Sodík v kojenecké vodě - vyvaří se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@danik Přesně. V životě jsem kojeneckou vodu v plastu nekoupila, dítko dostává k pití normálně vodu z kohoutku a je to veselej, zdravej kluk ![]()
@mesiah Neřeš kraviny, nebo se z toho zblázníš. Řeš problémy, když nastanou, ale řeš jen ty racionální. Vyvařování sodíku je hloupost, železo se přece taky z vody jen tak nevypaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roker píše:
@Jahru kdyz si holka poridi destilacni kolonu, staci i takova ta vinotekova, tak ten sodik z vody na tuti dostane, nebo se pletu?Ale to tam pak muze rovnou nalit vodu z vodovodu anebo z kaluze
pleteš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S přehnaným převařováním kojenecké vody bych byla opatrná, při dlouhém varu se odpařuje voda a zvyšuje mineralizace. Když to vezmu do extrému tak dlouhým vyvařením můžete kojeneckou vodu změnit na minerální, ale to by ste musela mít té vody hodně a vařit hodně dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heivka na sunaru se píše, že se připravuje z převařené kojenecké vody, kterou mám nechat 5minut vařit, tak to musí být snad v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mesiah píše:
@Heivka na sunaru se píše, že se připravuje z převařené kojenecké vody, kterou mám nechat 5minut vařit, tak to musí být snad v pořádku
Jasně… Je to fakt v pohodě. To bys ji musela vařit hodiny, aby se to minerální složení změnilo významně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Voda z destilační, nebo demineralizační kolony není k pití vhodná. Neobsahuje vůbec nic a může mít i nižší PH,– vždy nemusí být nutně PH neutrální. Co se týká vodovodní vody, tak např. v Brně je obsah dusičnanů 50 mg/L, což je dost velká zátěž i pro dospělého, natož pro miminko… To tedy dobrou chuť… Mám známého onkologa a ten se vyjádřil, že ta hodnota dusičnanů může vést při dlouhodobém užívání ke karcinomům. Co se týká převaření, tak varem se odstraní uhličitanová tvrdost vody a případně některé druhy bakterií. Slyšela jsem od Mudr. že je v prodeji kojenecká voda, která se jako jediná převařovat nemusí, myslím se jmenuje „horský pramen“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mesiah Na kojenecké vodě od Rajece je napsáno, že se už převařovat už nemusí a když jsem se ptala doktorky, tak mi řekla, že pokud nemá dítě vyloženě poškozenou imunitu, tak přílišné vyvařování a sterilizování je spíš na škodu než k užitku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@orchidea2016 no tak jasne, ze se uvadi, ze destilka NENI vhodna k piti. A reknu ti i proc. Protoze jak je cista, tak vyplavuje, do sebe nasaje latky z tela. Pouziva se pri urcitych druzich pustu. A opravdu ne, neumre se po ni
tuaim ze jeste uvadeji, ze premrazenim se opravi krystalicka mrizka… ![]()
@Heivka je to tak, prilista steriliza se dnes projevuje tak, ze decka jsou sterilne zavisle na FB a internetu a hned ze skoly sup za pocitac ![]()
Tady jde spis o to, ze (komplexni) rozbor vody stoji 10.000 Kc a bez nej poradne nevime, co nam prave z kohoutku / studny tece. Balena voda by mela byt podrobovana castejsi kontrole, ale obecne prilisna uzkostlivost dite spise poskodi nez mu pomuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit