Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jaké z těchto jmen byste vybraly? Bez ohledu na četnost, o tu mi zrovna vubec nejde. Jen spis, které se vam zda nejhezčí. 😊
Mám Karolínu, sama je se jménem spokojena, stejně jako my, má spoustu variant, zdrobnelin, jde super na malý dítě, slečnu i dospelou ženskou, takže ja musim říct Káju ![]()
Julie se mi líbí jen v základním tvaru, na oslovováni nic moc, Např Julinko nebo Julčo mi vyloženě nejde přes pusu.
Na Sofie už mám vyloženě alergii, vím ze ses neptala na četnost, ale aspoň tady (Praha ) pokud holka není Emicka nebo nejaka varianta Elí, tak je to Sofika ![]()
Jestli fakt nevíte, vybírala bych co se nejvíc hodí k příjmení, případně se rozhodla až po porodu.
Ta jména jsou všechna hezká. Vybrala bych Karolínu. Julii je hodně a Sofii také. Obě jsou to již nějaký rok módní jména.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jaké z těchto jmen byste vybraly? Bez ohledu na četnost, o tu mi zrovna vubec nejde. Jen spis, které se vam zda nejhezčí. 😊
Julie
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Za mne Julie. Karolina ne, jelikož to znamená muž. ![]()
Sofie se mi líbí
Julie mi připomíná žížalu, navíc by jí říkali Julča a to mi dost evokuje hovorovy výraz víš pro co… ![]()
U Julie se mi líbí jen ten tvar Julie, ale tak ji stejně říkat nebudou, julinko, julco, julo hrozný. Bohužel stejně vnímámi Sofii, Sofie dobrý, ale Sofinko, Sofko, Sofco hrůza…