Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
zase mám dotaz
, máte prosím někdo zkušenost se solnou jeskyní, začali jsme chodit a mě se po druhé návštěvě spustila rýma a pak úplně bez, malá je po páté návštěvě a jakoby se jí to v nose uvolnuje,ale asi jí to dráždí, tak ještě trochu kašle, měli jste to také tak a po jak dlouhé době chození do jeskyně byla vidět změna
děkuji Markéta
Ahoj Mareto,
malá taky chodila do jeskyně, celkem byla desetkrát za sebou, moc jí to pomohlo a efekt začal být dobře vidět asi tak po pátém sezení. Může to ale určitě být individuální. Tady doporučují minimálně 5, optimálně 10 návštěv. ![]()
Ahoj,
my chodíme do solné jeskyně už skoro půl roku jednou za týden. Malému jsou 4 roky, co chvíli přitáhl ze školky rýmu. Od té doby co tam chodíme, tak nic
. Teprve te'ď nedávno měl angínu, ale to chytil bacil a s tím solná jeskyně nic nenadělá.
My jsme smrkali, pšíkali a kašlali po jeskyni asi prvních pět návštěv, pak to ustalo
.
Určitě doporučuji chodit a vytrvat!!!!
Martina
Holky, zaujala mě, co píšete. U nás je také solná jeskyně. Malá je pořád nemocná, rýma+kašel, dneska jí dokonce na rengenu zjistili zápal plic,takže antibiotika. Myslíte, že je to pro ni vhodné? A co se tam vůbec dělá?
My jsme dnes byly po šesté, malá to samé přes měsíc rýma, kašel, uvnitř jsou polohovací křesla, že se dá relaxovat, ale s dětma to nejde
, na zemi je taková hrubá sůl, u nás jsou bábovičky, lopatky a auta, takže si děti hrají, nebo pobíhají atd, jsou tam takové vodopádky, ale do těch se ta sůl nesmí házet, takže máme stále co dělat, aby jsme dětičky v pravý čas odchytili, je to na 45min a docela rychle to uteče, u nás ještě když jsou děti, tak nestlumují úplně světla, což je výhoda, protože jinak je tam šero a děti do 15min jsou uknourané a unavené. A ještě je u nás teď akce, že pernamentka na 10 vstupů vyjde jen na 780,– a děti zdarma
Markéta