Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak když je mas poprvé a odletas, tak bych se asi hned nehnala na zákrok. Ať ti předepíše nějaké léky. Třeba faktum zabírá do par dni. Za týden to budeš mit pryč a na zákrok bych šla až se mi to bude vic hodit.
No já myslela, že se tam nejdřív poradím a pak se uvidí. A hned mě objednali. Máš s tím zkušenost? Faktu ti zabrala takhle rychle? To by bylo samozřejmě nejlepší.
Mně nezabralo nikdy nic - čípky, masticky… A to s tím bojuju kolik let. Jediná dobrá věc je Detralex, po něm přišla úleva.. Hlavně v těhotenství
jinak jsem myslela že pojdu, porod byl proti tomu brnkačka. Teď jsem potřetí těhotná a nechám si ho ke konci zase napsat.. A pak už bych to řešila operativně. Ono je problém, že se rádi vracejí, klidně se ti udělá kousek vedle.. Takže to beru jako poslední možnost. Zkus ten Detralex, je jen na předpis, tak ať ti ho napíše ![]()
Měla jsem také zevní hemeroid, téměř nedávno. Použila jsem mast Factu, a do týdne bylo po problému. Zkuste to, mast je volně prodejná, stojí okolo stovky. Kdyby mi to do týdne nezmizelo, tak volám lékaři.
Omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete, sdělení této informace je pro mě citlivé.
@Anonymní píše:
No já myslela, že se tam nejdřív poradím a pak se uvidí. A hned mě objednali. Máš s tím zkušenost? Faktu ti zabrala takhle rychle? To by bylo samozřejmě nejlepší.
Promiň, popletla jsem to, faktu je mast nebo cipky, to je vhodně používat taky, ale především potřebuješ prášky na předpis, což jsou Detralex. A ty fakt zabírají.
@Anonymní píše:
Měla jsem také zevní hemeroid, téměř nedávno. Použila jsem mast Factu, a do týdne bylo po problému. Zkuste to, mast je volně prodejná, stojí okolo stovky. Kdyby mi to do týdne nezmizelo, tak volám lékaři.
Omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete, sdělení této informace je pro mě citlivé.
Hemoroidy ma každy druhy, i mladí lidé, mělo by se o tom naopak mluvit vic.
Nevim teda, co presne mas, ja mela trombotizovany. Bolelo to pekelne, letela jsem k doktorovi, at mi to urizne, a on rikal, ze to sice okamzite ulevi, ale jaksi diky mistu casto i zaniti. Takze mi napsal neco na redeni krve a masticku a asi za dva dny to bylo dobry. Pokud jedes na dovcu, asi bych to nerezala, at se ti to nezaniti a nemas problemy tam. Inko - zdrav. stav.
@Anonymní píše:
Mě faktu zabírá do tří dnů…tak jednou za rok, za dva se mi objeví, tak mažu a mažu a do týdne je po něm..k doktorovi ani nechodím, až kdyby se to zhoršilo nebo by to bylo častější.
Jedna stará sestra nám poradila, že se má hemeroid zastrčit zpátky dovnitř, tam se rozpustí. A byla to pravda. Od té doby to tak děláme a nikdy jsme žádný problém neměli. Tak doporučuji vyzkoušet.
Tak jsem tam nešla. Zkouším teď factu mast a zítra jdu k obvodní (s něčím jiným) tak se jí zeptam na ten detralex. Já bych se to asi bála zkusit zatlačit. Trochu mi to občas krvaci a asi bych se bála, že to praskne. Fakt nevím, nemám s tím žádnou zkušenost.
Holky moc vám všem děkuji za názory.
Prosím o radu. Mám poprvz vnější hemeroid. Dnes jsem volala k doktorovi a hned mě na dnes objednali na ambulantní zákrok. Nejsem proti. Ale pak jsem si uvědomila, že za 14 dní jedu k moři. Jak dlouho probíhala u vás rekonvalescence a je s tím možné pak jet k moři? Děkuji
Prosím o zachování anonymu, je to pro mě intimní.