Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, 15měsíční dcera přes den občas kašlala, ale celkem to ještě šlo. Teď šla v 19:30 spát a od té doby neustále kašle, nemůže spát, i když je hodně unavená. V 19:00 jsem dala Stoptussin, na topení má mokré ručníky. Postýlku vyvýšenou na knihách na straně u hlavy. Co ještě? Prosím pomozte.
Aha, to i doma mám. A k čemu je do dobré? Myslela jsem, že je to na alergickou reakci?
Noční kašel tlumí taky fenistil nebo zodac kapky a chce to čerstvý vzduch, ono je to tím jak leží tak jí to hodně dráždí, máme podobný problém s malou, zatím dávám sinecod kapky proti kašli, není zatím tak hrozný ten kašel.Hodně štěstí ![]()
Je na celkove zklidneni organismu…
Ja otviram okno - cerstvy vztuh na nas pusobi a potom davam termofor na plice (takovemu miminku bych dala treba nahratou plenu, nebo ten termofor do pleny obalila) na nas jednoznacne zabira!!!! ![]()
Napsala mi ho dr pro jistotu, dává se na zklidnění při dráždivém kašli-především na noc.Půlka prášku se rozdrtí a smíchá s pitím třeba na lžičku.
od paní doktorky jsme měli Zyrtec (od roku už může) a to pět kapek ráno a večer a na noc jsme dávali spiropent. A musím říci, že se druhý den dcera nedusila, první noc jsme holt museli nějak přežít, ale stoptusin nám nepomohl
když se v noci takto dávila ![]()
já už bych od zítřka dávala Stoptusin jenom přes den max. do 17.00 hodiny a pak bych dala na noc Ditustat.
Stoptusin je kombinovaný lék současně na tlumení kašle a na vykašlávání a někomu to na noc nemusí sednout.
Tohle mame doma taky vecne. Vzdycky pomuze chladny vzduch. Takze ji obleknu, dam cepici a otevru okno - bydlime tedy na vesnici. Pak jsme taky davali na lzicce med. Ale to az kdyz byla starsi. Ale okno pomohlo vzdycky. Preji klidnou noc.
mně takhle kašle jak mladší, tak se přidává i starší. Promazávám je „psím sádlem“, starší má míchané kapky z lékárny, mladší dávám homeosirup
Rozarka ted takhle taky kaslala, pres den celkem OK, ale v noci nemohla spat, tak jsem ji udelala olejovy zabal a spi naprosto klidne bez jedineho zakaslani
na panvi rozehreju olej, ten naliju na vatu nebo vlozku, dam na prsa, na to prilozim igelit a zavazu do satku a do postele, delam ho na noc a spi v tom az do rana
zkousim to nejdriv na sobe, abych ji nahodou nespalila a fakt to neskutecne funguje ![]()
Ahoj,
obnovuji tuto diskuzi, protože má dcera - 20 měsíců - má stejný problém.
Přes den občas zakucká, ale není to nic hrozného. Jakmile je v postýlce a má spát, spustí takový kašel, který ji za chvíli vzbudí. Je to dráždivý kašel bez hlenů. Připadá mi, že dithiaden a jiné uklidňující prášky jsou pro ni příliš silné. Nemáte někdo radu, jak si s tím poradit. (homeopatikům taky příliš nevěřím).
Díky.