Šok před spaním

77
30.5.24 23:57

Šok před spaním

Dobrý den
Ani po hodinách googlení nenacházím správnou odpověd, tak zkouším štěstí. Třeba někdo ví, oč se jedná.
Občas před spaním, obzvláště když už jsem na hranici mezi bděním a spánkem, mnou najednou z ničeho nic projede něco jako elektrický šok. Neděje se to pravidelně. Zažila jsem to za poslední rok třeba tak pětkrát/šestkrát. A není to ani takový ten pocit pádu a následné škubnutí. Naposledy se mi to stalo před chvílí, jsem z toho špatná. Google samozřejmě tvrdí, že umírám.
Za případnou odpověď děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tartaletka
31.5.24 00:09

Normální reakce mozku :nevim: Někdo to pociťuje jako zhoupnutí. Taky to může být spánkovou apnoe.

• Citovat
  • Upravit
77
31.5.24 00:18
@tartaletka píše: Více

Ono by to teoreticky dávalo smysl. Poprvé se mi to stalo, když jsem těhotná usínala a na chodbě se rozštěkal pes. Já se lekla, srdce se mi rozbušilo jako o závod, vystřelila jsem z postele, seřvala psa a pak mi další hodinu trvalo se uklidnit.
Když jsem potom ležela a snažila se usnout, projel mnou tenhle elektrický šok hned několikrát. A od té doby se to prostě občas stane…
Poslední dobou mívám tyhle hypochondrický epizody, asi se potřebuju vrátit do práce, abych nepřemýšlela na blbostma
Ještě jednou moc děkuju za odpověď takhle pozdě v noci, vážím si toho :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
31.5.24 03:58

Dle mého se to děje úplně normálně. Mě taky. Když mě něco vyruší a někdy ani to ne. Vůbec bych to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
43035
31.5.24 05:45
@KristenHD23 píše: Více

co ti nasel google? jsem zvedava :-)))
nic to neni, lidi to maj a ani je nenapadne to resit. Zajdi do spankove poradny, pokud by to moc narusovalo spanek, muze se zkouset nejak to lecit, ale moc to nejde. Nekdy pomuze doplnit zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11775
31.5.24 05:56

Já měla za to, že to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.5.24 06:00
@Pudloslava píše: Více

Našlo mi to předně nádor na mozku a roztroušenou sklerózu. U tý sklerózy mi okamžitě v hlavě vyskočil lhermittův příznak. Při něm tenhle „elektrický šok“ sjede po páteři dolů, když pacient hodně předkloní hlavu… Dneska jdu koupit železo, díky za odpověď 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.5.24 06:02
@kocourGarfield píše: Více

Tenhle stejný názor se tu sešel několikrát, takže… Asi jsem jen trochu úzkostlivá. Děkuji za odpověď 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.5.24 06:14
@Evkad píše: Více

Podle zdejších komentářů asi je :mrgreen: děkuji za odpověď 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
31.5.24 06:25

To se mi taky občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
31.5.24 06:42

Tenhle priznak by se určitě neprojevoval jenom před spánkem. Měla by jsi ho pořád i přes den.

• Citovat
  • Upravit
35860
31.5.24 06:44

Taky se mi to občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
31.5.24 08:03

Hypnagogicke zaskuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
31.5.24 08:39

Ten tvůj šok +, pocit, že padáš +pocit před spánkem, že někdo něco strašně nahlas bouchlo. To vše jsou normální příznaky a stávají se běžně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
31.5.24 10:12

Tohle se mi stává, ne pravidelně, ale občas, celý život. Při usínání škubnutí nohou nebo tělem, ve spánku sklouznutí nebo pád. Nikde jsem nic negooglila, vlastně tenkrát ani nebylo kde. Já bych to nechala být. Třeba zkus doplnit nějaký hořčík nebo co já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí