Podobné jméno pro sourozence

Anonymní
22.2.22 14:47

Podobné jméno pro sourozence

Ahoj, je tu někdo, koho děti se jmenují podobně a je to ok? Mám dom dcerku a čekám druhou, chtěli bychom jí dát jméno začínající na stejné písmeno. Jinak ta jména jsou jinak dlouhá. Díky za váš názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13139
22.2.22 14:49

A proč by to nebylo ok?
Jsi anonymní, tak napiš i o jaká jména se jedná…jinak to je diskuse o ničem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8665
22.2.22 14:52

Kamarádka má Dana a Denisu. Dany a Deny. Za mě strasnej zmatek, ona spokojená. Známí mají Elišku a Eliáše, to už je podle mě hardcore… říkají jim Eli a Ele. Znam taky dvě rodiny, co mají Lukáše a Lucii. Luky a Luci. Ja bych to nedala. Zas na druhou stranu mám 3 deti se jmény, který nemají společný vůbec nic, a stejně to pletu… horší to bývá spíš pro okolí, který si nemůže zapamatovat, kdo je kdo, pokud to tedy není kluka a holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30788
22.2.22 14:59

Znam vzdalene rodinu, co ma Matouse a Matyase. To je teprve hardcore. S Luckou a Lukasem mame sousedy. To mi tak neprijde. Jmena od stejneho pismena jsou asi v pohode, pokud to neni neco jako Anna a Aneta, Adriana a Adela… Nebo moje teta, co ma Pavla a Pavlinu. Trochu neprakticke, ale zas stejny monogram fajn, aspon clovek ma do skolky popsano uz pri prvnim diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8665
22.2.22 15:08

@Hobitka jako fakt by mě zajímaly myšlenkový pochody rodičů, kteří své děti pojmenuji Matouš a Matyáš… ještě jim chybí Matěj… to můžu mít třeba i Emu a Emmu, nebo trojcata Elenu, Elu a Elišku. Nesmí se dávat sourozencum stejná jména, ale toto povolené je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
22.2.22 15:13

V porodnici se mnou byla pani, ktere se narodila dvojcata Matyas a Matylda. Ona byla Marketa a jeji manzel Marek. Tak se k nim jmena deti hodila. Ale podle me dost neprakticke ohledne osloveni deti.

Jinak pokud jse jen o stejne pocatecni pismeno, tak nevidim problem. Znam pani, ktera ma syny jmenem David, Dominik, Denis a Daniel. To je podle me uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
22.2.22 15:15
@Midaku píše:
@Hobitka jako fakt by mě zajímaly myšlenkový pochody rodičů, kteří své děti pojmenuji Matouš a Matyáš… ještě jim chybí Matěj… to můžu mít třeba i Emu a Emmu, nebo trojcata Elenu, Elu a Elišku. Nesmí se dávat sourozencum stejná jména, ale toto povolené je.

To jsem si delala srandu z tchana, kdyz si stezoval, ze k Anete chceme dat Elenu, ze jsou ta jmena pry hrozne podobna. Tak jsem rikala, ze teda dame Anitu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8665
22.2.22 15:17

@Janča6 ty jo, já jsem asi divná ale to bych nezvládla :mrgreen: Davi, Dany, Deny, Domi… bych říkala jen Déčka ke mně :mrgreen: i na ty svoje volám často úplně jinými jmény, a to jsou A., J. a D. Podobnost nikde žádná.. ale evidentně to nezvládám jen já, protože spoustu sourozenců s podobnými jmény znám a nikomu to divný nepřijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
22.2.22 15:21

Ve škole byla Radka, co měla bráchu, který se jmenoval Radek. Hádejte, jak se jmenovali jejich rodiče? Není nic pitomějsiho, než obšlehnout vlastní jméno, dát ho dítěti a ještě v takové kombinaci. Nechápala jsem to už tehdy, že si nedají ani tu práci vymyslet jiné jméno, jako by jim nezáleželo na tom dítěti a dítě nebylo originál, ale nějaká kopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
22.2.22 15:21

Když můžou být dvojčata Petr a Pavel, a že jich je taky dost, tak proč ne děti se jménem začínající na stejné písmeno. Taková Bára Basiková má dvojčata Anna Marie a Marie Anna. Znám dvojčata Jaroslav a Jaroslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.2.22 15:25
@mado píše:
Ve škole byla Radka, co měla bráchu, který se jmenoval Radek. Hádejte, jak se jmenovali jejich rodiče? Není nic pitomějsiho, než obšlehnout vlastní jméno, dát ho dítěti a ještě v takové kombinaci. Nechápala jsem to už tehdy, že si nedají ani tu práci vymyslet jiné jméno, jako by jim nezáleželo na tom dítěti a dítě nebylo originál, ale nějaká kopie.

Tak se jim asi ty jména líbily ne? To tě nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
22.2.22 15:29

@Zeoli líbí se mi to, tak si zkomplikuji život a zkomplikuji ho i těm dětem, však co, u blbych na dvorečku je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
22.2.22 15:31

Spíš okolí si hůř lidi pamatuje, hůře rozezná, kdo je kdo. My máme 2 děti jen s počátečním písmenem a už to lidi nedávají a to jsou kluci jeden jak Čmelda a druhý jk Brunda, rozdílní. Známá má Elu a Emu a tak dva roky jsem si to pletla, musel jsem si udělat memotechnickou pomůcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
22.2.22 15:31
@mado píše:
Ve škole byla Radka, co měla bráchu, který se jmenoval Radek. Hádejte, jak se jmenovali jejich rodiče? Není nic pitomějsiho, než obšlehnout vlastní jméno, dát ho dítěti a ještě v takové kombinaci. Nechápala jsem to už tehdy, že si nedají ani tu práci vymyslet jiné jméno, jako by jim nezáleželo na tom dítěti a dítě nebylo originál, ale nějaká kopie.

Já celkem nejsem zastánce x Karlíků a v rodině, starý Karel, mladý Karel a junior :roll: mi to příjde „jednoduché“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
22.2.22 15:37

Já znám sestry Anežku a Elišku a teda plete se to strašně, to by člověk ani neřekl. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence