Pata nemoc -vyrazka, tehotenstvi

Anonymní
13.10.16 13:30

Pata nemoc -vyrazka, tehotenstvi

Dobry den,
chtela jsem se zeptat, jak rychle se siri fleky u pate nemoci…Mam podezreni, ze ji ma moje dcera (3 roky),cca 5 dni ma kasel, od vcera zelena ryma…v noci mela horecku 38,5, podala jsem Nurofen a Diazepam (kvuli febr. krecim). Rano se vzbudila a mela cerveny flek na tvari cca 1,5 cm, ktery nemizi a k tomu po celem trupu krupicku. Za jak dlouho by byly dalsi fleky? Jsem tehotna ve 30.tt a uprimne jsem poradne vystrasena…Dekuji za odpovedi…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6720
13.10.16 13:44

Ahoj, červené fleky jsou na tvářích ve tvaru křídel motýla. A ty tváře jsou hodně červené, to je počátek nemoci. Takže si myslím, že u tvé dcery o pátou nemoc nejde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
13.10.16 13:48

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.16 13:50

@Saffiraa No spis jsem myslela, jestli se to nesiri ve vlnach…tzn.rano treba jeden flek na tvari, vecer na druhe…Nebo to vznika naraz?

• Citovat
  • Upravit
6720
13.10.16 13:54
@Anonymní píše:
@Saffiraa No spis jsem myslela, jestli se to nesiri ve vlnach…tzn.rano treba jeden flek na tvari, vecer na druhe…Nebo to vznika naraz?

Co vím, objevuje se začervenání obou tváří najednou. To pak postupně bledne a může se objevit vyrážka po těle. Jinak nebezpečné je to zejména pro těhotné do 2. trimestru, ty už bys měla být ok. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.19 21:53

Ahoj, je prosím mezi vámi někdo, kdo 5. nemoc v těhotenství opravdu prodělal? Jak jste dopadly, co miminka? Jsem ve 21. tt a právě u mě nemoc probíhá. Protilátky z dřívějška mám negativní a ode dneška mám už i příznaky - teplota, bolest kloubů, vyrážka. Chytila jsem to od syna. K doktorce jdu v úterý a umírám strachy. Všude se dočítám jaké hrůzy to může způsobit. V 1. trimestru jsem měla pásový opar, tak jsem myslela, že mám to špatné vybráno, a teď tohle. :(

• Citovat
  • Upravit
4256
30.3.19 21:55
@Anonymní píše:
Ahoj, je prosím mezi vámi někdo, kdo 5. nemoc v těhotenství opravdu prodělal? Jak jste dopadly, co miminka? Jsem ve 21. tt a právě u mě nemoc probíhá. Protilátky z dřívějška mám negativní a ode dneška mám už i příznaky - teplota, bolest kloubů, vyrážka. Chytila jsem to od syna. K doktorce jdu v úterý a umírám strachy. Všude se dočítám jaké hrůzy to může způsobit. V 1. trimestru jsem měla pásový opar, tak jsem myslela, že mám to špatné vybráno, a teď tohle. :(

Zavolej si do porodnice. To bude nejlepší co ti řeknou sestry/lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.19 22:13

@lampicka11 Myslíš že to bude někdo řešit o víkendu v noci? Rozhodně budu v pondělí volat na gyndu, ale na pohotovost mi to nepřijde…nevím :nevim: Vůbec nevím, co mě čeká. Doktorka mluvila něco o odběru krve od miminka a že budu muset do Prahy - pokud se nemoc prokáže. A že hrozí poškození, potrat, extrémně předčasný porod a další další hrůzy. :? Zajímá mě zkušenost konkrétních maminek. Všichni mě ujišťovali, že mám určitě protilátky a nechytím to, že bych byla rarita…no a asi teda opravdu jsem.

• Citovat
  • Upravit
30.3.19 23:00

:hug: Myslím, že to bude spíš spala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
30.3.19 23:19

A je to určitě 5.nemoc? Napřed rudý tváře plus nos..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 05:15

Ahoj, já jsem to prodělala, bylo to ve 4tt a musela jsem jít na potrat. Bylo mi řečeno, že nejhorší to je cca do 7-8 týdne tt, to může plod opravdu vážně poškodit, později už prý to není nebezpečné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 05:23

@Anitramm Pátou nemoc máme potvrzenou od pediatričky u syna a mělo ji i několik dětí v okolí. Bohužel je to jisté :( I syna typický průběh, mě hlavně bolí celý člověk, ale tak je to prý u dospělých běžné.

@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem to prodělala, bylo to ve 4tt a musela jsem jít na potrat. Bylo mi řečeno, že nejhorší to je cca do 7-8 týdne tt, to může plod opravdu vážně poškodit, později už prý to není nebezpečné.

To je hrozné, moc mě to mrzí. Mně bylo řečeno doktorkou, že nejhorší je to právě ve 2. trimestru do 20. tt. Já jsem 21, takže takové hraniční…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 05:27

@milovnicejablek Nene, spálu měl kluk vloni a ta měla jiný průběh. Toto začalo vyrážko u v obličeji, pak po celém těle. Horečka trvala 2 dny. Měly to i děti v okolí a u všech dle doktorů 5. nemoc. Spálu tu teď ani nemáme.

• Citovat
  • Upravit
6872
31.3.19 07:18

:hug: syn prodelal/prodelava patou nemoc ted, jsem “v iknkubacni” dobe. Zatim bez priznaku, u tebe se priznaky objevily za jak dlouho? Muj gyndar byl zcela v pohode :roll: normalne na kontrolu-coz je za tri tydny. Jsem ve 28tt. Posilam pozitivni energii :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
31.3.19 10:37

Drzim vam palce :hug: Ja byla cca v 6. mesici odeslana na infekcni ke zjisteni protilatek. Ale tedy vic jsem se bala, ze tam pri cekani neco chytim. Nastesti jsem protilatky mela, takze to bylo OK. Ale od gynekolozky jsem pro pripad, ze bych protilatky nemela, mela rovnou zadanku do poradny do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí