Sodík v kojenecké vodě - vyvaří se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sodík v kojenecké vodě - vyvaří se?
Ahoj,
mám 6denní miminko a musím dokrmovat, jelikož mu moje mléko nestačí. Všimla jsem si, že na kojenecké vodě je napsáno: s nízkým obsahem sodíku. Vodu nechávám povařit cca 5min., vyvaří se z toho ten sodík? 2dny už s touto vodou dokrmuji a nepozoruji, že by malého trápily např. větry…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proč bys chtěla z kojenecké vody vyvařit sodík? A ne, nevyvaří se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru Asi ten měkký kov, který lze krájet nožem ve vodě nechce ![]()
normální laktační psychóza noo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mesiah sodík je pro mimino nutný, stejne jako draslik, vapnik apod. Jen ho musi byt spravne mnozstvi ani moc ani malo. V kojenecke vode je ho optimalni mnozstvi, proto ( mimojine) se jmenuje kojenecka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roker tak je pravda, ze cisty sodik bych ve vode taky nechtela, docela to prska a boucha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru kdyz si holka poridi destilacni kolonu, staci i takova ta vinotekova, tak ten sodik z vody na tuti dostane, nebo se pletu? ![]()
Ale to tam pak muze rovnou nalit vodu z vodovodu anebo z kaluze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jste vtipné, ale na druhou stranu někomu, kdo má jednu nohu byste se taky nesmály, že kulhá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mesiah píše:
Ahoj,mám 6denní miminko a musím dokrmovat, jelikož mu moje mléko nestačí. Všimla jsem si, že na kojenecké vodě je napsáno: s nízkým obsahem sodíku. Vodu nechávám povařit cca 5min., vyvaří se z toho ten sodík? 2dny už s touto vodou dokrmuji a nepozoruji, že by malého trápily např. větry…
Bez obav dávej dítěti všechno označené jako kojenecká voda. Hodnoty sodíku v ní budou v povolených limitech a ty to dál řešit nemusíš.
Obecně platí, že varem se ničí breberky, které by tam mohly být. Minerální složení vody to neovlivní, či spíš ovlivní, ale bude koncentrovanější kvůli odparu
. No, to je každopádně jedno.
Voda označená jako kojenecká je pro mimi ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to dneska za lidi. Pokud neumíte normálně a věcně odpovědět, nechápu, proč vůbec přispíváte do diskuze. Zřejmě máte hodně nudný život, měly byste se zamyslet. Pouze mě zajímalo, jestli to může miminko např. nadýmat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl ale vzdyt se nikomu nesmeju, mamince jsem napsala, ze sodik je pro dite potrebny a neni nutne se ho zbavovat
Bouchajici sodik byl reakce na Roker.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sodík opravdu nenadýmá. Nadýmání je způsobeno uhličitany (hydrogenuhličitany), které se ve střevech rozkládají na oxid uhličitý (ten nadýmá) a vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, proč nepoužíváte čerstvou vodu z vodovodu?
Ta, která leží v plastové nádobě i několik týdnů, je lepší
?? - chvíli na slunci (v autě, nebo naopak v mrazu - při převozu od výrobce do obchodů - mezisklady atd), pak v chladnu v obchodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mesiah píše:
Co je to dneska za lidi. Pokud neumíte normálně a věcně odpovědět, nechápu, proč vůbec přispíváte do diskuze. Zřejmě máte hodně nudný život, měly byste se zamyslet. Pouze mě zajímalo, jestli to může miminko např. nadýmat!
Sodík nenadýmá. Sodík potřebuješ, ale obecně ho při naší stravě přijímáme víc, než musíme. Potřebuješ mít ve správném poměru sodík a draslík.
Ale obecně: kojenecká voda je v pohodě, už to hlídá někdo za tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik píše:
Maminky, proč nepoužíváte čerstvou vodu z vodovodu?
Ta, která leží v plastové nádobě i několik týdnů, je lepší![]()
?? - chvíli na slunci (v autě, nebo naopak v mrazu - při převozu od výrobce do obchodů - mezisklady atd), pak v chladnu v obchodě…
Protože pro kojence je doporučené množství dusičnanů 10, v pitné vodě je limit 50, dusitany 0,02, v pitné vodě 0,5, sodíku 20, v pitné vodě 200, fluoridy 0,7, v pitné vodě 1,5.
Děkuji za pozornost ![]()
Obecně jsou na kojeneckou vodu z hlediska složení přísnější limity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit