Kašel - průdušky už 3,5 měsíce v kuse

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
412
14.2.12 18:48

Kašel-průdušky už 3.5 měcíce v kuse.....

Zdravím všechny. Náš malý, 2 roky, je prakticky od začátku listopadu loňského roku, nemocný. Resp. má neustále kašel. Měl zápal plic, pak zase náběh na zápal a pak několik zánětů průdušek. Vždycky tak 7-10 dní kašle hodně a chrastí v něm jak v chrastítku /mokrý kašel/, pak se to vyčistí a je to jakš takš dobrý a po cca 14 dnech začne kašlat zase a všechno se znovu opakuje. Začínám být už mírně zoufalá. ATB do něj cpát furt nechci, bral je 2× a bez efektu, na ORL jsme byli, nic nezjistili, na imuno/alergo jsme byli, na výsledky čekáme..... Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste se z toho dostali, co pomohlo? Já fakt už nevím, čím to může být, že je neustále takhle hrozně zahleněný. Do kolektivu k dětem nechodí, ven minimálně a když, je dokonale teple oblečen… Tak PROČ? Napadá mě, jestli to není nějaká alergie, ale prd tomu rozumim. Díky, zoufalá Alice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
792
14.2.12 18:53

Jsme na tom podobně… zrovna máme ATB a zánět prudusek, pred rokem zápal plic a kasel neskutecne dlouho, taky máme 2roky, taky nevím, čím to je, taky chodíme teple oblečení a do mrazu vubec. Desim se skolky! A taky nám nic vic nezjistili, prestoze dal ¨kaslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.2.12 18:59

Tohle jsme řešili před rokem - malej kašlal skoro půl roku a stupňovalo se to. Nakonec nám pomohl až profesor Pohunek z Motola - primář na oddělení dětské pneumologie, imunologie a alergologie. Díky bohu za něj - je naprosto úžasnej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
14.2.12 19:04
alien21 píše:
Tohle jsme řešili před rokem - malej kašlal skoro půl roku a stupňovalo se to. Nakonec nám pomohl až profesor Pohunek z Motola - primář na oddělení dětské pneumologie, imunologie a alergologie. Díky bohu za něj - je naprosto úžasnej!!!

A jak vám pomohl? co jste u nej absolvovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.2.12 19:12

No spoustu testů - potní testy kvůli podezření na cystickou fibrózu, bronchoskopii pod narkózou, při které brali všechny možný vzorky na testy, krevní odběry, zátěžový testy dýchání na astma a několik spirometrií (malýmu tehdy nebyly ani tři roky, tak z něj byl profesor nadšenej, jak je šikovnej, že prý to jde u takhle malých špatně) - leželi jsme u něj na oddělení 3 dny a pak se ještě týden čekalo na výsledky všech testů. Výsledek byl „syndrom černého kašle“ v kombinaci s vrozenou bronchiální hyperreaktivitou a ještě mu našli v dýchacích cestách mycoplasmu pneumonie. Dostali jsme speciální antibiotika a za 14 dní byl klid!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
14.2.12 19:14

Ahoj holky u nas nase starsi kaslala taky asi od 1,5roku ale fakt dost jako tuberak.Nemela ale zapal plic nebo prudusky atb mela mozna 1max2.Prosly jsme orl,alergo, lecitelku taky uz jsem nevedela co s ni.Minuly rok pred vanocema jsem ji objednala na bronchoskopii tam ji zjistily jenom zvetcene nosni mandle vetcinou zacne kaslat kdyz ma rymu tak lecime hlavne rymu ale musim rict ze od doby ty broncho dobry.Dr na plicnim mi rikal ze holt z toho vyroste a vetcinou se to lepsi kolem 4roku.Tak doufam ze to uz bude ok.ted musim vazne klepat zatim ok. :pankac: :pankac: :pankac: Ja vas chapu me hlavne stvaly matky ktere na nas koukaly treba v kramu ona zakaslala a oni na nas koukaly jak na vraha ze kasle a co s ni delam v krame.Ale moje dite bylo na poslech ciste vse ok jen mela tenhle kasel.I nase dr si s ni nevedela rady ale vzdy jsem tam za ni zasla at ji poslechne at mam klid.Jak rikam sly jsme na bronchoskopii protoze uz jsem nevedela co dal a od ty doby dobry.Uvidime.Mozna je jen lepsi obdobi.Drzim vam vsem palce a vim o cem mluvite je to desny kdyz ditko takhle kasle. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.2.12 19:15

Ahoj, to jsem mela jako dite, celkem cca 8 zapalu plic + nepocitane zanetu prudusek. Nakonec mi zjistili slabou imunitu a alergie. Takze leky na posileni imunity. Hodne mi pomahaly homeopatika a na noc zabaly: hrudnik pomazat sadlem, zabalit do pliny, igelitu a pyzama.

• Citovat
  • Upravit
2326
14.2.12 19:23

Náš malej taky právě neměl žádný zápal plic a na poslech čistý průdušky, ale kašlal tak, že zvracel - ke konci třeba co 5 minut měl záchvaty kašle, který mu zvedali žaludek. Bylo to hrozný, měl úplně popraskaný žilky v očích… Fakt nám pomohli až v tom Motole, jinak jsme taky byli všude možně - alergologie, imunologie, ORL, sono břicha na reflux…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
14.2.12 19:33

jj reflux jsme taky mely a nic vse taky a nic na pohotovostich davaly protazin at nekasle ale to pomohlo jen na noc.A co vam teda pomohlo na tom plicnim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.2.12 19:37

My byli v tom posledním měsíci na pohotovosti co týden, dali nám vždy Rectodelt a pak nezabíral už ani ten. Po těch všech vyšetřeních nám dali v Motole nějaká speciální ATB na 14 dní a byl klid…popisovala jsem to výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
14.2.12 19:58

Aha ja si nevsimla nejak jsem to prehlidla tak to jste absolvovaly snad to same co my.Az nato ze u nas se nenaslo vlasne nic az na ty mandle.Tak super my byly v Krci taky potni testy i ty sliny atd.No uvidime snad vazne z toho vyroste. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.2.12 19:58

Holky, díky za reakce. Já se sama uklidňuju tím, že z toho třeba vyroste, ale někdy mě ten optimismus už opouští… Jsem zvědavá jak nám dopadnou výsledky na té imuno/alergo a ještě to prodiskutuju s dr. Doufám, že alespoň přes jaro, léto se to zlepší a bude malej dobrej. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
14.2.12 20:43

Ahoj, já jsem byla cca před rokem stejně bezradná jako ty teď. Začali jsme chodit na homeopatii a od té doby neměl nález na průduškách ani jednou! Maximálně rýma a začínající kašel jsme potlačili „kuličkama“. Takže já hlasuji pro homeopatii! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.2.12 22:53

Já jsem si jako puberťák s kašlem taky užila, dokonce měli podezření i na tuberu, dostávala jsem kodein a nic. Vyzkoušela jsem kdeco a překvapivě zabrala až homeopatika. Od té doby na ně nedám dopustit… Takže i já hlasuji pro homeopatii :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
21.5.13 10:25

@dair jake homeo jste davali na prudusky?! Vim ze na kasel mi pomohl drosetux ale kulicky nevim jake :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí