Líbí se Vám Sofie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.22 18:02

Líbí se Vám Sofie?

Dobrý den, váhám nad Sofii, ale na hřištích jsem slyšela, že děti je oslovují Sofco nebo Sofko, to se mi teda vůbec nelíbilo, jak to připadá Vám? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
28.2.22 18:06

A jak myslíš, že budou ostatní Sofii oslovovat? Sofča je naprosto běžný, navíc těch Sofinek je už opravdu moc..,

• Citovat
  • Upravit
14313
28.2.22 18:08

Já slyším hodne Sofčo a je to hezké :nevim: jak by se jí jinak mělo říkat? jinak Sofinek je tedy opravdu hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15049
28.2.22 18:11

Jméno se mi líbí, ale je jich opravdu hodně. Mě by třeba nenapadlo oslovit Sofii, Sofčo nebo Sofko, ale čeština sprzní každé jméno a opravdu to běžné slyším, nebo Sofino. V blízkosti mám jednu Sofii a říkáme jí normálně Sofie, Sofi, nebo Sofinko, vytvaret patvary netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27001
28.2.22 18:13

Sofie se mi vždycky líbila, když jsem se dočkala dcery tak se dávaly snad všude, tak jsem dala jiné jméno. Ale osobně v okolí a mezi přáteli neznám nikoho s tím jménem. Ale to jméno je oblíbené asi všude, nejen v cr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.2.22 18:23
@Anonymní píše:
Dobrý den, váhám nad Sofii, ale na hřištích jsem slyšela, že děti je oslovují Sofco nebo Sofko, to se mi teda vůbec nelíbilo, jak to připadá Vám? Dekuji

Líbí. Dej dítěti jméno Sofie a NIKDY mu neřekni jinak. Myslím, že Sofčo nebo Sofí je celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.2.22 18:24
@Alušáček píše:
Jméno se mi líbí, ale je jich opravdu hodně. Mě by třeba nenapadlo oslovit Sofii, Sofčo nebo Sofko, ale čeština sprzní každé jméno a opravdu to běžné slyším, nebo Sofino. V blízkosti mám jednu Sofii a říkáme jí normálně Sofie, Sofi, nebo Sofinko, vytvaret patvary netřeba.

To neprzní čeština. To si jen Češi vymýšlí nové a nové varianty, protože říkat dítěti jen Sofie nevydrží. Zdrobněliny jsou na češtině naopak moc hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15380
28.2.22 18:37

Sofie nikdy. :roll: Považuji Sofii za jedno z nejhorších jmen. A oslovení Sofčo? :roll: Z toho mi naskakuje vyrážka.
Nechápu co tolik lidí na tomhle jméně má. :roll:

A hned za Sofií je Ema / Emma. Další hrůza. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22563
28.2.22 18:51
@Anonymní píše:
Dobrý den, váhám nad Sofii, ale na hřištích jsem slyšela, že děti je oslovují Sofco nebo Sofko, to se mi teda vůbec nelíbilo, jak to připadá Vám? Dekuji

Veškerá jména na S mi přijdou příšerny a Sofie asi nejvíc. Ale vy se snad rozhodujete podle sebe, be? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
28.2.22 18:56

Sofii budeme mít my a oblíbenost je mi jedno - v okolí nemáme ani jednu.

Když jsem byla dítě, bylo oblíbené moje jméno, byly jsme jeden čas ve třídě i čtyři, a trauma z toho nemám. Po odchodu ze školy se to namixovalo a teď znám snad jen jednu holku se stejným jménem jako mám já. Takže to, že bude ve školce víc Sofinek, prostě neřešíme.

Sofča je divný tvar, Sofi mi přijde lepší, ale ono je to jedno. Jméno chci proto, že ho chlap vymyslel sám a byl z něj fakt nadšený, tehdy jsme netušili, že je tak oblíbené. Nemám to srdce nedat jí jméno, které pro ní taťka tolik chce, jen proto, že je zrovna oblíbené, zvlášť, když se mi taky líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
28.2.22 18:58
@Anonymní píše:

Nelíbí - stejně jako Natálie. To jsou fakt 2 jména, který bych svojí holce nikdy nedala. Sofčo, Sofko, Sofino, to je fakt hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
28.2.22 19:08
@Anonymní píše:

Sofie se mi libi..je to kralovske jmeno..vzdy si vzpomenu na Sifru mistra leonarda…princezna Sofi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.2.22 19:23

@Alušáček já to przneni jmen nechápu, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2800
28.2.22 19:32

Nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
28.2.22 19:34

Hezké jméno, také Stela se mi líbí