Suchá načervenalá kůže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
14.2.12 22:17

Suchá načervenalá kůže

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s velmi suchou kůží u miminka. Malá měla ze začátku jen pár flíčku suchých míst, ale teď se ji to začalo rozšiřovat.Ze začátku to měla na nožičkách, pak pár flíčků na ručkách a teď i na zádíčkách. Neměnily jsme kosmetiku, prací prášek nic. Začaly jsme, ale zavádět příkrmy. Mohla by to být nějaká alergie??? :think: :,( Malá papá hezky a nevšimla jsem si, že by se jí to zhoršilo po nějakém jídle. Dr. sice ty flíčky viděla, ale to nebylo toho tolik. Prej to stačí jen promazávat. Je fakt, že když ji mažu, tak to nejde téměř vidět. Máte některá s tímto zkušenost? Mám hlavně obavu z Lupenky. Já ji mám, tak mám strach aby to nebylo toto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6224
14.2.12 22:19

máme to samé(asi) doktor mi na to napsal na 6 dní nějakou mastičku a pak něco jako prevenci.. tak sem jí tím mazala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.2.12 22:22

Máme to taky, sem tam po celém těle, ale jak namažu tak to zmizne za pár dní :) doktorka nám na to dala jednu smradlavou mastičku, ale spíš používám nějaký mlíko nebo rybilku. Ekzém by to neměl asi být :nevim: taky sem se bála, ale opravdickej se nám narojil na prstech u nohach, na to pomohla ta mastička a zatím klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.2.12 22:24

No lupenka vypadá jinak, spíš ten ekzém jak sem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
14.2.12 22:29

já sem se taky spíš bála ekzému..malá to má po té mastičce lepší,alse uplně to nezmizelo..takže nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.2.12 22:33

Díky maminky, uvidím co řekne Mudra. Už předtím mi říkala, že to lupenka nebude, ale u téhle potvory člověk nikdy neví. Snad se nám to taky zlepší, malou to ani nesvědí tak snad to bude ok a bude stačit jen promazavani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
14.2.12 22:38

malá má od narození hodně suchou kůži, tak sme si koupila excipial a taky dost pomohl.. tak třeba zkusit tohle no.. jinka nevim co bych poradila.. my to máme na předpis něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svicka
14.2.12 23:06

My měli trošku na ručičkách i kolínkách a doktorka doporučila nekoupat každý den, že je malá jen přesušená a není to exém. Mažu Nivea mlíčkem Nutri sensitive a je to mnohem lepší. Ale měli jsme to jen trošku, tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1322
14.2.12 23:45

Ahoj, tak my máme to stejný. Zhruba dva měsíce flíčky na ručičkách, teď se nám to rozšířilo na nohách, na zadečku a taková hodně suchá kůže jak struhadlo i na líčkách to má. Mám obavy, že tj atopický ekzém. Po koupání to má horší. Mažu to saloosem a nějakou mastí od MUDr, ale nějak to nepomáhá. Má to pořád stejné. A jak vypadá lupenka?????? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.2.12 01:50

Lupenka to nebude určitě, klid.Alergie to tky nemusí být, to bych čekala spíš pupínky než suchá ložiska.
Hodně promazávej, třeba dvakrát denně, nám pomohl excipial nebo Leniens.Koupej jen 2krát týdně a nepoužívej žádné blbosti do vody ani mýdlo, prostě jen čistou vodu.Kdyby se to nějak hodně horšilo, jdi s tím k dobré kožní, nám nechává namíchta jakousi vitamínovou mast.
Ze zkušenosti už s ekzémy a suchými ložisky za pediatrem nechodím, ten frkne kortikoidy a je hotovo (dělal to i ten předchozí).
Hlavní je, že to malou nesvědí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.2.12 01:54

xxxpetko lupenka jsou strupy, většinou na loktech, kolenou…A nemyslím, že by se objevila už u miminka, většinou jí rozjíždí nějaká stresová situace, těch mimino moc nemá :lol: Já o té nemoci nic moc nevím, ale vím, že mému otci se rozjela až ve 24-ti na vojně a mě ve 24-ti po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
15.2.12 07:56

ahoj,moje malá má zase hodně suchý lokty,vždycky se to tak na 14 dní objeví a pak to zase třeba měsíc není :nevim: jinak má tělíčko krásný,jen ty lokty má suchý,mažeme jen excipialem a nekoupu,jen rychle osprchuju hlavně prcinku a hned ven.Tak taky nevím,proč a z čeho to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
15.2.12 08:59

My máme v rodině lupenku z manželovo strany, syn měl kolem půl roku atopický exém. Kožařka nám řekla, že jakmile jsou v rodině kožní problémy, je velká pravděpodobnost, že se to v nějaké formě zdědí. Jak začne být kůže suchá, je mnohem náchylnější, my mu do koupele přidávali Oilatum, to hodně promastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
15.2.12 09:10

Tak teda nevím holky, co to malý má. Každý mi říká, že AE. Má to jako struhadlo na loktech a nohách hlavně. Jinak občas nějaký flíček na těle. A pusinku má taky skoro jak struhadlo. Jsem z toho na nervy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
15.2.12 09:11

A ještě jsem chtěla dodat, že já mám poslední dobou také ruce jak struhadlo, tak nevím kde jsem to vzala. Vždycky jsem měla suchou kůži, ale teď to je úplně hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí