Kapilární hemangiom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3643
14.2.12 15:04

kapilární hemangiom

Hezké odpoledne všem,

chtěla bych se zeptat,zda je tu někdo,kdo má zkušenosti s kapilárním hemangiomem.Naše maličká se narodila s hemangiomem na nose,levém víčku a na zadní straně krku.Nikdo to neřešil,prý to časem zmizí.Dnes jsme byly na kontrole u dětské doktorky ve 4 týdnech a já jí ukázala,že se nám udělal další hemangiom na pravém oušku.Tak jsme dostaly doporučení na sono mozku a jater,jenže tam nás objednali až za 5 týdnů.
Na netu jsem našla,že hemangiom na játrech je docela častý a většinou nebývá nebezpečný.Ale nemohu najít nic o tom,proč se dělá i sono mozku.
Absolvovali jste to někdo se svými dětmi? Jak takové sono probíhá a co by se dělo,pokud by na něm opravdu něco našli?
Koukám tu na naší berušku a chce se mi brečet z té nevědomosti.Já blbá se totiž u doktorky nebyla schopná na nic zeptat.

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
14.2.12 15:11

Malá má kavénozní hemangiom na noze a za uchem. Na noze o velikosti desetikoruny. Na sono jsme byli až v roce a to jen proto že jsem si to vyběhala, nikdo to neřešil, prý se s tím rozdí x dětí atd atd.

Dělali jí teda jen sono bříška, takový klasický UTZ co znáš z gyndy - zepředu a zezadu, samo za velkého řevu naší malé. Nic nenašli, takže neporadím jak se postupuje dál.

Držím palečky ať vám to moc neroste.

• Citovat
  • Upravit
3400
14.2.12 15:11

Ano, byli jsme. Máme tři bezvýznamné hemangiomy. Sono trvalo asi 3 minuty. Jen přes fontanelku mu koukal a jezdil tím ultrazvukem a pak bříško. Měli jsme super doktora. Skoro se divil, že nás tam honí a nález negativní. Neboj, dobře to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
14.2.12 15:13

Muzou byt nejen na jatrech i v mozku.

To je caste, urcite ti napise spoustu maminek, ze to jejich deti maji. A rekla bych, ze vetsina s tim ani nikde nebyla.

Moji dceri delali sono uz v porodnici. Ma hemangiom na krku, ale trosku jiny nez ostatni. Tak se ujistovali, ze neprorusta do krku k pateri. Ted uz je jen pravidelne sledovana u kozni. Nastesti se uz zmensuje.

Netrap se, hlavne, ze na to sono jdete.

• Citovat
  • Upravit
9868
14.2.12 15:14

kočko neboj to nic nebude. bára má (maličký) hemangiomky ve vlasech, na víčku, na kořeni nosu takový světlý, na stehýnku, v týle velký… prý to nic není, mizí to. dělali nám sono bříška i hlavy, ale až v 5ti měsících, dřív je to prý zbytečně brzo. je to kvůli tomu, že stejné hemangiomky můžou být i uvnitř těla. ale prý tam bývají jen výjimečně. neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
14.2.12 15:31

Malý měl taky, na břiše, žádné sono mu nedělali (naše dr. mi přijde kapku laxní :? ), nicméně už mu to dávno zmizelo a nic tam nemá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
14.2.12 18:35

Jj, dcera měla jaterní kavernózní hemangiom a na to konto jí kontrolovali i mozek - sono je defacto klasický UZV, takže se nemusíš bát. Prostě stejný postup jako u tebe v těhu - gel, sonda, párkrát přejet, skouknout a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
14.2.12 18:36

Ahojky, nedávno som sa dívala na ČT na reláciu venovanú tejto problematike. Možno vás v niečom inšpiruje. Je lepšie 2krát sa spýtať ako niečo zanedbať. :mavam:

http://www.ceskatelevize.cz/…30003/video/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
14.2.12 18:53

naší dcerce se objevil po půl roce hemangiom na pravém boku na zádičkách přibližně jak je pás,v 10 měsících nás pediatr poslal do Brna na dětskou kliniku a tam jsme dojížděli asi každého půl roku asi do 3 let, pak se naštěstí začínal ztrácet a nyní tam má jen světlý flíček.
Jo a jeden byl plochou asi desetník a druhý byl vystouplý byl a tam tekutina,ale vstřebala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.3.12 15:58

Ano, tento pořad - http://www.ceskatelevize.cz/…11058130003/ - je velmi přínosný, škoda, že neexistoval dříve :( Náš malý Šimonek má tuto léčbu a zatím se neobjevila žádná komplikace, naopak, hemangiom začal rychle mizet. Postupně se regrese asi zpomalí, ale to nevadí, chce to trpělivost - hlavně že něco takového existuje!!! Má velký hemangiom kolem ouška, malý na zadečku a malinký na prstíku na nožce. Ty dva malé už skoro nejdou vidět, u ouška to ještě má, ale splaskl (byl hodně nalitý) a zbledl. Opravdu doporučuji - v Praze Motol, v Brně MUDr. Fáberová, v Olomouci prof. Mihál (hemato-onkologické oddělení na dětské klinice při FN) - do OL dojíždíme od Ostravy, kde nás hned na podzim odbyli, že je to kosmeticá vada a že máme přijít za půl roku (taktéž na FN, bohužel…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.3.12 18:57

Bezvadnej odkaz! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
20.3.12 16:35

Děkuji všem za reakce.Dnes jsme byly s malou na tom sonu a vše je v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.12 13:20

Dobrý den maminky. Moje dvouměsíční dcerunka má hemangiom na rtíčku. Za týden nastupujeme do Motola na léčbu. Prosím vás není tady maminka, která byla v Motole s miminkem hospitalizovaná? Potřebovala bych praktické info o nemocnici :-). Moc děkuji a přeji krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.2.15 07:46

@Hapalíci - Dobrý den, prosím potřebovala bych poradit ohledně hemangiomu našla jsem váš příspěvek na emimino. Byla jsem s dvouměsíční Nelinkou v Praze v Motole na léčbu hemangiomu a na první kontrolu po 14dnech pojedeme tam ale pak bych chtěla jezdit na kontroly do Olomouce jak to že znáte všechny ty doktory Praha, Brno a Olomouc. V Ostravě sem byla taky ale po zjištění že tam jsme jako pokus jsem okamžitě podepsala revers, bylo to hrozneeee. Prosím jakou máte zkušenost s Mudr. Mihálem děkuji.
S pozdravem Pernická Kateřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.15 13:24

Dobrý den Kejty. Já jsem jezdila s dcerunkou jen do Motola k panu doktorovi Mališovi. Je moc milý a ochotný! Budete spokojená, ale jinde zkušenost nemám. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí