Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit. Naše Kačka má angínu a ve středu máme jít na kontrolu a vzít ranní moč. Já ale netuším, jak mám velmi živé 8-měsíční holčičce tu moč vzít. Máte někdo radu??? Díky moc!
Capi na to jsou takové pytlíčky, které koupíš v lékárně. U kluků je to jednoduší, prostrčíš pindík a nalepíš. Budeš se muset trefit a nalepit to i Kačce…
Jitulo, a to jako nalepim na kuzi?? A pak to strhnu? Z toho mam teda dost hruzu!
Capi neboj není to klasické lepidlo a určitě jí to nebude bolet.akorát moč do pytlíku můžr být zkreslená nám mudra říká střední prou,ale u chlapečka to jde chytit jednoduše.
za začátku jsme to dělali oba s manželem on držel malého na rukách čelem ke mě a já chytala a ¨si by to tak mohlo jít i u Kačky
Lucie a mimochodem bezva účes ![]()
Capi, my to absolvovali dnes uz potreti. Ten pytlik stoji 5 korun a koupis ho ve zdravotnickych potrebach. Opatrne ho nalep na pipinku, aby ten otvor (neni nijak maly) byl na tom miste, co se cura (jak se to jmenuje ?
Opatrne proto, ze to hodne lepi a kdyz to moc primacknes, tak to odlepovani je pak hodne neprijemny. Nalep ji to klidne rano a odlep az u doktorky. V plence to nevaci ani chodici holcicce, takze by to vasi male nemelo taky vadit.
Hlavne odlepovat pomalu a opatrne !
at jste zdravi !
A.
Ahoj holky,
chci ještě dodat, že kromě těch „unisex“ pytlíků, o kterých tady mluvíte, existují ještě speciální pro holčičky. Mají tu výhodu, že přesně pasují na pipinku a nejsou tak strašně lepící jako ty „unisex“, takže se snadno sundávají. Nicméně já jednou absolvovala i „odběr“ sterilní, tj. přímo do zkumavky, a to byl docela záhul - stály jsme u Aničky s mamkou, já Aničku držela, aby se nehýbala, lechtala jsem ji apod. a mamka čekala se zkumavkou…No zadařilo se ![]()
Světlana
Ahoj
Ta starší v této době měla zánět ledvin a chytala jsem sterilní moč do zkumavky. To byl horor
Malá ležela rozbalená ráno a já čekala, až se vyčůrá. Nejdříve jsem jí umyla a čekala. Musela jsem chytat střední proud.
Jinak jak už holky psaly, jsou sáčky, které nalepíš a je to.
No ja taky premyslim, jestli by nebylo jednodussi vyvarit nejakou sklenicku od presnidavky a chytat to do toho. ![]()
ahoj capinko,já tohle řešila u naší kačky tento týden. máme zánět průdušek a měly jsme dorazit s močí. vím,že existují ty pytlíčky,viděla jsem je už v porodnici.
já to nakonec udělala tak,že jsem jí dala do lehátka na tu jednorázovou podložku a dala jsem jí mléko. jak jedla,tak za chvilku při tom začala čůrat a já to krásně chytla do zkumavky. myslím,že vyvařená sklenička také postačí.
kačka vždycky čůrá při pití,tak to vyzkoušej.
Sslunicko, to neni spatny napad, za tu dobu, nez vypije mleko, by se mohla vycurat. Tak diky za radu! ![]()
Taky jsem absolvovala dva odběry do sterilní zkumavky. První v pohodě, druhý horor - samozřejmě se vyčůrala, když jsem po patnácti minutách otočila hlavu a pak jsem na ní koukala další půlhodinu. Samozřejmě žádné osvědčené spouštěcí triky nezabíraly.
Doktorka mi ještě říkala, že je dobré předtím pro jistotu omýt pohlaví, aby tam nakonec nebylo něco „zvenku“. A taky ranní moč je blbost, pokud to dítě má plínku a průběžně jí - prostě si udělej někdy čas, spíš jde o to, aby ti to doktorka ještě vzala a mohla poslat na rozbor.