Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky,nevíte čím bych malou mohla promáznout.Barunka se dost potí na hlavičce a na druhou stranu má -tu pokožku takovou suchou.Mju hlavinku přírodním šamponem-urtekram.Zdá se mi ,že ji to svědí protože to má vysušené.Pradte čím ji mám namazat,DÍKY ![]()
ahoj!
ja bych prestala na nejakou dobu pouzivat sampon uplne a hlavu bych myla jen cistou vodou, prip. ji muzes namazat bud detskym olejickem nebo cervenou indulonou…
já mažu sebamed olejem. Sice je synovi teprva 5 měsíců, tak možná to je trochu jiný, ale mámpocit, že to pomáhá, časem se to i lepší, že už nemažu denně
ahoj
mýt šamponem co nejméně a co pomáhalo mě bylo opláchnutí umytých vlasů octovou vodou… pár lžic octa do vody a spláchnout… prostě ne moc octa aby pak vlasy nebyly cítit octem.. ale používala jsem to já,,, nevím jak u batolete… no Michal si pořád taky stěžoval že ho svědí hlava… mmá - resp. měl krásné hnusté tvrdé vlasy… no jelikož je kluk a blíží se léto, tak jsme ho ostříhali strojkem a je pokoj…
ale pro Vás to nebude:o()
Já jsem si promazávala pokožku hlavy ricinovým olejem, ale ten v lékárnách už volně neprodávají protože obsahoval nějaké jedovaté látky. Možná kdybys měla někoho známého v lékárně…? Vlasy jsou po něm sice slepené a mastné až běda, ale půldenní zábal dělá zázraky