Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co mám dělat když jsem nechodila do školy par dni a spolužáci me viděli a řekli to třídnímu a učitel na me chce zavolat socialku?
Asi bych to rekla rodičům. Stejně se to dozvědí. Je to víc jejich průšvih než tvůj (tedy pokud nejsi dospěla)
Sociálku neposlou na tebe, ale na tve rodiče. Stoji ti tech par dni flákání za to, ze necháš vlastní mamu a tátu potahovat po úřadech? Ze budete pod dohledem sociálních pracovnic dalsi rok? Gratuluju, to se ti vyplatilo.
Ciny mají sve následky.
Doporucuju sebrat odvahu a jit za jednim z rodičů. Promluvit si o možnostech. Promluvit si, co bude znamenat nekolik neomluvenych hodin. Napomenutí, dutka, dvojka z chování? Precti si školní řád, tam to bude uvedeno, jaký postih hrozí. Blby je, že kdyz tě rodiče pro jednou zakrejou, ucitel bude stejně vědět, odkud vitr vane. A bude te mit v merku.
Poučení pro příště.
@Anonymní píše:
Tak bez zítra do školy s omluvenkou a problém vyřešen
Anonymni hrdinka ![]()
Donašeči už mezi dětma.. nejspíš se inspirovali doma.
Doufám, že sis tu mimoškolní aktivitu alespoň náležitě užila. Copak jsi prováděla hezkého? ![]()
Domluv se s rodicema a nech si to od nich omluvit. Budou nastvany, ale urcite min, nez kdyby to resila skola oficialne.
Vzdy muzes rict, ze jsi sla od lekare nebo do lekarny a nebo vytahnout rodinne duvody
![]()
Nasledne se zkus zamyslet, proc zatahunes skolu a jestli by to neslo resit jinak
Drzim palce
@Fiveone píše:
A to ti spolužáci taky nechodili do školy, že tě viděli?
Pokud vidi decko po vyucovani venku nekolik dni po sobe a do skoly nechodi, tak se zmini. U nas matka napsala ucitelce, ze decko zvraci, tak neprijde, a ta ucitelka ho hned po skole videla, jak se nacpava v mekaci. ![]()
Jestli těch pár dní bylo třeba pět, tak je to blbost. Jestli měsíc, tak to už jo. A to už by si měli rodiče všimnout.
@angi71 píše:
Co mám dělat když jsem nechodila do školy par dni a spolužáci me viděli a řekli to třídnímu a učitel na me chce zavolat socialku?
A rodiče o tom nevědí? O kolik dní přesně jde? Normálně s pravdou ven, ať ti napíší omluvenku. U nás ale třeba jde maximálně 5 dní zpětně, jinak už se to bere jako neomluvená absence.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.