Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Váš názor na jména pro holčičku. S manželem se nám líbí jména Valerie nebo Natálie. Bohužel ale nejsme schopni se rozhodnout co je lepší. Moc se nám líbí tvar Valerie a Valinka, ale Valča a Valina se nám příčí, zato Natálie má všechny tvary jména hezké, jen nám příjde, že je všude Natálek plno.
Co byste vybrali vy? Vím, že rozhodnutí je na nás, ale zajímá mě názor ostatních.
Děkuji ![]()
Já četla místo Valinka, Vanilka. ![]()
Jinak s tou Natálku to chápu, mně se takhle zprotivila Viktorie. ![]()
Obě jména nemám ráda ale vybrala bych Natalii. Valerie je pro mě strašně divný. Valča je hruzostrasny. A znám Valerii při těle, která je pro všechny zásadně valící se Valinka, případně váleček.. mám dost podobný asociace, jak s Otylii. Ale je to teď oblíbený jméno, takže asi budu s tímto názorem v menšině.
My nad Valerií přemýšleli, nakonec jsme zvolili jiné
. A Natálií není už tolik plno nebo alespoň jich tolik neznám.
Vybrala bych Natalii. Myslím, že jsou daleko rozšířenější Ely a Emy na všechny způsoby. Natalii znám vlastně jen jednu. Valerie - Valina, Vája - nelíbí se mi..
Víc se mi líbí Natálie, ale kvůli četnosti je asi lepší Valerie. Tu neznám ani jednu, respektive znám jednu dospělou, ale to nepočítám.
Valčo ani Valino jí říkat nemusíte. Na moje skutečné jméno taky existuje spousta ošklivých zkrácenin, ale neoslovuje mě tak nikdo. Nanejvýš to zkusí jednou. ![]()
Jinak si nedělej iluze, že nějaký dobrák neudělá i z Natálie nějakou Natču nebo Natinu. Lidi z rodiny a okolí jsou často experti na komolení jmen, ale není problém jim vysvětlit, že tahle podoba se vám nelíbí a nepoužíváte ji.
@annali píše:
Víc se mi líbí Natálie, ale kvůli četnosti je asi lepší Valerie. Tu neznám ani jednu, respektive znám jednu dospělou, ale to nepočítám.Valčo ani Valino jí říkat nemusíte. Na moje skutečné jméno taky existuje spousta ošklivých zkrácenin, ale neoslovuje mě tak nikdo. Nanejvýš to zkusí jednou.
Jinak si nedělej iluze, že nějaký dobrák neudělá i z Natálie nějakou Natču nebo Natinu. Lidi z rodiny a okolí jsou často experti na komolení jmen, ale není problém jim vysvětlit, že tahle podoba se vám nelíbí a nepoužíváte ji.
Valčo ji budou bezne rikat decka ve škole.
Natálie se mi nelíbí a Valerie se jmenuju já
. Takže nevím co poradit. Moje jméno se mi docela líbí. Lidi mi nejčastěji říkají asi Vali nebo Valeri. Zmíněnou Valčou mě osloví málokdo.
@annali píše:
Víc se mi líbí Natálie, ale kvůli četnosti je asi lepší Valerie. Tu neznám ani jednu, respektive znám jednu dospělou, ale to nepočítám.Valčo ani Valino jí říkat nemusíte. Na moje skutečné jméno taky existuje spousta ošklivých zkrácenin, ale neoslovuje mě tak nikdo. Nanejvýš to zkusí jednou.
Také bych vybrala Valerii. Líbí se mi tak stejně jako Natálie, ale Natálií je plno. Valerie tak obvyklá není.
@annali píše:
Ano, u nás z Natálie udělaly děti dokonce Nasťu.
Moc děkuji za názory. Můžu se ještě zeptat na názor Valerie nebo Klaudie?