Sojove mleko...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
10.12.05 20:38

Ahojky,

velký souhlas s Jendys, je to přesně tak, jak píšeš! Všechna UM mají původ v kravském, jsou ale právě na rozdíl od kravského obohacena o vitamíny a minerály. Kravské mléko samo o sobě má málo železa, proto se nedoporučuje kojencům. Nevím Sany, jestli třeba dáváš k svačince bílý jogurt, nám ho přímo doporučila dr. kvůli bifi kultuře, a je také vyroben z kravského mléka. Náhradou pro ty, kteří jsou citliví na bílkovinu KM je mléko kozí, které je ale mnoohem dražší, když nechováte kozu :o)))).

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
10.12.05 21:15

Vidi: jogurty ma mala kazdy den k jedne svace. Stridam jeden den bili druhy den ovocny, min. misto ovocneho pacholik. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
10.12.05 22:18

Ahoj holky,
sojové mléko se opravdu nedoporučuje do těch cca 3 let, protože sója je silný alergen. Rýžové mléko - tekuté, balené v krabici, znám od dvou firem, Provamel nebo Nituma. Ten Provamel se dá sehnat lépe. Zkuste se poptat ve zdravé výživě, pokud ho nemají, měli by být schopní ho objednat. Tady v Praze stojí litr kolem 60,– Kč. Synek ho má moc rád, je takové nasládlé.
Co se týče kravského mléka, kupovala bych spíš to balené v láhvích. Firma Olma vyrábí výborné bio mléko, 1 l láhev stojí kolem 20,– Kč a chuťově je opravdu skvělé. Mají ho běžně v Hypernově, Delvitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.12.05 11:25

na kozí mléko taky bohužel může vzniknout alergie :! :cry:
slyšela jsem, že nejlepší jsou v tomto směru zakysané výrobky - nevíte o tom něco ????

a děvčata nevím říkáte, že pasterizované mléko ne, ale mléko přímo od kravičky nebo od kozičky (muj táta ho sice takhle pil) tam ale zas může být přítomná Listerioza nebo nějaká jiná mrcha.....

No myslím, že si asi nepomůžem vždycky bude nějaký to proti, může se něco stát a tak myslím, že opatrně a s mírou. :-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
11.12.05 14:17

Zdravím,

alergie na mléko je alergie na mléčný cukr a ten je jak v kravském tak v kozím, i v sojovém, rýžovém.. Soju naši dr. nedoporočují, jak už někdo psal kvůli alergiím, no nevím. Nezkoumala jsem detailně náš trh s UM, ale venku jsou miminí sojová mléka obvykle k mání (důvodem je odmítnutí živočišné stravy asi spíš než alergie). Neupravené kravské mléko by s mrnětem, ale i neuvyklým dospělým asi udělalo rychlou cestu:-))

Zakysání odbourá alergizující složky mléka a tím už nevadí, alespoň ne tolik.
Naše mrně jí jogurty Holandia, jí je samotné a může se po nich utlouct, ale denně je nemá, na Pacholíky a jíný může zapomenout, to mo nedám. Na vaření příkrmů používám UM, tedy trošku do brambor. Kaše má nemléčné.

Soju se chystám dávat kolem roku v podobě tofu, ještě nevím, jaké, uvažuju o jednom dováženém z USA (atesty a kontroly) nebo možná nové české v BIO kvalitě uvidíme.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
mia
11.12.05 14:18

Ještě jsem zapoměla: Siamino dík za typ na rýžové mléko, kravské obyč mu nechci dávat ještě hodně dlouho, asi mu zůstane skryto až do školky:-)))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.12.05 14:41

Ahoj holky,

já jsem taky četla, že mléko přímo od krávy není pro dítě nejlepší, má být pasaterizované (to je, myslím, třeba Olma v lahvi). Pak se mléko ještě ošetřuje UHT a tím se ničí skoro všechno, to je to mléko v krabicích. Taky se prodává v Tescu (a možná i jinde, nevím) BIO mléko, pokud by to někoho zajímalo.

U nás je situace taková, že na pití dávám Hamilon a na vaření lahvové od Olmy. S tím UM ještě chvilku vydržíme, ale do tří let asi ne. Půjdem asi nějakou zlatou střední cestou.

nepřihlášená Ulrika a Andrýsek (16 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
2114
11.12.05 19:23

Ulriko: a to Bio mleko je 100% fajnovka :?: Proste naprosto vhodne pro mimi :?: Jinak bydlim v zapadakove, takze vymozenosti jako Tesco tu nejsou, je tam jen Plus, Peny market a Kubik. Vetsi mesto mam 20km a tam je jen Hypernova. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
11.12.05 21:00

Jenom písnu doplňující info - aby nevznikl nějaký chaos - k názoru Mii, že alergie na mléko je alergie na mléčný cukr - tak to není, alergie na m léko je alergie na mléčnou bílkovinu . Co se týče nesnášenlivosti ml.cukru, to taky existuje, ale je to tzv. intolerance laktosy. Tak to jen tak, na upřesnění.
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
12.12.05 00:04

mea culpa, mea culpa, Vitka ma pravdu a ja mam asi malo cukru:-(((( kojim kojim a dělám frapantní chyby …

• Citovat
  • Upravit
528
12.12.05 10:02

Mio, není zač :)). Já také kravské mléko ještě hodně dlouho dávat nebudu - stále kojíme, z mléčných výrobků brouček jí domácí bílé jogurty (mám jogurtovač) a teď asi 14 dní bio kozí pomazánky (něco mezi jogurtem a sýrem, neochucené) a opravdu nevypadá, že by strádal :wink: :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
13.12.05 00:07
:?

ja bych tzv. sojove mleko ( s mlekem toho moc spolecneho nema,je to spis voda")diteti radeji vubec nedavala,cetla jsem ze veskera soja a kukurice je geneticky modifikoavna…
Ryzove mleko" jsem nekoikrat ochutnala,ale s mlekem toho moc spolecneho taky nema,je dost sladke a sama voda..
Chutive je lespi to sojove,ALE…
zalezi na firmach kolik a co za min. latky a vitaminy tam davaji,dulezite je aby tam byl vapnik,ktery je v normalnim kravskem mleku.
Jo a to s UM je pravda,vzdyt to je upravovane kravske mleko,takze pokud nemamaji prokazanou alergii proc jim ho nedavat??
Kravske mleko je dulezite pro deti!v cele evrope je ve skolach mlecny program,kazda skola dostava od statu nekolik litru mleka pro deti,akorat v cesku to mlicko ve skolach nejak nepochodilo,nevim proc ale v CR piti mleka neni moc popularni… :?: kdovi proc..

kozi mleko je asi nejzdravejsi,a v syrech je vetsi obsah vapniku nez v mleku,ale nejlepsi by bylo od kazdeho trochu..
KOjenci s prokazanou alergii na kravske mleko,musi dostavat UM pripravenou ze soji.

mleka v obchodnich sitich jsou pasterizovana vsechna,jsou prevarena a hned potom uzavrena,ta cerstva maji 5ti denni trvanlivost,ostatni jsou trvanliva.Obyc mliko v sacku je klasika…nejlespi pro ditko by bylo ve skle,ale to asi k sehnani nebude..
Tak jako kojovoda,ta by mela byt taky ve skle,plast propousti do vody nejaky skodliviny,pokud je na slun. svetle;mela by se skladovat v seru..
i kojenecke presnidavky zacinaji je delat v plastovych obalech! za chvilku se v tom plastu utopime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí