Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MichaelaP96
Tak za mě nejlepší Klaudie, těch Natalii
je za mě prostě už moc, každá druhá holčička se tak jmenuje… Navíc se mi líbí jen ve tvaru Natálka-Natalie, na-ty, Natka, Natal, Natala to vůbec…
Mně se jména na -ie celkově vůbec nelíbí, ale pokud už bych měla nějaké z tvojí nabídky vybrat, pak mně nejlibozvučnější přijde Valerie.
@MichaelaP96 val rozhodně. Klaudie mi přijde no takové kolotocářské romské atd
@MichaelaP96 Valérie i Natálie se mi líbí, Valérie asi trochu víc,
Klaudie je už trošku zvláštní, ale není to špatné, pokud máte odvahu - neznám žádnou Klaudii, je to hezké a originální jméno
ale já bych asi vybrala Valérii
@MichaelaP96 my máme Valerie a Valča a Valina neříkáme. je to prostě Vali
. tchyně říká Valina a strašně se diví že k ní Vali nechce.
My máme dvouměsíční Valinku, ale Natálka je taky pěkný. Co se týče četnosti, nemají si tato dvě jména podle mě co vyčítat. Natálek bude rozhodně víc, ale myslím si, že jejich oblíbenost klesá. Nejvíce Natálek je minimálně ve školce, spíše ve škole. Zatím co oblíbenost Valerie stoupá, takže až půjdou letos narozené holky do školy, aby jich na konec nebylo víc, než Natálek v kolektivu
.
My mame Klaudii, takze hlasuji pro ni. Ale, je jich taky uz asi hodne. V miniskolce na malem okresnim meste byly malem tri! Jedna nakonec nenastoupila, takze jen dve. Z asi 10 holcicek. A uz jsem to slysela vickrat. Ale Klaudinka se mi proste libi a Klaudie na dospelou taky. Cikanske to snad neni, to se tady na Emimi oznacuje kdejake jmeno ![]()
@MichaelaP96 píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Váš názor na jména pro holčičku. S manželem se nám líbí jména Valerie nebo Natálie. Bohužel ale nejsme schopni se rozhodnout co je lepší. Moc se nám líbí tvar Valerie a Valinka, ale Valča a Valina se nám příčí, zato Natálie má všechny tvary jména hezké, jen nám příjde, že je všude Natálek plno.
Co byste vybrali vy? Vím, že rozhodnutí je na nás, ale zajímá mě názor ostatních.
Děkuji
Já bych vybrala Valdís. Význam je keltská žena.
@MichaelaP96 píše:
Moc děkuji za názory. Můžu se ještě zeptat na názor Valerie nebo Klaudie?
Klaudii. Ty dvě jména ani jedno.
Doma mame rocni Valerinku
Pro me je to jmeno zajimavejsi, nez Natalie. Klaudie se mi libi taky moc, ale vyznam toho jmena je kulhava, to me odradilo.
@Angeetko píše:
Mně se jména na -ie celkově vůbec nelíbí, ale pokud už bych měla nějaké z tvojí nabídky vybrat, pak mně nejlibozvučnější přijde Valerie.
To je super, jak to kazdy vidime jinak. Jmena na -ie jsou moje nejoblibenejsi
to je dobre, aspon se vsichni nejmenujeme stejne
Jen skoda, ze nikdo nevi, co se bude libit tomu cloveku, ktereho pojmenovava..
Natalii už je strašně moc, každá druhá holčička je Natalie, už je to až protivne