Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, nemůžeme se doma shodnout, tak prosím o radu tady…jaké jméno pro chlapečka byste z této dvojice vybrali? Případně jaké vás k němu napadnou jiné tvary?
Příjmení je dvojslabičné na V.
Za mě rozhodně Vilém. Vilda, Vilík. Není to tak časté jméno jako Matyáš.
Ahoj, mám Viliama. Nadherne jméno. Vilém též. Matyášů je hrozne moc.
@lucinka-cizi píše:
Zdravím, nemůžeme se doma shodnout, tak prosím o radu tady…jaké jméno pro chlapečka byste z této dvojice vybrali? Případně jaké vás k němu napadnou jiné tvary?
Příjmení je dvojslabičné na V.
Vilém peče housky.
A Matyášů je plno, ale i kdyby nebylo, je to blbý jméno.
Neporadím, za mě ani jedno.
Matyáš.
U Viléma bych nevydýchala označení Vilík ![]()
A ještě se mi nelíbí, když jméno i příjmení začíná stejným písmenem.
Příspěvek upraven 10.03.22 v 06:31
Matyáš se mi více líbí v základnímu tvaru, ale nemám ráda zdrobněliny jako Maty, Máťa. Vilém má za mě hezčí zdrobněliny, třeba Vilda. Ale záleží i na příjmení, když začíná zrovna na V…
Cokoliv jen ne Matyáše, už mám na Matýsky ve všech podobách alergii. Vilém je hezké, originální ![]()
@terien píše:
Cokoliv jen ne Matyáše, už mám na Matýsky ve všech podobách alergii. Vilém je hezké, originální
přesně. Z Matýska mám osypky ![]()
Vilém se mi líbí, ale nevím, jak to přesně zní s tím příjmením, které je tedy zrovna taky na V.
@Jarka K píše:
přesně. Z Matýska mám osypkyVilém se mi líbí, ale nevím, jak to přesně zní s tím příjmením, které je tedy zrovna taky na V.
Mě vadí když jméno končí na stejné písmeno, na které začíná příjmení. Tady má jméno i příjmení na V, když si řeknu třeba Vilém Vácha tak to nezní špatně
Matyasu je moc, ale libi se mi. Vilem se mi nelibi, ale zacina nabirat na oblibe (i kdyz zdaleka ne tolik jako Matys), takze uz jsem si na to jmeno zvykla. Ze by krestni jmeno zacinalo na stejne pismeno jako prijmeni, by mi nevadilo.