Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezké odpoledne všem,
chtěla bych se zeptat,zda je tu někdo,kdo má zkušenosti s kapilárním hemangiomem.Naše maličká se narodila s hemangiomem na nose,levém víčku a na zadní straně krku.Nikdo to neřešil,prý to časem zmizí.Dnes jsme byly na kontrole u dětské doktorky ve 4 týdnech a já jí ukázala,že se nám udělal další hemangiom na pravém oušku.Tak jsme dostaly doporučení na sono mozku a jater,jenže tam nás objednali až za 5 týdnů.
Na netu jsem našla,že hemangiom na játrech je docela častý a většinou nebývá nebezpečný.Ale nemohu najít nic o tom,proč se dělá i sono mozku.
Absolvovali jste to někdo se svými dětmi? Jak takové sono probíhá a co by se dělo,pokud by na něm opravdu něco našli?
Koukám tu na naší berušku a chce se mi brečet z té nevědomosti.Já blbá se totiž u doktorky nebyla schopná na nic zeptat.
Malá má kavénozní hemangiom na noze a za uchem. Na noze o velikosti desetikoruny. Na sono jsme byli až v roce a to jen proto že jsem si to vyběhala, nikdo to neřešil, prý se s tím rozdí x dětí atd atd.
Dělali jí teda jen sono bříška, takový klasický UTZ co znáš z gyndy - zepředu a zezadu, samo za velkého řevu naší malé. Nic nenašli, takže neporadím jak se postupuje dál.
Držím palečky ať vám to moc neroste.
Ano, byli jsme. Máme tři bezvýznamné hemangiomy. Sono trvalo asi 3 minuty. Jen přes fontanelku mu koukal a jezdil tím ultrazvukem a pak bříško. Měli jsme super doktora. Skoro se divil, že nás tam honí a nález negativní. Neboj, dobře to dopadne.
Muzou byt nejen na jatrech i v mozku.
To je caste, urcite ti napise spoustu maminek, ze to jejich deti maji. A rekla bych, ze vetsina s tim ani nikde nebyla.
Moji dceri delali sono uz v porodnici. Ma hemangiom na krku, ale trosku jiny nez ostatni. Tak se ujistovali, ze neprorusta do krku k pateri. Ted uz je jen pravidelne sledovana u kozni. Nastesti se uz zmensuje.
Netrap se, hlavne, ze na to sono jdete.
kočko neboj to nic nebude. bára má (maličký) hemangiomky ve vlasech, na víčku, na kořeni nosu takový světlý, na stehýnku, v týle velký… prý to nic není, mizí to. dělali nám sono bříška i hlavy, ale až v 5ti měsících, dřív je to prý zbytečně brzo. je to kvůli tomu, že stejné hemangiomky můžou být i uvnitř těla. ale prý tam bývají jen výjimečně. neboj se.
Malý měl taky, na břiše, žádné sono mu nedělali (naše dr. mi přijde kapku laxní
), nicméně už mu to dávno zmizelo a nic tam nemá ![]()
Jj, dcera měla jaterní kavernózní hemangiom a na to konto jí kontrolovali i mozek - sono je defacto klasický UZV, takže se nemusíš bát. Prostě stejný postup jako u tebe v těhu - gel, sonda, párkrát přejet, skouknout a hotovo.
Ahojky, nedávno som sa dívala na ČT na reláciu venovanú tejto problematike. Možno vás v niečom inšpiruje. Je lepšie 2krát sa spýtať ako niečo zanedbať. ![]()
naší dcerce se objevil po půl roce hemangiom na pravém boku na zádičkách přibližně jak je pás,v 10 měsících nás pediatr poslal do Brna na dětskou kliniku a tam jsme dojížděli asi každého půl roku asi do 3 let, pak se naštěstí začínal ztrácet a nyní tam má jen světlý flíček.
Jo a jeden byl plochou asi desetník a druhý byl vystouplý byl a tam tekutina,ale vstřebala se
Ano, tento pořad - http://www.ceskatelevize.cz/…11058130003/ - je velmi přínosný, škoda, že neexistoval dříve
Náš malý Šimonek má tuto léčbu a zatím se neobjevila žádná komplikace, naopak, hemangiom začal rychle mizet. Postupně se regrese asi zpomalí, ale to nevadí, chce to trpělivost - hlavně že něco takového existuje!!! Má velký hemangiom kolem ouška, malý na zadečku a malinký na prstíku na nožce. Ty dva malé už skoro nejdou vidět, u ouška to ještě má, ale splaskl (byl hodně nalitý) a zbledl. Opravdu doporučuji - v Praze Motol, v Brně MUDr. Fáberová, v Olomouci prof. Mihál (hemato-onkologické oddělení na dětské klinice při FN) - do OL dojíždíme od Ostravy, kde nás hned na podzim odbyli, že je to kosmeticá vada a že máme přijít za půl roku (taktéž na FN, bohužel…)
Děkuji všem za reakce.Dnes jsme byly s malou na tom sonu a vše je v pořádku ![]()
Dobrý den maminky. Moje dvouměsíční dcerunka má hemangiom na rtíčku. Za týden nastupujeme do Motola na léčbu. Prosím vás není tady maminka, která byla v Motole s miminkem hospitalizovaná? Potřebovala bych praktické info o nemocnici
. Moc děkuji a přeji krásný den
@Hapalíci - Dobrý den, prosím potřebovala bych poradit ohledně hemangiomu našla jsem váš příspěvek na emimino. Byla jsem s dvouměsíční Nelinkou v Praze v Motole na léčbu hemangiomu a na první kontrolu po 14dnech pojedeme tam ale pak bych chtěla jezdit na kontroly do Olomouce jak to že znáte všechny ty doktory Praha, Brno a Olomouc. V Ostravě sem byla taky ale po zjištění že tam jsme jako pokus jsem okamžitě podepsala revers, bylo to hrozneeee. Prosím jakou máte zkušenost s Mudr. Mihálem děkuji.
S pozdravem Pernická Kateřina
Dobrý den Kejty. Já jsem jezdila s dcerunkou jen do Motola k panu doktorovi Mališovi. Je moc milý a ochotný! Budete spokojená, ale jinde zkušenost nemám. Petra