Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nase 5 mesicni mimi obcas chrochta, ale odsavacka nic nevysala. Dneska v noci tak jako ,, ztezka dycha'' chvilema az chrape. Nevim jestli je to zadni ryma nebo co. Nemate nejakou radu co na to. Neumim si predstavit jak mu dat nejake kapky do nosu. Ja sama je nesnasim a neumim dat ani sama sobe. Diky
zvýšit pod hlavou - podložit matraci nebo nohy postýlky, zvlhčovat vzduch, mokrou plínku s mořskou solí přes postýlku nebo topení když spí
já stříkám sobě i miminku do nosu Vincentku sprej, dělaj i pro děti se zůženým stříkátkem a není to fakt žádný trápení, dávám to prckovi od narození, moje doktorka při rýmě radí 5× denně prokápnout a zkusit odsát.
zadní rýma to být může, ta většinou moc odsát nejde, ale po prokapání to obvykle pomůže…kdyby to bylo opravdová rýma, tak se pak kape i Nasivin, ale to jen pokud by to změnilo případně barvu z mléčné do nějaké hnisavě žluté…zelené, ale podle mě jde u vás jen o ztížené dýchání tím, jak je doma sucho z topení
Holky, ozivuji a jdu se za vámi poradit. nas maly, rok a ctvrt, uz několik dni při spani strasne chrape
krome toho i přes den občas slysim, ze to v nem nekde vzadu jakoby zachrčí, při kojeni je to ještě vic nahlas
jinak nic zvláštního, rymu nemá vůbec, z nosu nic netece ani neodsaju, nakasle, teplotu nemá, lita jak das…
myslela jsem, ze to bude zadni ryma a ze se to spusti, ale nic a prave ze ani ten kasel neni
co by to mohlo byt? ja jako mala trpěla na nosni mandle, dokonce mi dorustaly a byla jsem 3× na operaci, mam je porad
poprvé mi to delali ve trech letech. mohlo by to byt ono? a delaji se ty operace bezne i dnes? diky za pripadne názory a zkusenosti.
No ty mandle to být můžou. U malé mi doktorka taky pořád říkala, že to je zadní rýma. Potom přestala dýchat nosem úplně tak mě poslala na ORL a tam mi řekli, že má zvětšené nosní mandle. Jak měla necelé dva roky tak je byla trhat. Teď to bude za chvilku rok co byla a zdá se mi, že jí zase dorostly protože začíná zase hrozně chrápat a začíná dýchat zase pusou. Tak zajdi k dětské doktorce ať ti dá doporučení na orl a uvidíš.
Zkuste přírodní antibiotika, tím nic nezkazíte a třeba vám to může pomoct detoxikovat i od jiných problémů.