Předoperační vyšetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
14.2.12 18:47

Předoperační vyšetření

Ahoj, dcera má jít za 14 dní na operaci nosní mandle a tak nás čeká předoperační vyšetření u dětské doktorky. Bylo nám řečeno, že se nebudou dělat odběry krve, prý už se od toho upouští. V nemocnici jsme obdrželi pouze dotazník na zjištění poruchy srážlivosti krve v rodině. Jsem z toho trochu nervozní. Máte někdo stejnou zkušenost? Je to prostě fakt, nebo je to jenom nějaký výmysl zdejšího zdravotního zařízení? Budu ráda za každou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
14.2.12 18:57

taky nám nebraly krev, byl to jen dotazník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
14.2.12 18:59

Nastupujeme ve čtvrtek, operace v pátek. (kýla) Odběry nám dělala minulý týden a zítra jdeme ještě na poslechnout a pro výsledky. Takže u nás vše při starém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
14.2.12 19:00

zajímavé… my byli před měsícem na předoperačním a dceři krev brali.. :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
14.2.12 19:36

Synovec byl loni v létě na mandlích a krev mu brali,byl v celkové narkoze

• Citovat
  • Upravit
5473
14.2.12 22:30

Já to slyšela od švagrové, byla s malým na nosních mandlích laserem a prý taky nebyli na krevních náběrech, prý jen poslechnout srdce u pediatričky. Což mě přijde jako kravina, protože srdce mu poslouchá od narození, rychlá změna není pravděpodobná, kdežto u té krve je- pokles krevního obrazu, známky infekce, poruchy srážlivosti (nemusí být jen dědičné). Asi má každé zařízení jiné postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
15.2.12 16:15

Synek byl na nosní mandli vloni v září. Dětská dr. mu brala krev - pro potřeby toho předoperačního vyšetření ten odběr nesměl být starší než 3 měsíce. Pořád jsme s tou operací váhali...... a nakonec šli na odběr pár dnů před operací - vše se stihlo a bylo naštěstí OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
15.2.12 20:15

Od odběrů krve se opravdu upouští, není to výmysl, spíš někde na ORL na odběrech trvají - pak se berou, jinak by nechtěli operovat. Vždy se standardně dělá jen vyšetření u pediatra - čili poslechne se srdce a plíce a podívá do krku atd.

• Citovat
  • Upravit
Patrik23
1.3.12 23:06

Ahoj, za týden du na operaci s nohami a už jsem byl na předoperačním vyšetřením ale du ještě jednou zatím mi brali krev.Poznají z těch testů nějáké užívání drog?

• Citovat
  • Upravit
5473
1.3.12 23:23
Patrik23 píše:
Ahoj, za týden du na operaci s nohami a už jsem byl na předoperačním vyšetřením ale du ještě jednou zatím mi brali krev.Poznají z těch testů nějáké užívání drog?

Pokud to někoho nenapadne cíleně, aby na to nechal krev (nebo moč) vyšetřit, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 11:34
Patrik23 píše:
Ahoj, za týden du na operaci s nohami a už jsem byl na předoperačním vyšetřením ale du ještě jednou zatím mi brali krev.Poznají z těch testů nějáké užívání drog?

Pokud nějaké bereš, je ve Tvém vlastním zájmu minimálně 24 hod před ope abstinovat (včetně alkoholu a cigaret!) a lékaře o tomto informovat. Jinak se nediv komplikacím.

• Citovat
  • Upravit
1547
28.6.14 08:32

Ahoj holky,
prosím moc o radu, syna (nyní 6m) čeká na konci srpna operace rozštěpu patra ve FDN Brno. Minulý týden jsem nesla naší dětské zprávu z plastiky a ta říkala, že nechtějí odběry. Nějak jsem to nevnímala, protože jsem oblékala malého..Když nad tím tak přemýšlím, není to blbost? Já byla jako dítě na operaci x krát a vždy mi odběry dělali týden před hospitalizací. Asi bych to neřešila, kdyby ta lékařka nebyla taková, no..prostě né moc všímavá..Papíry jsem četla všechny a co si vybavuji, tak zmínka o tom, že to není třeba tam nebyla :nevim: Když nás přijmou, vezmou krev, zjistí nedej bože nějaký problém, tak operace nebude a zase nás propustí? Přijde mi to divné. Já nevím, nerada bych tam jela bez potřebných papírů.. Má někdo nějakou čerstvou zkušenost? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.6.14 08:34

@MirkaO nebude nejlepsi tam v pondeli zavolat a poptat se primo u zdroje :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
28.6.14 08:46

@quinny to jo, ale už tak na té plastice kroutili hlavou nad naší dětskou a i jí do té zprávy napsali, že jsme tam byli pozdě a něco o její neinformovanosti :roll: asi změním dětskou, protože mě nebaví přemýšlet nad věcma, co má vědět ona a informovat ona mě a ne se mě ptát na věci o kterých vím prd..jojo, moje chyba, měla jsem to řešit dřív :? ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.6.14 09:06

@MirkaO no o tom nic ze lekarce sveho ditete bys mela duverovat, takze urcite doporucuju najit nejakou takovou :potlesk:
Jinak operaci si ale resis s jinym pracovistem. Ano ona by mela byt informovana, ale zodpovednost stejne zustava na tobe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí