Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky když jsem byla malá tak se mi to stávalo taky zašla bych znovu k Dr já jako kardiak jsem nejednou skončila i v nemocnici ale u vás pokud jste jinak zdraví takk vám dá Dr jen nějaké léky a bude dobře přeju at je brzo líp
Ahoj, taky vám děti při nachlazení zvrací?, jsem už z toho zoufalá. Dcerka byla za 2 a půl měsíce už 3× nemocná. Začíná to vždy stejně, zvýšená teplota, rýma a kašel. Nespí, při kašli se dáví a když se pokusim jí nakrmit, tak to dopadne stejně. Ranní kaši v sobě udrží (sní tak1/2 dávky), pak už nic nechce a když se mi podaří do ní dostat polévku, tak jí vyhodí, jogurt taky..většinou za celý den už jen popíjí ![]()
Pokud pije, tak jí nech být. Jinak ano, malá pokaždé zvrací hleny. Pak mi zvrací naschvál i dávky léků. Je to na palici.
@relay Při nemoci nedávám jídlo, pouze pokud sám vyžaduje. Hlavní je pití, je důležité i na rozpouštění hlenů. Rýma zahleňuje a proto zvací. Já vždy nasadím, česnek, cibuli a bylinkové čaje a k jídlu nenutím.
@relay jogurt zahleňuje, nedávej ho.. dokud dítě pije, tak to neřešim ![]()
@Sibyla0 @natyber @martina.se Díky holky, já jsem takový plašan, snažím se jí nakrmit a to telíčko si prostě hold řekne co nechce no..dnes už druhý den nejí (včera teda měla kaši a polévku, tu v sobě udržela, dneska už skoro nic)
Trošku hlenů vyzvracela
@relay syn to má také tak, jakmile je rýma a kašel, tak hleny zvrací a samozřejmě nejvíce ho navaluje v noci
rozhodně nedávám mléko, mléčné výrobky a kaše také ne..i když ty teda už dávno nejí, takže těch se to netýká. A co máme vyzkoušeno, tak se pozvrací i po banánu
takže jak už tu bylo psáno a hlavně hodně pít.. ![]()
@relay Cibulový čaj nebo sirup je na to dobrý a česnek cpu všude kam se dá i dětem. Ty tekutiny jsou fakt nejdůležitější
většinou mi dítě ty první dva dny nejí a pak postupně začne. Taky zvýšená poloha na spaní a zvlhčování vzduchu, větrání, nahřátí v teplejší koupeli to pak jde lépe odsát rýma. Ty čaje samozřejmě teplejší tím se to taky všechno uvolňuje
A posilovat imunitu, nepřetápět, nebalit do sto vrstev a ládovat se ovocem a zeleninou ![]()
@relay neboj, ona na to nezhyne.. ale já při nemocích taky nejim, můj starší též marodí, jak je jindy kyselina, tak včera zvládl polévku a jinak nic.. nenuť.. zkus cibulový nebo tymiánový sirup, kdyžtak jitrocelový a hlavně pití. Víc netřeba.
Ahoj mám tříletou holčičku. Teď je takové blbé období, že jsme co chvíli ze školky nachlazení. Většinou, když kašle tak ji ty hleny tak otravují, že se z toho pozvrací. Minulý týden taky trochu pokašlávala, ale byli jsme zrovna u lékaře na tříleté prohlídce a doktor nic neříkal, vše v pořádku. V pátek jak šla spát tak začla trochu kašlat a pak se pozvracela. O víkendu nic, vše v pořádku. Včera zas po svačině, řekla, že je jí zle a zas zvracela. Pak zas dobré. Dnes opět jsme šli venku a z ničeho nic říkala, že je jí zle a celá se pozvracela. Nic jí nebolí,jen trochu v krku, už skoro ani nekašle. Prostě se jen vyzvrací a zas jako by nic,řádí, dovádí jako obvykle. Nevíte co to znamená?