Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky:( potrebuju uklidnit. Mala mi hodne blinka, jsou ji 2 mesice. Po kojeni blije i 5 krat ale fakt hodne:( a blinka i hodinu po kojeni a je na ni videt ze ji ty kyseliny pali v krku:( porad ji prevlekam a obestylam plenkama a hadrikama:( jak ji poblitou prevlekam tak zase blije:( ale blije i kdyz s ni nehybu:( uz fakt nevim co delat. Odbrknou nechavam, davam vyse hlavicku atd… Ale vyblije toho dost:( a navic ma prdiky a porad se krouti a sponuje a z toho blije. Nesnesu se furt koukat jak se trapi:( dr rikala ze pribyva a ze nektere deti blijou, prej se mala prejida protoze se narodila s 2,5 kg a za sest tydnu pribrala na 4,2 kg. Me to bliti ale fakt normalni neprijde a nekdy je to fakt proudem:( kdo to tak mel?? A kdy to prestalo?? Dekuju:( uz si nevim rady:( ani s ni nemuzu ven:( jak mile by se vyblila tak by to na ni asi zmrzlo, chodime jen na terasu:(
jojo to máme taky tak prý se to srovná ale většinou je to u kluků u dcery jsem to neměla
chce to hodně hlavičku podložit aby nebyla narovnu, dá se říci to nám docela pomohlo jinak mám taky tak staré miminko ale kluka holku mám už 6 let
hlavně nesmí zvracet obloukovitě to ublinkávání nevadí taky jsem měla škebli zamotanou, hlavně zda přibírá má počurané pleny
Jani a pribyval??? Ona pribyva ale pali ji ty zvratky v krku:( nemuzu ji ale neustale kojit, to by byla u prsa co deset min kdybych ji mela dat kazde blity zapijet:(
právě přibyvá narodil se 4200 a teď má ve 2 měsích 8 kg, takže právě to ublinkávání nevadí je to nepřijemné furt měnit věci, je to cítít za druhé to zebe, zkus ji podložit hlavičku, a to kojení to by si udělala zlozvyk, a taky aby pak nebyla přejedená a jinak přibývá?
dáváš dudáček?tím by se taky uklidnila a pak by nevyžadovala prso jako dudák
hlavně ať není narovnu a má hlavičku více podloženou třeba knížky atd
Náš taky dost blil - skoro jsem nestíhala převlíkat a prát. Zvrcel klidně i víc jak dvě hodiny po jídle.
S příkrmama se to docela zlepšilo, ale občas si ublinkne ještě teď.
Malej je skoro od začátku na UM a s příkrmama jsme začínali v 5,5 měsících.
Nám je 5m a taky ublinkáváme, štve mě to, bryndákujem, ale taky věčně převlíkám ![]()
Moje dcreka blinkala po každém jídle a třeba i polovinu. Pomohl Nutriton - zahušťovadlo mléka nebo se dává před pitím. Je to svatojánská mouka. Nám to pomohlo, bohužel se blinkání zlepšilo až při příkrmech, do té doby jsme zahušťovaly ![]()
Taky máme blicího kloučka. Děláme vše možné i nemožné. Zjistila jsem, že po UM blinká méně. Jinak jsme zkoušeli Nutriton, Gastrotuss… Zvrací normálně i obloukem. Věčně jsme všichni poblití.
Doktorka nám doporučila příkrmy od ukončeného 4. měsíce, tak už stříhám metr.