Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čekáme s přítelem naše první miminko a nyní se nemůžeme rozhodnout pro jméno. K jakému jménu se přikláníte vy? Pro holčičku se rozhodujeme mezi ROZÁRKOU a STELOU. Pro kluka vybíráme mezi FILIPEM a DOMINIKEM.
Jaké jméno byste vybrali?
Dominik a z holek bych si asi nevybrala, spíš tu Rozu, ale mám a problém s tvary, nejsem schopna rozlišit Rosalie, Rozalie, Rozarie… u většiny jmen je jedna varianta vetsinova, ale tady nějak ne. Což samozřejmě není problém, jen já osobně to vnímám tak nějak prapodivné.
Stala a Filip…Dřív se mi líbila ta Rozárka, ale mám obdobnej problém jak @Midaku
Stela se mi vyloženě nelíbí (a ted už to taky začíná byt pěkná davovka ), takže spis Rozu, psalo Rozálie. Ale nejspíš to dlouhou dobu nebude umět vyslovit správně, je to těžký jméno, navíc jak už bylo zmíněno, má víc variant jak se dá napsat, takže ji čeká nejspíš do konce života vysvětlování.
Klucici jména jsou hezká obě, taky jsem je měla ve vyberu, Filip mi přijde o něco lepší.
Ja myslím, ze jak se ti bude porod blížit, tím se budeš víc přiklánět k jednomu jménu. Taky jsem u obou děti měla dlouho dva favority, ale do devátého měsíce jsme se vždycky na jednom jménu shodli a bylo jasno ![]()
Já bych doufala, že se mi narodí kluk, obě klučičí jména jsou moc pěkná. Dominika jsem jednu dobu taky chtěla. Ta holčičí se mi nelíbí ani jedno, když už, tak Rozálie, to mi přijde takové nejlíp české, ale vnímám to podobně jako @Midaku . Stejně se jí říká Rozárka nebo Róza.
Rozárka je moc krásná.
A byť mám strašně ráda jméno Filip, tak je jich teď všude, ale fakt všude plno. Ještě štěstí, že jsem nakonec čekala holku, protože kdybych měla i já filipa, tak jich mám v blízkém okolí dalších 5. Takže bych asi zvolila Dominika. Ale záleží na tom, jak je to u vás. Pokud tam žádného Filipa nemáte, tak je to krásné jméno ![]()
Rozárka a Filip
Dominik je dlouhé - Domi je jak na holku a Dome je strašný.
My jsme seu posledniho ditka taky nemohli rozhodnout a nechali to až se dcera narodila. Prijde mi to lepší. Když jsem ji uvidela, bylo mi to hned vše jasný ![]()
@Doris99 píše: Čekáme s přítelem naše první miminko a nyní se nemůžeme rozhodnout pro jméno. K jakému jménu se přikláníte vy? Pro holčičku se rozhodujeme mezi ROZÁRKOU a STELOU. Pro kluka vybíráme mezi FILIPEM a DOMINIKEM.
Jaké jméno byste vybrali?
Ahoj,
za mě Stela a Filip.
![]()
Filip. Dívčí ani jedno z toho, ale když bych musela volit, tak Stela.
Příspěvek upraven 08.02.22 v 13:56
Rozárka a Filip. Stela mi navíc evokuje nějaký pokrmový tuk.