Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam 14 měsíčního chlapečka a ještě nemocný nebyl. Od rána ma ucpaný nos, rymu ale nic jiného. Ji normálně. Přes den se mi zdálo, že má teplotu ale po změření měl 37°. Co myslite, mám zajít k doktorovi radši ráno? Špatné se mu dýchá, postylku jsem mu vyvisila.
Nikam nechoď, není důvod, doktor na něm vůbec nic neuvidí. Má rýmu. Pokud z toho má být něco víc, tak se to rozjede během pár dnů a teprve potom bude možná důvod k návštěvě lékaře. S běžnou rýmou, kašlem, virózou, teplotou… k lékaři ani nechodím. Léčit není co a v čekárně člověk lapne ještě třeba něco lepšího.
Ja bych jen s rymou nesla, prijde mi to zbytecne a akorat v cekarne muze chytit jeste neco jineho, horsiho… Strikala bych mu do nosiku morskou vodu a odsavala.
@Lucc23 pokud má jen rýmu a teplotku do 37, tak bych vyčkala. Jen bych stříkla něco do nosánku. Já používám pro malého hned v začátku mořskou vodu ve spreji a ta mu vždy zabrala a ulevila.
Kup sprej pro děti - je to s mořskou vodou. U nás je to tedy boj aplikovat, ale na rýmu opravdu pomáhá ![]()
@Lucc23 klidně se ptej, od toho to tu je. Já se taky někdy ptám na věci, které by jiný neřešil ![]()
Rymu vysaj pokazde jak bude hur dychat, odsavacku doporucuju na vysavac, ty ostatni jsou na pytel nechavaji zadni rymu ktera tam udela akorat vic neplechy
@Lucc23 morska voda a odsavacka na lux
dite zalehnout, drzet ruce a nasilim vysat. rev ignoruj, brzy prejde
je to na pohled drasticke, ale ucinne a deti to desne nesnasi.
@peta81
Máme stejnou metodu, já jen zabaluju do osušky jako do svěrací kazajky
![]()
Ahojky, mam 16mes chlapecka a taky s kaslem a rymou k dr UZ nechodim
lecim sama, kapicky do nosu, sirup, odsavacka…zkus mu ukazat pred odsavanim, ze se jako taky odsavas, nas se pak tomu rehtal a nechal se v klidu odsat ![]()
Já mám divný děti
obě si o odsátí říkaly odedávna - sotva si o to říct uměly, zpočátku asi byly scény, ale ne tak dlouho, abych si to pamatovala
starší má zvětšenou nosní mandli, smrkání jí jde blbě a dodnes se jí uleví, když jsem ochotná vytáhnout odsávačku, a to už jí bude 5
![]()