Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A proč by to nebylo ok?
Jsi anonymní, tak napiš i o jaká jména se jedná…jinak to je diskuse o ničem…
Kamarádka má Dana a Denisu. Dany a Deny. Za mě strasnej zmatek, ona spokojená. Známí mají Elišku a Eliáše, to už je podle mě hardcore… říkají jim Eli a Ele. Znam taky dvě rodiny, co mají Lukáše a Lucii. Luky a Luci. Ja bych to nedala. Zas na druhou stranu mám 3 deti se jmény, který nemají společný vůbec nic, a stejně to pletu… horší to bývá spíš pro okolí, který si nemůže zapamatovat, kdo je kdo, pokud to tedy není kluka a holka.
Znam vzdalene rodinu, co ma Matouse a Matyase. To je teprve hardcore. S Luckou a Lukasem mame sousedy. To mi tak neprijde. Jmena od stejneho pismena jsou asi v pohode, pokud to neni neco jako Anna a Aneta, Adriana a Adela… Nebo moje teta, co ma Pavla a Pavlinu. Trochu neprakticke, ale zas stejny monogram fajn, aspon clovek ma do skolky popsano uz pri prvnim diteti.
@Hobitka jako fakt by mě zajímaly myšlenkový pochody rodičů, kteří své děti pojmenuji Matouš a Matyáš… ještě jim chybí Matěj… to můžu mít třeba i Emu a Emmu, nebo trojcata Elenu, Elu a Elišku. Nesmí se dávat sourozencum stejná jména, ale toto povolené je.
V porodnici se mnou byla pani, ktere se narodila dvojcata Matyas a Matylda. Ona byla Marketa a jeji manzel Marek. Tak se k nim jmena deti hodila. Ale podle me dost neprakticke ohledne osloveni deti.
Jinak pokud jse jen o stejne pocatecni pismeno, tak nevidim problem. Znam pani, ktera ma syny jmenem David, Dominik, Denis a Daniel. To je podle me uplne v pohode.
@Midaku píše:
@Hobitka jako fakt by mě zajímaly myšlenkový pochody rodičů, kteří své děti pojmenuji Matouš a Matyáš… ještě jim chybí Matěj… to můžu mít třeba i Emu a Emmu, nebo trojcata Elenu, Elu a Elišku. Nesmí se dávat sourozencum stejná jména, ale toto povolené je.
To jsem si delala srandu z tchana, kdyz si stezoval, ze k Anete chceme dat Elenu, ze jsou ta jmena pry hrozne podobna. Tak jsem rikala, ze teda dame Anitu ![]()
@Janča6 ty jo, já jsem asi divná ale to bych nezvládla
Davi, Dany, Deny, Domi… bych říkala jen Déčka ke mně
i na ty svoje volám často úplně jinými jmény, a to jsou A., J. a D. Podobnost nikde žádná.. ale evidentně to nezvládám jen já, protože spoustu sourozenců s podobnými jmény znám a nikomu to divný nepřijde..
Ve škole byla Radka, co měla bráchu, který se jmenoval Radek. Hádejte, jak se jmenovali jejich rodiče? Není nic pitomějsiho, než obšlehnout vlastní jméno, dát ho dítěti a ještě v takové kombinaci. Nechápala jsem to už tehdy, že si nedají ani tu práci vymyslet jiné jméno, jako by jim nezáleželo na tom dítěti a dítě nebylo originál, ale nějaká kopie.
Když můžou být dvojčata Petr a Pavel, a že jich je taky dost, tak proč ne děti se jménem začínající na stejné písmeno. Taková Bára Basiková má dvojčata Anna Marie a Marie Anna. Znám dvojčata Jaroslav a Jaroslava.
@mado píše:
Ve škole byla Radka, co měla bráchu, který se jmenoval Radek. Hádejte, jak se jmenovali jejich rodiče? Není nic pitomějsiho, než obšlehnout vlastní jméno, dát ho dítěti a ještě v takové kombinaci. Nechápala jsem to už tehdy, že si nedají ani tu práci vymyslet jiné jméno, jako by jim nezáleželo na tom dítěti a dítě nebylo originál, ale nějaká kopie.
Tak se jim asi ty jména líbily ne? To tě nenapadlo?
@Zeoli líbí se mi to, tak si zkomplikuji život a zkomplikuji ho i těm dětem, však co, u blbych na dvorečku je taky fajn.
Spíš okolí si hůř lidi pamatuje, hůře rozezná, kdo je kdo. My máme 2 děti jen s počátečním písmenem a už to lidi nedávají a to jsou kluci jeden jak Čmelda a druhý jk Brunda, rozdílní. Známá má Elu a Emu a tak dva roky jsem si to pletla, musel jsem si udělat memotechnickou pomůcku.
@mado píše:
Já celkem nejsem zastánce x Karlíků a v rodině, starý Karel, mladý Karel a junior
mi to příjde „jednoduché“.
Já znám sestry Anežku a Elišku a teda plete se to strašně, to by člověk ani neřekl. ![]()
Ahoj, je tu někdo, koho děti se jmenují podobně a je to ok? Mám dom dcerku a čekám druhou, chtěli bychom jí dát jméno začínající na stejné písmeno. Jinak ta jména jsou jinak dlouhá. Díky za váš názor.