Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímavá úvaha, já mám asociaci jména s barvou jen jednu jedinou, a to je Luboš a hnědá
Luboš je prostě takový hnědý jméno. Jinak mám spíš asociace se vzhledem. Třeba takový Leo je v mých představách vždycky pologramotný oslizlý skinhead s tetováním, řetězem na maskáčových kapsáčích a doprovází ho pitbul. Leo nikdy není intelektuál. Leovo zaměstnání je pasák nebo jiný kriminálník ![]()
ať se snažím sebevíc, u žádného jména mi žádná barva nenaskočila.. ![]()
@Paoloska píše:
@Klopotkova Nedá mi to…a co Pavlína?
Jednoznačně světle modrá.
Ne barvy u jmen nevidím, ani žádný vzhled. Když už, tak povahové rysy a u některých jmen už podvědomě ty lidi odsuzuju, protože třeba většina nositelů toho jména co znám mi není sympatická, tak mám automaticky averzi i k dalším jeho nositelům, i když je neznám.
@lucad77 píše:
Nemám ráda žlutou. Jiná by nešla?
Já zase modrou, tak si to vyměníme ![]()
@Paoloska píše:
Já zase modrou, tak si to vyměníme
Modrou beru. ![]()
@Klopotkova píše:
Jednoznačně světle modrá.
Tak tu jsem zrovna nechtěla ![]()
@Klopotkova Ale je to fakt zajímavý. Barvy se mi přiřadí jen k pocitům. Máš i černá jména?
@Klopotkova Pro zajímavost - jakou barvu má Sylvie? A vnímáš barevný rozdíl mezi jmény Sylvie - Silvie - Sylva?
Už odmalička, když se řekne nějaké křestní jméno, tak k němu mám automaticky přiřazenou barvu.
Třeba jméno Andrea - vínově červená, Martina - oranžová, Zdeněk - světle hnědá, David - modrá, Pavel - modrá, Zuzana - oranžová, Sandra - žlutá až mírně cihlová, Erika - červená, Iveta - žlutá, Monika - světle modrá, Helena - zelenkavá, Lucie - žlutá.
A tak bych mohla pokračovat.
Máte to tak také nebo jsem v tom sama?
Dnes jsem tady četla téma něco v tom smyslu - Jméno a k němu přiřazený vzhled, tak jsem si hned vzpomněla na jména a barvy, tak, jak to cítím já.