Sociální dávky- nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sociální dávky- nárok?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někdo z Vás nemá zkušenost, jak ze stát dostat peníze aspoň na jídlo. Jsem vedena na úřadu práce, jsem v 7M těhotenství a poslední podporu v nezaměstnanosti dostanu cca za 14 dní. Termín porodu mám až 31.7. takže mateřská v nedohlednu. Sociálka mi asi taky nic nedá, protože žiju v domě u rodičů (ve své bytové jednotce), jsou tu na adrese vedeny kromě mě 4 další osoby a ty mají příjem. Jenže je mi dost trapné žádat rodiče, aby mne 3 měsíce živili. Nevíte někdo zda mám na něco nárok? Jiní dostávají a utratí to za chlast a já nebudu mít ani na jídlo. Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Povinnosti má k Tobě v prvé řadě ten, kdo Tě přivedl do jiného stavu. Ať Tě živí on a ne stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi na socku a poptej se ![]()
Ale pochybuju, protoze ja jsem sama s ditetem a nedostavam skoro nic - hraje tam roli i to, s kym a kde bydlis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenost nemám, ale myslím, že ty čtyři osoby se stejným bydlištěm budou hrát roli při posuzování toho, na co máš nebo nemáš nárok. To, jestli ti je něco trapné, úředníky bohužel nezajímá ![]()
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 Ono je zakladatelce trapné, aby ji živili rodiče. Nechat se živit státem jí trapné není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@ncc1701 Ono je zakladatelce trapné, aby ji živili rodiče. Nechat se živit státem jí trapné není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když žiješ s rodiči, nárok na nic nemáš. živit tě musí rodiče, nebo otec miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikka.1012 No ja tedy nechci soudit ale kdyz nemas ani na jidlo, z ceho bude zit to dite? Neprijde mi to zrovna zodpovedne privadet dite do takoveho stavu, mozna sis to mela cele predem trochu promyslet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 No to si teda pozije
Kdyby muj prcek zil jen z rodicaku (a ja s nim) tak uz nezijeme ani jeden. Ona to zas takova slava taky neni. Nerikam ze se to neda, ale proste jsem toho nazoru ze dite by melo prijit do rodiny, ktera ma alespon kde bydlet a co jist. Jako resit 2m pred porodem ze uz nemam na jidlo… no nevim no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 píše:
Zajdi na socku a poptej se
Ale pochybuju, protoze ja jsem sama s ditetem a nedostavam skoro nic - hraje tam roli i to, s kym a kde bydlis
Kamarádka se naoko rozešla s otcem svého dítěte a bere na dávkách asi osm tisíc… ![]()
- Citovat
- Upravit