Sociální dávky - máme nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Najdeš tam podmínky pro udělení jednotlivých dávek. Abys o ně mohla požádat, musí je manžel splňovat, protože jste společně posuzované osoby.
Každopádně i kdyby byl v ideálním případě občan EU, tak počítej, že je s tím víc papírování a obvykle vyřizování trvá déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na netu je toho milion včetně potřebných kalkulaček. Ale to je asi moc složité, jednodušší je napsat na emimi a někdo to udělá za tebe
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 Ve chvíli, kdy je někdo z rodiny cizinec, to už tak snadné není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel sice nemusi platit dane, ale uz tak se mu pocita nejake minimum prijmu (nejsem si jista, ale asi 15 000,– mesicne)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk Mě fascinuje, že si někdo otěhotní aniž by přemýšlel z čeho bude žít. Chce žít z mých daní a ještě jí to mám všechno zjistit/napsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk Moc děkuji jsi velmi milá ![]()
Vím, že je to s cizincem složitější a právě proto sem píšu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz To jsem taky slyšela, že se jim započítává těch 15000 Kč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 Jsi nějaká nervní po ránu? Nemyslíš?
A v praxi, když jsme se snažili dva a půl roku, tak jako když náhodou přijdu o práci, tak mám počkat s dalším snažením?
Jen mě napadlo, že je škoda nechat státu peníze, když by je člověk mohl dostat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurii píše:
@Lucie008 Jsi nějaká nervní po ránu? Nemyslíš?A v praxi, když jsme se snažili dva a půl roku, tak jako když náhodou přijdu o práci, tak mám počkat s dalším snažením?
Ano - minimálně do doby, než budete schopní své dítě uživit sami. To není složité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurii píše:
Jsi nějaká nervní po ránu? Nemyslíš?A v praxi, když jsme se snažili dva a půl roku, tak jako když náhodou přijdu o práci, tak mám počkat s dalším snažením?
Tak snad za těch dva a půl roku a dobu před než jste se rozhodli si dítě pořídit jste něco našetřeného měli.
A začínám být na to alergická. Je to tu snad každý den. Jsem těhotná, nic nemáme, dostanu něco?, nechce se mi hledat, napište mi to ať s tím mám co nejméně práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. pokud vím, že nás partnerův příjem zabezpečí, tak proč bych to měla dělat? Zase opět a znovu říkám, že mi přijde škoda nechat státu peníze na které mám nárok!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 A ty jsi četla někde v mém příspěvku, že nemáme peníze?
Já jsem napsala, že mi přijde škoda nechat státu peníze na které mám nárok, když jsou lidi co celý život žijí z těchto dávek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurii píše:
@hanka.br. pokud vím, že nás partnerův příjem zabezpečí, tak proč bych to měla dělat? Zase opět a znovu říkám, že mi přijde škoda nechat státu peníze na které mám nárok!!!
Když nemusí ani platit daně, tak asi jeho příjem nic moc není. Pokud vás zabezpečí, pak na dávky nárok přirozeně nemáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurii píše:
@Lucie008 Jsi nějaká nervní po ránu? Nemyslíš?A v praxi, když jsme se snažili dva a půl roku, tak jako když náhodou přijdu o práci, tak mám počkat s dalším snažením?
to je zase zvrácená logika. Vy si uděláte dítě a zodpovědnost hodíte na stát? Vy se máte o své dítě postarat!!!
- Citovat
- Upravit
Zdravím.
Jsem vdaná bydlíme s manželem ve společné domácnosti, ale jako cizinec zde má jen přechodné bydliště. Je podnikatel a podniká rok a půl. V posledním daňovém přiznání mu vyšlo že nemusí platit ani daně. A jsem těhotná v 5. měsíci a jsem vedena na úp. Máme nárok na nějaké sociální dávky? a budeme mít třeba po porodu? Nebo za jakých podmínek bychom nárok měli?
Děkuji všem