Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosim o nazor. 3leteho syna jsem letos prehlasila ze soukrome skolky do statni (chodi od 2ler do soukr.) a ted vaham, zda ho nedat zpet do te soukrome
. Nova skolka je moc fajn, syn se tam vzdy tesi, ucitelky a reditelka parada, program pestry. Jenze…syn ma vzdy of podzimu pri prechodech venek/vnitrek pruhledny soplik
. V soukrome skolce to nebyl problem. Syn jinak nekasle a nebyva nemocny. Ted v te nove ale uz mam kazde rano stres ze mi zase reknou ze ma soplik
. A ze ve skolce musi byt deti 100% ok. Chodim do prace a nemuzu s nim byt celou zimu doma, on jinak po tom prechodu uz sople nema. premyslim zda ho prehlasit? Sice ta soukr. skolka je draha, ale aspon tam muze chodit
do statni ho pres zimu nemam sanci
Co myslite??? Jak to mate ve vasi skolkach pres zimu+co toleruji?? Dekuji
Pani ucitelka rekla ze pruhledna ryma je ok. Muj syn to taky tak ma. Jeste nikdo nic nerikal.
@Alyss1 mne i doktorka rikala ze s pruhlednym soplem pri prechodech se nemam znepokojovat. Syn se i hodne poti, takze..to tak proste ma. I ja si musim vzdy pri prichodu z venku utrit nos:). Achjo.
Rekla bych ucitelkam to, co tu pises.Ze neni nemocny, ale ze proste pri zmene teploty potrebuje vysmrkat. Kdyby ti to doktorka napsala, bylo by to nejlepsi, ale dost bych se divila.
A už se těším, až se tady objeví Péťa, to je jeho oblíbené téma
![]()
zakladatelko, je třeba promluvit s učitelkami a říct jim to, co jsi tady napsala. Při změně prostředí má soplík spousta lidí.
Nech si od MUDr napsat potvrzení, ze není infekční a muze do kolektivu děti
učitelky by teda měly mít rozum, s takovou by tam byly samy ![]()
U nás je průhledná rýma v cajku.
Zkus poprosit dr, zda by ti to nenapsala.
@PepiKo píše:
Nech si od MUDr napsat potvrzení, ze není infekční a muze do kolektivu dětiučitelky by teda měly mít rozum, s takovou by tam byly samy
Učitelky to pochopí, ale co matky. Moje minulý čtvrtek ráno psikla v šatne a už jsem slyšela blbe kecy, že tak se roznáší bacily.
Tak já, aby nebyly krindy pindy jsme v pátek holku odhlásila. Ještě jsem se odpoledne ve čtvrtek uč. ptala kolikrát to udělala za celý den. Uč. si ničeho nevšimla.
No holka zůstala doma zbytečně nic ji nebylo. Jako možná, že by se něco rozjelo, ale já ji hned nasadila echinaceu kapky. Kdo ví. Ale podle některých jak dítě trochu psikne nebo vidí sopel hned sili.
@Kelsey No a co, tak ať matky šílí… pokud je v klidu učitelka, tak bych blbé kecy matek neřešila. I když já je tedy ani moc nepotkávám, jak do školky, tak ze školky chodíme poslední.
@MiraMoo Nám bylo na třídních schůzkách řečeno, že dítko i se sebemenší rýmou do školky nepatří. Teď je mi to celkem jedno, jsem doma s mladším, takže staršího nemám problém nechat doma. Jak to ale budeme dělat až budu v práci - netuším ![]()
@Kelsey Taky u nás máme přesně takovéto remcalky, kterým vadí každé zakašlání nebo kýchnutí ![]()
@MiraMoo Přijde mi, že polovina dětí ve školce občas popotahuje. To co má tvůj syn, mám taky. Pokud by paní učitelka měla s tím problém, vysvětlila bych jí to a donesla od dr. potvrzení, že s takovou rýmou může chodit do školky
@MiraMoo u nas ve školce je pruhledny sopel v pohodě. Je to uplne normalni a clovek se tomu nevyhne. Ja na to sama trpim hodne. nejdu ven bez balicku papirovych kapesniku. Nechte si napsat od Dr. že čirá ryma je neškodná.
Osobne vidim výrazný rozdil mezi minutovou nudli u nosu při příchodu z venku di teplá nebo nad teplym obědem a rymou a ditětem se zvýšenou teplotou.
Smrkajíci clovek není automaticky nemocný nebo infekční.
Na matky bych se vyprdla.
Jinak já mám čerstvou zkušenost dokonce s kašlem. Dcera kašlala, docela ošklivě, párkrát za den a trochu víc večer před spaním. Měla jet na školu v přírodě, tak jsem to nechtěla podcenit a týden před odjezdem jsem šla k doktorovi, že paragraf na vyléčení, aby mi nepadla a nepřišla o společnou akci. Doktor kroutil hlavou, že jako na tohle paragraf - no ale dal mi ho. Po té léčbě kašlala pořád stejně, na ŠvP jsem ji poslala, paní učitelka to komentovala, že jim teda kašle před spaním, tak jsem se bála, že řekne, ať pro ni jedu… ale ne, řekla, že se to možná na tom čerstvém vzduchu zlepší. A prý zlepšilo. (Vrací se až dnes, tak nevím.) Ale nikoho dcera nenakazila, všechny děti jsou zdravé (jen od nějakého děcka z jiné školky, co tam taky je v objektu, někdo chytil vši
) - a to jsou spolu celé dny, společné spaní atd.
Jak tu holky píšou, každej soplík nebo kašlík ještě není problém. A i učitelky moc dobře vědí, kdy je to banalita, kvůli které jen maminka nechce zůstat doma a která ostatní děti nehrozí, a kdy je dítě opravdu zanedbané, neléčené a ohrožuje okolí.
Vsem dekuji! Dnes tedy nesel do skolky a v utery jdeme k doktorce se s ni poradit co dal. Pak uvidim, bejspis se pak poradim s reditelkou. Je mi to tak lito…syn bez rymy, kasle, teplot, unavy a ja si musela vzit dovcu kt je malo a placame se v hernicce, protoze chtel mezi deti.
Mne se nechce ale do nejakeho sporu holky
. Ucitelky mame radi, jen jsou tam az moc prisni. Mne vzdycky ucitelky rekly, ze syn ma soplik a ve skolce mohou mit jen 100% zdrave deti. Vcera meli ve tride jen 6deti i se synem.
Ucitelkam jsem to zatim vzdy odkyvala a aby se nereklo jsem syna stahla a bud ja nebo manzel jsme si vzali volno. Nechtela jsem se s nimi dohadovat, oni mi to rikali vzdy pred ostatnimi rodici a…nebyli mi to prijemne prede vsemi nas hajit…