Vyrážka z dudlíku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
11.5.07 18:28

Vyrážka z dudlíku?

Ahoj,

sotva začalo být trošku teplo, tak má dcera průběžně osypanou pusu zhruba kolem dudlíku. Prý je to prostě z toho, že slintá a v tom horku se osype. Což by celkem odpovídalo, akorát občas to má na větší ploše.

Chtěla bych se proto zeptat, zda s tím některá máte zkušenost - jestli je to fakt jenom z dudlíku, nebo to může být i něco jiného a co se s tím dá dělat.

Já jsem teda koupila supervětrací dudlík MAM, který dcera odmítla, protože má jiný tvar, než její oblíbený… A pak jí tu pusu občas mažu mandlovým olejíčkem, protože to osypané se počase vysuší.

Dík za pomoc.

Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jaa
1150
11.5.07 20:06

Ahojky:O)
Sáře se první rok, když bylo teplo, také trochu „osypala“ pusinka, potom jsme definitivně přešly na MAM dudlíky a od té doby už se to nikdy nestalo. Ale jak mimču „vnutit“ dudlík jiného tvaru, to fakt nevím - Sára ho přijala v pohodě. Na různé vyrážky jsem také zkoušela mateřské mléko a většinou to pomohlo :D
Tak ať se vyrážky brzy zbavíte, papa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
11.5.07 21:41

ahoj Miladko, taky to je náš problém, je to opravdu od toho jak slintá, ikdyž používáme dudlík MAM, já dostala jednou od dr. takový olej, který se dává i do koupele, malej měl suchou pokožku a teď mu to obden tím namažu trochu a pomáhá to, ikdyž teď už na to tak netrpíme, protože dudlíkujeme spíš jen na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
11.5.07 21:49

Anetka měla totéž, spala s dudlíkem a po ránu měla červeno kolem pusinky a přes den to jen lehce zesvětlalo, ale nezmizelo. Hodně pomohlo koupit dudlíka, který neni otočený směrem k obličeji, ale naopak. Nevim, jak to líp popsat, ale většinou, když koupíš dudlíka, tak se „přilepí“ k pusince, tenhle ne. Pak jsem tvářičky taky promazávala klasickou vazelínou nebo indulónou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.7.07 21:47

slintání

Ahojky,
trochu pozdě, snad ta odpověď pomůže nějaké jiné mamině s podobným problémem…
malému se to objevilo kolem třetího měsíce - hodně slintá a bylo to vážně těmi anatomicky tvarovanými dudlíky, které - když dítě silně „dudlá“- poraní pokožku kolem úst, nejvíc na bradě. Doktorka nám sice předepsala hned nějakou kortikoidní mast, ale dle rad maminek jsem vyzkoušela něco mírnějšího a zabralo to. Pravda první známky zlepšení se objevily postupně cca po 10 dnech mírně, ale do měsíce to pomalu vymizelo a pak (člověk ale musí průběžně mazat, i když fleky už na obličeji nejsou tj. preventivně), je to pryč. Mažeme obyčejným INFADOLANEM, ale jakýkoliv mastný krém udělá stejnou službu. A hlavně vyměnit dudlík - viz odpověď přede mnou - nám se osvědčil obyčejný dudlík KOPRETINA za 12 Kč, který seženeš v každé drogerii DROXI (ted tedy SCHlecker).

• Citovat
  • Upravit
1490
27.9.07 10:18

vyrážka

magdi - přesně jsme to udělali jako ty - na kopretinu nedám dopustit, zkoušeli jsme ještě od MAM podobně tvarovaný dudlík, ale nepomohlo.
Jen pro ostatní mamči - zhruba od desatého měsice už nemažeme vůbec - narostly nám zoubky a malý už tolik neslintá, tím pádem není potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.9.07 10:49

Holky, Martínek nedudlíkoval vůbec a vyrážku na pusince měl taky. Vlastně spíš pod pusinkou a na bradičce. Zbavili jsme se toho až někdy kolem devátého měsíce, když přestal slintat. Částečně pomáhalo potírat mateřským mlékem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí