou. Ještě jsme nebyli v Portugalsku, ale tam je to krásné Algarve td. Ale za nás řecké ostrovy jsou nejlepší právě z těch důvodů, které hledáte. My byli i letos - tentokrát poprvé na Korfu. Samozřejmě je dobré číst recenze a vybrat si dobrou lokalitu. V Řecku jsou krásné i lodní výlety na okolní ostrůvky, jeskyně atd. nebo si půjčit auto a projet si to. Jsou tam i krásné hory třeba na Krétě.
My jeli autem Monaco-Nice-SaintTropez. A byla to báječná dovolená. Podívání i moře.
Toskansko je krasne, v Taliansku Florencie, Benatky, Milano. Spanielsko bud juh Sevilla, Cordoba, Granada, alebo sever San Sebastian, Gijon, Santiago de Compostela
![]()
Sla by som hned!
@Niemeyer píše:
Ahoj, vím, že je teď velmi nepříznivá doba a dlouho se nikam nepodíváme. A tak si ráda sním o době, která, klidně za hodně dlouhou dobu, jednou přijde a někam se budu moct s manželem zase na pár dní podívat.A zjistila jsem, že vlastně ani nevím, kam bychom jeli, neboť všude kde jsme chtěli, už jsme byli.
Ale ráda o tom sním a těším se:)Nejsme typy co jsou schopní být celý týden jen u moře. Manžel nesnáší válení se na prudkém slunci, ale přeci jen, já bych moře ráda, stačí mi však jen na 1 den. Ostatní dny bych chtěla po památkách.
Byla jsem už na pár místech v Evropě, Řecko řecké ostrovy, Itálie skoro celá, Portugalsko, Francie, Španělsko, Madeira, Dánsko, Německo, Rakousko, dal Izrael ( bomba), Thajsko, Kambodža, Brasilie( velká srdcovka), teď budu ráda když budu moc v říjnu jet do ČR na deset dní.