Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak co mám informace já, tak úplně zdravá není žádná dávka. Navíc prý kombinování solárka a „normálního“ sluníčka je nejhorší. A co se týká těhotenství, tak to se taky nedoporučuje. Ale znám spoustu lidí, co na solárko chodí pravidelně a určitě se ozvě někdo, kdo bude mít jiný názor než já. Já teda do solárka nechodím - to už radši samoopalovací krém (který se mimochodem v těhu taky nedoporučuje - pro obsah vitamínu D, jehož předávkování je nebezpečné).
NETUSIM,co je oficialne,ale za mne:
SKODI FURT,STEJNE JAKO SKODI PALENI SI KUZE DVAKRAT TYDNE CIMKOLI
![]()
Já myslím, že 1× týdně na udržení barvy v poho stačí. Já chodím jak si vzpomenu…někdy 1× týdně někdy 1× za 14 dní a barvu mám tak akorát.
V těhu rozhodně ne!!!
A ano nejhorší je kombi solárko a sluníčko v jeden den. Jinak, pokud se mění trubice, bych se toho tak strašně nebála.
Tak já jsem byla minulý dvě léta opravdu blázen. V jeden den jsem stihla ráno turbo solárko, odpol vertikální a ještě jsem do večera proseděla na slunci. Byla jsem jak od moře, ale ty následky!. Takže opravdu s mírou jednou až dvakrát týdně.
A co kombinace solarko a samoop. kremy, to by nemelo vadit, ne?
mně po solárku tak strašně smrdí kůže (jako spařený prasečí štětiny), že si kolikrát říkám, že to prostě MUSÍ nějak škodit…
(ovšem stejně tam občas lezu… maximálně dvakrát do týdne).
Samoopalovací mléka jsou dobrá, spíš se mi osvědčila ta tónovací. Nejdou tak do oranžova. Ale bacha -nepoužívat nějak hodně často a trvale - loni jsme s kámoškou vypadaly jak podrápaný mandarinky - jak sme se mazaly pak vzadu - (hlavně mezi lopatkama), tak po čase prostě stará „vrstva barvy“ šla dolů, a pak už to připomínalo spíš zašlou špínu a v pruzích. Úžasně sme vypadaly ![]()
(mimochodem… nejlepší by pro nás všechny bylo, kdyby přišla do módy bílá kůže - pro mě určitě - fototyp jsem asi 2 což je vpodstatě jakýkoli opalování zbytečný. A to mam vlasy hnědý!!!)
Ahoj,
tek ziadna davka nieje bezpecna, skodi to rovnako ako pobyt na slnku bez ochranneho faktora a samozrejme rovnako to zvysuje aj pravdepodobnost vyskytu rakoviny koze.
Takze moj nazor je radsej vobec nesolarkovat a neopalovat.
Neexistuje ziadne bezpecne opalovanie.
Leg.
Já jsem nepřítel solárka, ale dej si v těhu bacha i na normální opalování. Mně se udělaly hnědé skvrnky zrovna ve výstřihu ![]()
Já na solárko nechodím vůbec. Dřív jsem třeba 4× zašla před dovolenou, abych se u moře nespálila, což fungovalo, ale teď raději beru Bioaktivní Karoten, před dovčou a na ní 3tbl denně, přes zimu 1tbl denně a jsem pořád lehce nahnědlá. Není to sice jako ze solárka, ale nejsem úplně zelená a neničím si kůži…
Můj názor - do solárka nikdy! Před sluníčkem se chráním a do solárka bych nevkročila a v těhu už vůbec ne.
Taky jsem chodila na solárko - poměrně často, tak 2× do měsíce. Od té doby co se všude začalo psát jak je to škodlivé, jsem přestala. Nemohla jsem si, ale zvyknout na svou zelenou barvu. Zeď jsem začala brát vitamin Bioaktivní Karoten. Kromě toho, že je karoten zdravý pro oči a chrání při opalování, mám po něm lehce snědou barvu. Není to sice jako ze solárka, ale už nejsem zelená ![]()
Jak casto a na jak dlouho je tak „zdrave“ solarko? 1× - 2× tydne pouze pres leto by mohla byt neskodna davka, ne? A nemate nekdo zjisteno, zda vadi solarko pri prip. tehotenstvi? Diky.