Líbí se Vám Sofie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1560
28.2.22 20:59

Mě se líbí moc. Taky jsem před lety o tomhle jméně pro dceru uvažovala, ale bylo mi to zamítnuto :D
Jinak mám pocit, že ten trend Sofinek už pomalu ustupuje. sedmiletá dcera má ve škole jen jednu spolužačku, 5tiletá v celé školce vůbec žádnou :nevim:
Pokus se vám to oběma líbí, klidně dejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
1.3.22 08:07

Já nevím, co budu za pár měsíců při vybírání jména dělat. Líbilo se nám pro holku Adéla, Amálie, Emma a Sofie. Ale všechny jména jsou dneska fakt všude :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.3.22 08:19

Ne, nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.22 10:26
@annali píše:
Oslovení Sofčo slýchám v okolí často a přijde mi hrozné. Ale mně se celkově ty zdrobněliny na -ča nelíbí.

Podle mě, jak u kterého jména třeba u Elišky, Elen - Elca mi přijde hezká, Nelca taky, Simca taky - těch jmen je určitě více, u té Sofie je to blbe

• Citovat
  • Upravit
376
1.3.22 11:39

@Šmoulice
No vidíš a kluk má ve školce holčičku a ta je Emma Sofie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
1.3.22 11:54

@Kockazvysocan Třeba taková Simona je pěkně jméno nic příšerného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
9.3.22 13:13
@Anonymní píše:
Dobrý den, váhám nad Sofii, ale na hřištích jsem slyšela, že děti je oslovují Sofco nebo Sofko, to se mi teda vůbec nelíbilo, jak to připadá Vám? Dekuji

Sofie je krásně jméno ovšem všechny zkratky které končí-čo, či atd.jdou příšerné až na pár výjimek. Napadá mě jen Renata,. Já jsem Daniela, a pár lidí mi zkoušela říkat Danča, a to jsem hned zarazila. Jsem Daniela nebo Dany

• Citovat
  • Upravit
Plamí
9.3.22 13:23

Před nějakou dobou jsem seděla na lavičce před poliklinikou a čekala na manžela, když se z poza rohu vynořil pán vlečený něčím, co vypadalo jako kříženec telete a nemejského lva. To něco se zastavilo u první lavičky a začalo tam sedícího nebožáka očuchávat, co očuchávat, funělo to, šíleně slintalo a mělo to zuby dlouhý jak můj malíček…pak dovlál majitel a řekl té obludě:" Sofinko, nežužlej pána.." Pán byl mmch. úplně bílý v tváři..
Tak Sofinka za mě ne, kupodivu se mi líbí česká Žofie.

• Citovat
  • Upravit
999
9.3.22 13:26

Mame Sofii, Sofco ji skoro nikdo nerika, vetsina proste Sofí, Sof..Ja ji teda prudim Sofášem a Sofoklésem … 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
9.3.22 13:31

Sofie je prostě česká Žofka :lol:
v základním tvaru je docela hezká, ale mezi dětmi se opravdu říká Sofčo… mám to v okolí..

to máš stejně, jako my adopt. dcerce nechali jméno Kristýna a stejně se jí říká Kiko nebo Kikčo :mrgreen: nakonec už jí KIKO místo Kristy nebo Kristýnko říkám i já, protože je to a)kratší b) si na to tak zvykla, že se jí to samotné líbí a sama si tak říká :lol:

s tou Sofčou je to podobná situace… oslovení Sofko je pro mne ještě horší teda, ale to jsem ještě v okolí naštěstí neslyšela :lol:

jinak nesouhlasím, že jména na S jsou děsná.. i ta Stel(l)a je nakonec pěkná, i Sabina, Sandra, Silvie, Soňa i Sonja, Sára.. :srdce: Líbí se mi všechna a ani většinou (kromě té Stelinky a Sofinky) nejsou tak strašně zprofanovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.22 16:55

I ten tvar Sofinko mi přijde divný jako Fifinka mi to zní… a Sofie možná říkají rodiče, ale děti to neříkají… Stejně tak jméno Lucie, moc lidí neřekne Lucie, ale Lucko a to je za mě hrozný…

• Citovat
  • Upravit
9.3.22 22:07

Gaia

Teď mne tak napadlo, co říkáte na jméno Gaia?
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.22 21:44

Mne se Sofinka strašně líbí! Chtěla bych ji dat, ale manzel si ještě není uplne jistý. Svěřila jsem se své mamce a ta se na to vubec netvarila a to mi bylo opravdu moc líto 😔 To jméno mi prijde opravdu krasne, vznešené, královské. Zkratka Sofi, Sofí mi prijde nádherná. My v okoli nemáme žádnou, spíše samé Terezky a Elišky. Takže vim, ze by byla i taková originální. Ale nevím nu 😔

• Citovat
  • Upravit
24744
12.3.22 01:55
@Anonymní píše:
I ten tvar Sofinko mi přijde divný jako Fifinka mi to zní… a Sofie možná říkají rodiče, ale děti to neříkají… Stejně tak jméno Lucie, moc lidí neřekne Lucie, ale Lucko a to je za mě hrozný…
:mrgreen:
souhlas
mé jméno
Lucko je jak prcko, nesnáším to.. naštěstí mi tak lidi v okolí neříkají
Jsem Luci, díky bohu
snesu i Luco
v pohodě
Lucie je dost úřední
ale LUCKO fakt nesnáším 8)

a chudák má Kateřinka :srdce: nikdy bych to jméno nedala… ale nechali jsme je z adopce z více důvodů.. spousta lidí jí říká Kačo ( hůře Kačeno)
to je teda daleko horší humus
fakt doporučuju koukat, jak se jména komolí…
taková Ester, Sára, Nina nebo Táňa - závidím prostor pro neprznění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.22 10:54

@Lucy75 Ja jsem taky Lucie a též teda nejsem ze svého jména nějak nadšena. V zadnem případě bych ho své dceři nedala a to je jich ted docela hodne. Mne zase říkali Lucino pucino, vždy mi všichni říkali Lucko a to je proste takový tvrdý. Rodina mi říká Luci, Lucí, takže to je fajn, ale pro cizi jsem jen Lucka a to se mi nelibi vubec.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence